Η. Καματερός: Υπογράφεται σήμερα η διατήρηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα 5 νησιά

24
387

Υπογράφεται αύριο (31-12-2018) η διατήρηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα πέντε νησιά. 

Αύριο (31-12-2018) υπογράφεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Π.Ν.Π) για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά του μεταναστευτικού (Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος), και έτσι γίνεται πράξη η υπόσχεση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα καταργηθούν οι συντελεστές όσο είναι Πρωθυπουργός. Το μέτρο αυτό,  έρχεται να προστεθεί στη δέσμη μέτρων για την εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής που είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016 από την Νίσυρο ο Πρωθυπουργός και εφαρμόζονται σταδιακά.

Το 2019 έρχεται με διεύρυνση αυτής της πολιτικής:

 • Εφαρμογής του Μ.Ι.(μεταφορικού ισοδύναμου) σε όλα τα νησιά της χώρας. Για πρώτη φορά εφαρμόζονται μέτρα σε όλα τα νησιά. 

 • Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα πιλοτικά σε 33 νησιά.

 • Συνεχίζουν αυξανόμενες οι ενισχύσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων για τα νησιά από ΕΣΠΑ, Π.Δ.Ε, Τομεακά, Φιλόδημος κ.α.

 • Ενισχύονται οι δομές υγείας, παιδείας και υπηρεσιών στα νησιά.

Βέβαια τα προβλήματα είναι μεγάλα στα νησιά μας, και έχουν συσσωρευτεί από την εγκατάλειψη που είχαν, ιδιαίτερα τα μικρά. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλά. Και είμαστε σε πορεία ανάπτυξης νησιωτικής πολιτικής που για πρώτη φορά γίνεται με σχέδιο και με τομές που έχουμε ανάγκη.  

Ας ευχηθούμε το 2019 να αποτελέσει χρονιά τομή, που θα ανακουφίσει τους νησιώτες μας και θα ικανοποιηθούν δικαιώματα τους, που αντιμετωπίζονταν σαν δώρα. Για υγεία, δουλειές και δίκαιη ανάπτυξη

Ηλίας Καματερός 

 

Βουλευτής Δωδεκανήσου 

 

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έδωσε ο Τσίπρας αναδρομικά 800 εκατομμύρια στους ένστολους και σε άλλους που τους τα είχαν κόψει και αυτοί μας λένε ότι είναι απόφαση των Δικαστηρίων, λες και οι δικαστές έβγαλαν από την τσέπη τους τα χρήματα Δεν μείωσε τις συντάξεις ο Τσίπρας και αυτοί λένε ότι του κάμανε ένα δωράκι οι Αμερικάνοι για τα Σκόπια. Δίνει ο Τσίπρας κοινωνικό επίδομα στους αδύνατους και λένε ότι είναι δωράκι των Γερμανών για τους μετανάστες. Ψηφίζει ο Τσίπρας το μεταφορικό ισοδύναμο και κρατά μειωμένο τον ΦΠΑ και μας λένε ότι είναι δωράκια Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα μας πουν ότι όλα αυτά που δίνει ο Τσίπρας προέρχονται από το υστέρημα όλων αυτών που μας χρεοκόπησαν και επέστρεψαν τις μίζες.

  • Ετοιμαστείτε για τα ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΎ μέσα στο ΜΆΡΤΗ πριν τις εκλογές με το ΤΣΙΠρΑ, ετοιμάζουν ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΌ ΣΕ ΜΟΥΣΑΜΆ....

   Έρχεται ο μεγάλος ηγέτης του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας στην Κω άφοβα, στηρίζεται στα μεγάλα έργα που έφτιαξε στα νησιά της παραμεθορίου, του προσφυγικού και των σεισμών… Θα κάνει εγκαίνια μαϊμού, όπως στο μετρό της Θεσσαλονίκης με ζωγραφιστά εκδοτήρια εισιτηρίων και το ΤΣΙΠρΑ να σκύβει να δει το τρένο που θα έρθει το 2222…. Εδώ κοτζάμ μέτρο ζωγραφιστό εγκαινιάζει, το λιμανάκι της Κω θα αφήσει χωρίς εγκαίνια και κορδέλα;;; Ευκαιρία να έρθει στην Κω άφοβα, δεν θα του ρίξουν ΑΥΓΆ ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΠΟΥΛΑΣ όπως στο δεξιό του δεκανίκι, τον συγΚΑΜΜΕΝΟ Μπούλη…

  • Βρε ΚΟΛΑΣΜΈΝΟ ΖΩΝΤΑΝΌ με τις κομματικές παρωπίδες του ΣφΥΡΙΖΑ, και μνημόνια ψήφισε, και συντάξεις έκοψε η φασιστοαριστερή κυβέρνηση.

   Και το ΕΚΑΣ του Ανδρέα έγινε καπνός για να φτιάξει πλεονάσματα και από την υπερφορολόγηση, τις επικουρικές τις κατάργησε στην πράξη, πετσόκοψε τις συντάξεις σε ανάπηρους και χήρες, και τα κοινωνικά επιδόματα τα έκοψε 80%. Τώρα ζωντανό κάνε την ημερήσια κωλοτούμπα σου και γλύψε το κοκαλάκι που σου πέταξαν κοπρόσκυλο όσο το έχεις και αυτό….

 2. Άσε τα ψόφια βρε ΨΕΎΤΗ λαϊκιστή κωλοτούμπα, στην ΨΕΡΙΜΟ, στην ΝΊΣΥΡΟ, στην ΤΉΛΟ, στην ΚΑΛΎΜΝΟ έχουν ΦΠΑ 24 %.

  Ακόμα περιμένουμε να παραιτηθείς Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε που στα τέσσερα ψήφισες όλα τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης των φτωχοποιημένων νησιωτών και τώρα τους πουλάς φούμαρα το δήθεν μεταφορικό ισοδύναμο με εισιτήρια κατάστρωμα σε καράβι… Βγάλε και κανένα δελτίο τύπου για τις επικουρικές, τις χήρες που χάνουν το δικαίωμα να ζήσουν, τις μειώσεις των οικογενειακών επιδομάτων που ψήφισες στα τέσσερα όπως τα μνημόνια της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λίγες οι μέρες σας, στον αγύριστο γιαλατζί φασιστοαριστεροί….

 3. ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΎ ΕΧΕΤΕ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΙ 29 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ 19 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 259 ΕΚΑΤΟΜ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 18 ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ! ΜΑΣ ΠΕΡΑΤΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΦΟΥ Ο ΦΠΑ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ! ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 4. ΣΥΡΙΖΑ…..Η καλύτερη κυβέρνηση απο την ίδρυση του Ελληνικού κράτους….Οι μόνοι σοβαροί σε αυτή τη έρημη χώρα….Όλοι οι άλλοι Πασοκ Ν.Δ. πρέπει να κρύβονται.Διέλυσαν μια χώρα που ο Καραμανλής ο παλιός τούς την παρέδωσε με πλεονάσματα….Τέλος…Τα ζόμπι δεν επιστρέφουν….

 5. Όταν έχεις την εξουσία αναδεικνύεις τι αληθινά είσαι και τι πρεσβεύεις......

  Ηλία πρέπει να ντρέπεσαι για την αριστεροσύνη σου, που ευτέλισες μαζί με την ιστορία και το όνομά ΣΟΥ!!@

 6. Aφου κατεστρεψες το νησι με το Hot spot τωρα μας ζητας να σε ψηφισουμε και οτι μας κανεις και χαρη. ….. μετα τις 27 μαιου θα εισαι και παλι εκει που που σου ανηκει ΄΄

 7. Στην Κάλυμνο έγινε το σοβαρότερο έργο όλων των εποχών. Ο Τσίπρας λειτούργησε την Σχολή και την Ακαδημία πλοιάρχων και μηχανικών του ναυτικού. Πράγματι στα άλλα ν ησιά ο ΦΠΑ είναι αυξημένος. Να ξέρεις ότι και σε αυτά θα έρθει η ώρα της μείωσης. Μετά από μια πτώχευση τα πράγματα δεν έρχονται όλα μαζεμένα.

 8. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝ ΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

 9. Μας δουλεύετε με τον ΦΠΑ Έχετε κατακλέψει τον κόσμο. Μας πήρατε τα υπάρχοντα μας. Μας ξεζουμίσατε. Μας πήρατε τα 10 και μας δώσατε το 1 Εμείς τα Θελουμε όλα και τα δέκα. Ακους εκεί να μας δίνεται τα ψίχουλα και να μην μας δίνεται ότι μας ανήκει. Φύγετε ρε να έρθουμε εμείς να δεις χαρά που θα κάνουμε. Να πλουτίσουμε και τα δισέγγονα μας. Ναι ρε την καρέκλα θέλουμε που μας ανήκει εδώ και σαράντα χρόνια. Άχρηστοι έ άχρηστοι κουμουνιστοσυμερίτες.

 10. ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΎ ΤΟ ΧΕΡΆΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΦΑ.ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ

 11. Πάω στη Ψέριμο να ψωνίσω και το ΦΠΑ ειναι στα ύψη. Τέτοια κατάντια με τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ξανάδα

 12. Κύριε Καματερε είστε ο μον9ς που ενδιαφέρεται για το καλό της Κω. Συνεχίστε έτσι και θα γράψετε ιστορία στον τόπο μας. Καλή χρονιά σας εύχομαι να είστε υγιείς να δουλεύετε για το νησάκι μας που όλοι οι άλλοι έρχονταν Για τάβλι και μπαράκια μονο.

 13. Μαλλον ο κύριος δεν τα ξέρει καλά. Οι κάτοικοι της Καλύμνου, της Ψερίμου και της Νισύρου έρχονται στην Κω και ψωνίζουν φτηνά λόγω μειωμένου ΦΠΑ.

 14. Πες μας και πότε αυξήθηκε το ΦΠΑ στα Δωδ/σα ? Το αυξήσατε σε όλα τα 12νησα Συριζαίοι απατεώνες και καμαρώνεις που θα το κρατήσεις στο 17% για 6μηνες σε 5 νησιά .Κοβετε 500 ευρώ στην σύνταξη και δίνετε 100 ευρώ ταχα μου πλεόνασμα να σας έχουμε υποχρέωση .Καθημερινα γίνονται 100αδες κατασχέσεις σε λογαριασμούς και μετά δίνετε 50ευρω μέρισμα για να σας ευχαριστήσουμε .Τα πρόβατα χορτάσαμε σανό .Θα φάτε μαύρο να θυμάστε τις υποσχέσεις σας.

 15. Διαβάζω τα σχόλια και βλέπω ο Άγιος έχει δίκιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έσωσε την Κω που έφτιαξε το hot Spot και κάθε χρόνο αυξάνεται ο τουρισμός. Φέτος σπάσαμε ρεκόρ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρίσκεις άνεργο οικοδόμο με τόσες δουλειές που έχουν ανοίξει. Ο Ηλίας ειδικά τρέχει για κάθε πρόβλημα. Έβαλε 300 παιδιά μας στα καλύτερα πανεπιστήμια και βοηθά παντού. Ο καλύτερος Κώος βουλευτής μαζί με Παυλίδη και Καισερλη

 16. Πάνε να σκάσουνε και ακόμα δεν είδανε τίποτα. Μέχρι τον Νοέμβριο που θα γίνουν οι εκλογές ο Τσίπρας θ<α τους έχει στείλει όλους στη Λέρο. Θα παραμιλάνε

 17. ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΊΑ ΣΗΜΑΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΠΆΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΕΠΤΑ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΑΝΕ ΦΤΗΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.