Δωδ/σα: Το πρώτο έκτακτο δελτίο καιρού για το 2019 | Έρχεται η κακοκαιρία “Αττάβυρος”

0
929

Το πρώτο έκτακτο δελτίο καιρού για το 2019 είναι γεγονός το οποίο θα εχει διάρκεια 3 ημέρες ενώ αν χρειαστεί θα επεκταθεί.

Με άγριες καιρικές διαθέσεις έρχεται το 2019

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ένταση και διάρκεια θα σημειώνονται σε όλα τα νησιά του νομού απο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου με διαλείμματα ανα διαστήματα.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικές εκκενώσεις ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά.
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστούν και υδροστρόβιλοι στις θάλασσες.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 και τοπικά ακόμα και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν και σε γή και σε θάλασσα απο το απόγευμα της 31ής Δεκεμβρίου έως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.
Στην συνέχεια θα εξασθενούν παραμένοντας ωστόσο στην περιοχή της Ρόδου το ενισχυμένο νοτιοανατολικό ρεύμα εντάσεως 5-6 μποφόρ έως και το πρωί της Τετάρτης (2 Ιαν.).
Στην συνέχεια θα εξασθενήσουν και εκεί στρεφόμενοι παράλληλα σε δυτικούς.
Νέα ενίσχυση προβλέπεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (3 Ιαν.) φτάνοντας ξανά τα 7-8 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο την Πρωτοχρονιά φτάνοντας τους 13° με 15° βαθμούς ενώ απο το βράδυ της δύτερης ημέρας του χρόνου θα σημειώνουν και πάλι πτώση και δεν θα αναμένεται να ξεπερνούν για τις επόμενες μέρες πουθενά τους 8° με 10° βαθμούς ενώ στα ορεινά θα είναι ακόμα χαμηλότερες.

Να σημειώσουμε πως μετά απο επιλογή των μελών του Κυκλώνα Ρόδου αποφασιστήκε να δωθεί το όνομα “Αττάβυρος” στην συγκεκριμένη κακοκαιρία καθώς για να χιονιστεί η Αθήνα χρειάζεται χαμηλό στην Ρόδο το οποίο θα το έχει πρώτον και δεύτερον είναι μια σημαντική κακοκαιρία για τα Δωδεκάνησα οπότε η απόφαση για το όνομα ανήκει στους νησιώτες.
Ευχαριστούμε πολύ το Αστεροσκοπείο Αθηνών όμως δεν αποδεχόμαστε ούτε το “Ραφαήλ” ούτε την “Σοφία” τα οποία είναι πανέμορφα ονόματα για ανθρώπους οχι ομως για σημαντικές καιρικές μεταβολές.
Για οποιαδήποτε διαφωνία παρακαλώ επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη του Κυκλώνα Ρόδου.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

cycloneofrhodes.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ