Στην κατάψυξη και τα Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο

0
1100

Σταδιακή πτώση θα παρουσιάζει η θερμοκρασία απο το βράδυ της Παρασκευής που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να κατακυλά στα ορεινά ακόμα και στους 2 βαθμούς κάτω απο το μηδέν.
Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν χιονοπτώσεις.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου

Ανα διαστήματα ψιχαλίσματα αναμένονται κατά την διάρκεια της ημέρας με πολύ μεγάλα διαστήματα παύσεων σε όλα τα νησιά ενώ απο το απόγευμα θα ενταθούν λίγο τα φαινόμενα και θα σημειώνονται βροχές ποτιστικού χαρακτήρα παντού χωρίς να συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Χαλαζοπτώσεις είναι πολύ πιθανές ενω χιονοχάλαζο στον Έμπωνα και τα υπόλοιπα χωριά γύρω απο τους ορεινούς όγκους αργά το βράδυ επίσης είναι πιθανές.
Το βράδυ στα βουνά της Ρόδου προβλέπεται και χιονόνερο στα ημιορεινά αλλα και χιονόπτωση στον Αττάβυρο.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν απο 6 έως 11° στα βόρεια και απο 7 έως 12° στα νοτιότερα του νομού.
Στα ορεινά απο 4 έως 10° βαθμούς.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν απο το ξημέρωμα στα 3-4 μποφορ παντού για να αρχίσουν και πάλι να ενισχύονται απο το απόγευμα και κυρίως την νύχτα στα 5-6 και αργότερα 7 μποφόρ. Πάντα θα πνέουν απο Δυτικές – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Σαββάτο 5 Ιανουαρίου

Περαιτέρω πτώση θα σημειώση η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 5 έως 8 βαθμούς και στα νότια απο 6 έως 10.
Στα ορεινά απο 2 έως 6 βαθμούς.

Ανα διαστήματα ψιχαλίσματα αναμένονται κατά την διάρκεια της ημέρας σε όλα τα νησιά ενώ απο απόγευμα βροχές ποτιστικού χαρακτήρα θα σημειώνονται παντού χωρίς ιδιαίτερη δυναμική.
Το βράδυ στα βουνά της Ρόδου προβλέπεται χιονόνερο στα ημιορεινά και χιονόπτωση στον Αττάβυρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ ενώ απο το απόγευμα θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς και θα ενισχύονται αρχικά στα βόρεια του νομού φτάνοντας τα μεσάνυχτα τα 7-8 μποφόρ.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου

Πολύ κρύες συνθήκες θα επικρατούν σε όλα τα νησιά ενώ τα φαινόμενα θα περιορίζονται αποκλειστικά στα βουνά με την μορφή χιονιού η χιονόνερου.
Της βραδυνές ώρες τα χιόνια θα κατεβαίνουν χαμηλότερα και θα εντοπίζονται περίπου απο τα 150-200 μέτρα και πάνω.
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται απο το απόγευμα και κυρίως το βράδυ στα υπόλοιπα νησιά του νομού απο τα 150 μέτρα και πάνω με την Κάρπαθο και τον όλυμπο να έχουν την τιμητική τους.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις με την ένταση του να φτάνει έως το πρωί τα 6-7 μποφόρ και στην συνέχεια θα εξασθενήσουν πάντου. Στην Ρόδο απο το απόγευμα θα μεταβάλονται.

Σε νέα πτώση οι θερμοκρασίες
Βόρεια : απο 2 έως 6°
Νότια : απο 4 έως 8°
Ορεινά : απο -2 έως 4°

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ