Γ. Νικητιάδης: Ανερμάτιστη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ στα νησιά

11
302

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Με αφορμή την σύνδεση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την κυβέρνηση, με τον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενεί κάθε νησί, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή προκαλεί η ωμή και ανερμάτιστη στάση της κυβέρνησης, να συνδέσει για πρώτη φορά την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο με τον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενούν. Στην ουσία η Κυβέρνηση, είτε επειδή δεν το αντιλαμβάνεται, ή επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκμαιεύσει ψήφους, θέτει στην κυριολεξία σε καθεστώς Ομηρίας τα νησιά μας, και χτίζει εμπόδια σε όσους μέχρι σήμερα αγωνίζονται όχι απλώς για την διατήρηση του μέτρου στα 5 νησιά, αλλά για την επαναφορά του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών και στα υπόλοιπα νησιά που απώλεσαν το καθεστώς αυτό.

Η κυβέρνηση, με τον πλέον ωμό τρόπο, ανίκανη να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, βάζει πλέον στα νησιά μας το δίλημμα: «θέλετε μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ; Δεχθείτε μετανάστες στον τόπο σας». Η πολιτική αυτή, επιπόλαιη, κοντόφθαλμη και χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, μετατρέπει το ευνοϊκό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών σε αντάλλαγμα για όσους δέχονται μετανάστες. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση με τη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφουν 21 Υπουργοί μαζί με τον πρωθυπουργό και προσυπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισάγει νόμο που νομιμοποιεί την παρανομία, αφού θέτει ως μια από τις προϋποθέσεις για να ισχύσει το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ «ο μέσος αριθμός φιλοξενουμένων …να υπερβαίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας ανά νησί …»

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, ευρισκόμενη πλέον σε κατάσταση πανικού, δεν αντιλαμβάνεται τι ψηφίζει και δεν έχει επίγνωση των συνεπειών των νομοθετημάτων της.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν δικαίωμα για τα νησιά μας και όχι προνόμιο, αφού τα προβλήματα της νησιωτικότητας έχουν δομικό και συνεπώς μόνιμο χαρακτήρα και μόνο έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Για εμάς τους νησιώτες, η υπόθεση των μειωμένων συντελεστών και η πλήρης κατάργηση του ΦΠΑ αποτελούν στόχο που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε, όσα εμπόδια και αν μας βάζει η σημερινή και προσωρινή πλέον κυβέρνηση».

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • Με αυτόν μια χαρα περναγαμε.Τωρτα αυτοι βολευουν μονο τους κολητους,γυναικες και γκομενους.100 φορες καλυτεροι οι πρωην.Τι δεν καταλαβαίνεις;

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΕΠΕΡΝΕ ΜΕΛΙΑ… ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ

  2. βρε βρε τα παλιο…… που κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα και πτώχευσαν έναν περήφανο λαό έχουν το θράσος και βγάζουν ανακοινώσεις. Ειδικά κάτι τέτοιοι που τους πέρασαν στεγνό καθάρισμα και δε τους έβαλαν ούτε στο ψηφοδέλτιο για μόστρα

    • Τι λες μεγαλε;Πουβ πηγαν αυτά τα λαμογια;Δεν βλέπεις σε κάθε δυσκολη ψηφοφορια ο Συριζα αυξανει τους βουλευτες του;Ολοι οι πουλημένοι εκει μαζευοντε.

    • Τι εγινε μεγαλε;Σε αυτόν δεν ετρεχες να βολευτεις;Τωρα τρεχεις στον άλλο και βριζει αυτόν;Τυποι σαν εσενα κατεστρεψαν την χωρα και όχι πολιτικοι.

  3. Σα δε ντρέπεστε παλαιοπασόκια διαλύσατε την χώρα και έχετε το θράσος να κυκλοφοράτε

  4. Η Ελλαδα γεμισε απο «ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ»…..Ειναι αυτοι που εμφανιζονται ξαφνικα απο το ΠΑΡΕΛΘΟΝ αλλα μιλανε σαν να ΞΕΧΑΣΑΝ τι ητανε και τι κανανε επι δεκαδες χρονια…Αφου ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την χωρα και εξαφανιστηκαν σημερα ξαναγυρισαν και καταγγελουν την Κυβερνηση σαν ….ΑΓΝΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ !!!!!! ΞΕΧΑΣΑΝ τι κανανε. Ειναι απιστευτοι …ο σημερινος πχ καταγγελει την Κυβερνηση για το ΦΠΑ στα νησια αλλα ΞΕΧΑΣΕ να μας πει πως φτασαμε στο σημερα. ΞΕΧΑΣΕ να μας πει ΠΟΙΟΣ χρεοκοπησε την Ελλαδα και τωρα πρεπει να πληρωσουμε τα ΧΡΕΗ τους !!!! ειναι ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ οι ανθρωποι…..

  5. από ότι κατάλαβες Γιώργο συνεχίζεις και εκτίθεσαι, βρε το ΠΑΣΟΚ σε ξεφτίλισε και εσύ συνεχίζεις να καταφέρεσαι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, Χατζηγιακουμής και Κρεμαστινός όχι Αμερικάνος

  6. Νικητιαδη έχεις σκεφτεί ότι θα ξανά βγει ο συριζα?ποιος θαβγαινε δηλαδη. Αυτοί που φτωχεψαν τη χωρα?

  7. Γιωργο μου παρτο αποφαση. Υπάρχει και η συνταξη. Εδώ βάλανε τη φτακλακη και τον καλοπητα και σαφησανε απεξω. Τι ψαχνεις. Τελοςςςςςςς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ