Ελ. Φτακλάκη για συσχέτιση του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό: Ανεύθυνες και ‘νησοκτόνες’ πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

1
219

Δηλώσεις Ελ. Φτακλάκη για τη συσχέτιση του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό

Είναι τουλάχιστον θλιβερό να υπάρχει δημόσια αποδοχή, από Δωδεκανήσιο βουλευτή,  της απαράδεκτης -τόσο ηθικά όσο και ουσιαστικά- συσχέτισης της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου με τις επιπτώσεις που υφίστανται τα εν λόγω νησιά από το μεταναστευτικό, καθώς όπως δηλώθηκε «αν δεν συνέδεαν τους μειωμένους συντελεστές με το μεταναστευτικό, θα καταργούνταν… και πως με αυτόν τον τρόπο  η κυβέρνηση κερδίζει  χρόνο και κρατάει  ζωντανό το θέμα των μειωμένων συντελεστών, ώστε να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε σε όλα τα νησιά…». Δηλαδή έχουμε ρητή ομολογία ότι, στην πραγματικότητα, ούτε τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά θέλουμε να διαχειριστούμε, αλλά απλώς κάνουμε πολιτικούς ελιγμούς! Κι όλα αυτά στις πλάτες των νησιωτών -επιχειρηματιών και καταναλωτών- που πληρώνουν το τίμημα αυτών των επιλογών της κυβέρνησης.

Γιατί, θυμίζουμε, ότι κατ’ επανάληψιν έχει ειπωθεί από εκπροσώπους των Θεσμών (πάλαι ποτέ Τρόικας) πως το ζήτημα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως μέτρο αύξησης των δημοσίων εσόδων τέθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις από την ελληνική πλευρά τον Ιούνιο του 2015. Οπότε το αμείλικτο ερώτημα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραμένει: Πως εννοούν τη στήριξη προς τα νησιά και τους νησιώτες; Ακόμα και στη χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός δεν είπε κάτι για το θέμα του ΦΠΑ!!! 

Και σε κάθε περίπτωση, ο προβληματισμός της ορθής εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ώστε το όφελος να φτάνει στους καταναλωτές, είναι βάσιμος και πρέπει να τεθεί και να επιλυθεί. Όμως για κάτι τέτοιο προϋποτίθεται ότι το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών έχει επανέλθει στα νησιά του Αιγαίου. Αλλιώς η όλη συζήτηση έχει τελείως ακαδημαϊκό χαρακτήρα κι είναι παρελκυστική. Πλέον η οικονομία των νησιών μας δεν έχει άλλο χρόνο με τις ανεύθυνες και ‘νησοκτόνες’ πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Επιτέλους σταματήστε να παραπλανείτε και να εμπαίζετε τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών που έχουν υποστεί πολλαπλές απώλειες στα εισοδήματά τους όχι μόνο, εξαιτίας της οικονομικής, αλλά και λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Επιτέλους κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε πως δεν έχετε πλέον άλλη ανοχή από τους πολίτες. Ο χρόνος άλλωστε έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για σας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μας φτωχεύσατε με τις μίζες και τις ρεμούλες σας και μιλάτε και από πάνω. ΕΛΕΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ