Διευκρινίσεις Η. Καματερού στο Ράδιο Πρώτο: Οι απέναντι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα μειονότητας χωρίς να υπάρχει μέσω συγκεκριμένου συλλόγου…

22
707
Ο Ηλίας Καματερός στο Ράδιο Πρώτο για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις του 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα κ. Ηλίας Καματερός μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ενόψει και της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κουβέντα ξεκίνησε με τον κ. Καματερό να δηλώνει αναφορικά και με την τοποθέτησή του στη βουλή την Τετάρτη ότι : «βγήκε αυτό που ήθελα να πω. Κάποιοι το διαστρεβλώνουν κατά όπως τους βολεύει».

«Επιτρέψτε μου να σας πω καταρχήν για την Συμφωνία . Επιγραμματικά να αναφέρω τι σημαίνει το Ναι. Από εδώ και στο εξής αν ψηφίσουμε το ναι από εδώ και στο εξής  όταν λέμε Μακεδονία θα εννοούμε την περιφέρεια της Ελλάδας που λέγεται Μακεδονία και όχι η γείτονα χώρα που λέγεται FYROM και σχεδόν όλος ο κόσμος την έχει αναγνωρίσει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου τα προϊόντα και τα διαβατήρια γράφουν Μακεδονία, που στήνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μνημεία και οικειοποιούνται την ιστορία μας και το χειρότερο το ότι διδάσκουν στα σχολεία τους ότι η Μακεδονία είναι μέχρι τη Θεσσαλονίκη και οι ακραίοι εθνικιστές έχουν βλέψεις τέτοιες . Αυτά με την συμφωνία τελειώνουν, τα λύνουν και υποχρεώνουν τους γειτονιάς να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Να ξηλώνουν σύμβολα, να αλλάζουν τα σχολικά βιβλία και λύνονται οριστικά διαφορές γιατί όλα κατοχυρώνονται στον ΟΗΕ θα ενταχθούν και στην ΕΕ και ξεκινά  μία άλλη εποχή ανάπτυξης της περιοχής όπου η Θεσσαλονίκη θα είναι πρωτεύουσα των Βαλκανίων ,όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν άξονες ανάπτυξης εμπορίου, οδικής, μεταφοράς ενέργειας, αγωγοί και φυσικά είναι προς όφελος ων δύο λαών.

Αυτό ήθελα εγώ να πω χθες και ήταν καθαρό και δεν χωρά παρεξηγήσεις είναι ότι, είναι αυτό που λείπει σε εμάς. Στην Δωδεκάνησο , σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μας λείπει εμάς μία ειρηνική συνύπαρξη αντίθετα έχουμε κάθε μέρα την απειλή των γειτόνων μας των Τούρκων, έχουμε διεκδικήσεις , δεν είναι ξεκαθαρισμένα πράγματα από την μεριά μας και έλεγα ότι μακάρι να έχουμε μία τέτοια συμφωνία. Είπα όμως ότι δεν μπορεί να γίνει με την σημερινή κυβέρνηση που έχουν οι γείτονες, θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν είχαν μία κυβέρνηση σαν του Ζάεφ, και επειδή αυτό δεν φαίνεται στο μέλλον, για αυτό τελείωσα την ομιλία μας, αυτό να γίνει από τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Άρα καθαρό και όχι παρεξηγήσιμο» .

Σε επισήμανση της δημοσιογράφου Σάντυ Λαδικού  ότι η Ελλάδα δεν έχει κάποια διαφορά με την Τουρκία σε αντίθεση με τα Σκόπια που υπήρξαν διαφορές ο κ. Καματερός τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές με την Τουρκία καθώς η Τουρκία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα, νησιά, Ίμια , μέχρι και την Κω έχουν σε χάρτες.

« Κύριε Καματερέ η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τις διαφορές» είπε η δημοσιογράφος με τον κ. Καματερό να απαντά : « για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών  πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και συμφωνίες αμοιβαία αποδεκτές. Εμείς ούτε διεκδικούμε ούτε έχουμε βλέψεις προς την Τουρκία. Για αυτό από την άλλη μεριά λέμε ότι δεν έχουμε βλέψεις αλλά αν κάποιος διεκδικήσει θα υπερασπιστούμε την πατρίδα. Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε για τα Δωδεκάνησα. Όταν λοιπόν έχεις γείτονα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα, δεν ζηλεύεις ότι σε άλλες περιοχές θα υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη;  Η διαφορά μας με τα Σκόπια είναι ότι και εκεί υπήρχε μία εθνικιστική κυβέρνηση που καπηλευόταν το όνομα Μακεδονία, την ιστορία και άλλα που κάνουν οι εθνικιστές που καλλιεργούν τα μίση . Και είπα ότι σας ζηλεύω που τέρμα οι αντιπαραθέσεις σε εσάς ενώ σε εμάς εξακολουθούν να υπάρχουν και μας δημιουργούν προβλήματα για το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο κ. Καματερός ρωτήθηκε και για το εάν οι δηλώσεις του έχουν σχέση και με τις εξελίξεις γύρω από την περιουσία του Βακούφ και την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και αν θα ανοίξει θέμα για την διαχείριση των περιουσιών

«Δεν ξέρω τι θα συζητήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ.Ερντογάν . Όμως το να υπάρχουν αυτές οι απαράδεκτες ανακοινώσεις από τον σύλλογο Μουσουλμάνων οι οποίες είναι καθοδηγούμενες από τον τούρκικο επεκτατισμό, εντάσσονται σε όλα αυτά που έλεγα. Όλα αυτά καλλιεργούνται από τους απέναντι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα μειονότητας χωρίς να υπάρχει και αξιοποιούν για αυτό το συγκεκριμένο σύλλογο που δεν ήταν πάντα έτσι».

Στη συνέχεια ο κ. Καματερός εξήγησε το τι θα συμβεί σε περίπτωση όχι ενώ αναφέρθηκε και σε ενέργειες του τελευταίου διαστήματος και την επικείμενης επίσκεψης του νέου διοικητή στην Κω .

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ως γνωστον συντροφοι, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμος μιας κοινωνιας ολοκληρώνεται, νομοτελειακά, με εναν εξαθλιωμενο όχλο να κυνηγά για να λιντσάρει το Πολιτμπιρο

  • Άλλη μια ανάποδη κωλοτούμπα από τον ιδικό, τον δοσίλογο Ηλία που ζητά διαπραγμάτευση για την Εθνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα...

   Ανθρωπάκια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι γεμάτες οι ΔΕΞΙΕΣ τους ΤΣΕΠΕΣ… Λίγο το μυαλό του όσο και η εθνική του συνείδηση…

  • ΗΛΊΘΙΟΣ Ή ΠΑΝΗΛΊΘΙΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ έχουν την ίδια φάτσα, φοράνε φέσι με φούντα μπας και ψηλώσουν με ΜΥΑΛΌ ΠΟΥΛΛΛΑΣ!!!!

   Ο Τουρκόφιλος ΓΚΑΟΥ Κάπτεν Ηλίας προτείνει ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ για τα Δωδεκάνησα, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ;;; ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΆΔΕΙΟ του ΚΕΦΑΛΙ να προσφέρει στον Σουλτάνο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μπας και ηρεμίσει;;; Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ντιπ-κουκούτσι μυαλό και ότι με νευράκια και εξαλλοσύνες , φωνές και συμπεριφορά σαλεμένου προσπαθεί να αναπληρώσει το κουσούρι εγκεφαλικών στροφών … Ας μας πει το ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ τι προτείνουν οι φασιστοαριστεροί σύντροφοι του ΣφΥΡΙΖΑ για δωράκια πεσκέσι στους Τούρκους ;;; Μήπως βρε ανθέλληνα θα σας βόλευε η παράδοση κάποιου νησιού της άγονης γραμμής, που το φουσκώσατε με ΦΠΑ 24 %, μια και έχουμε πολλααααά για μοίρασμα, για να θριαμβολογεί η παράταξη της προδοσίας του ΣφΥΡΙΖΑ για άλλη μια επιτυχία τύπου ΠΡΕΣΠΏΝ ;;; Ξέραμε ότι έχει έλλειμμα Ελληνικής συνείδησης ο «ΨΗΛΟΣ 0,5 ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ» , αλλά απροκάλυπτα να δηλώνει στην βουλή την ανάγκη για παραχωρήσεις Εθνικών δικαιωμάτων μας στους Τούρκους όπως έκανε ο ΤΣΙΠρΑΣ στις ΠΡΕΣΠΕΣ ΜΌΝΟ ΈΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΦΕΣΙ και ο Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ…. -ΑΛΕΞΊΚΑΚΟΣ –

 2. συντροφε ψηφιστε οτι θελετε
  Μονο μετά μη μας λέτε οτι ειχατε αυταπάτες οταν ολα αυτα γυρισουν εθνικό μπούμεραγκ
  Γιατι εσεις δεν εχετε τη δικαιολογία της μη κατανοησης οπως εχει ο αρχηγός σας, ο αποφοιτος γυμνασίου

 3. ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 1Ο ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
  ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΟ
  ΟΣΟ ΠΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙΣ

 4. Όσο μιλάς Ηλία τόσο και περισσότερα προβλήματα δημιουργείς αλλά και αξιοπιστία χάνεις! Φίλε φύγε παραιτήσου όσο είναι Καιρός! Λες βλακείες ως να το έχεις χαμένο ή να είσαι μαστουρωμένος. Καλά δε βλέπετε ότι 7 στους 10 πολίτες λένε ΟΧΙ. Τί εμμονές και αριστερές ιδεοληψίες είναι αυτές; Άραγε γιατί σας φυλάνε χιλιάδες αστυνομικοί έξω από τη Βουλή; ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΌ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

 5. Καλύτερα Ηλία μου να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα! Πολιτικός ΠΡΟΔΟΤΗΣ και εσύ;;;;;;$$$

  Ηλίθιος ή «λαγός» του πολιτικού προδότη Τσίπρα!

 6. ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Και να ήταν μόνο το θέμα της ΑΟΖ, είναι και τόσα όλα που προσπαθούν εμβόλιμα και ύπουλα να  κατοχυρώσουν. 
  Ο τούρκος και ο τοκογλύφος πάνε σιμά , τώρα πλέον ευθυγραμμίστηκαν .
  Η πολυπόθητη στιγμή για αυτούς ήρθε. 
  Μια Ελλάδα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ απογυμνωμένη – αποδυναμωμένη, με κυβέρνηση ασταθή και με πεσμένο το εθνικό φρόνημα λόγω της απεμπόλησης του ονόματος της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας ,είναι το πιο εύκολο θύμα για να γίνουν οι επόμενοι φοβεροί εκβιασμοί και προκλήσεις μεσοπέλαγα στον 25ον μεσημβρινό μέχρι και νότια της Κρήτης.

 7. ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΠΡΟΔΟΣΙΑ!) ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

  Μια πολύ περίεργη αναφορά στην ανάγκη για μια αντίστοιχη της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Τουρκία, για τα Δωδεκάνησα, έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καματερός, που εκλέγεται στην περιοχή:
  Τι εννοεί, ή μάλλον τι προαναγγέλλει ο «ποιητής»; Προφανώς την επόμενη προδοσία, μια συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και την διευθέτηση της συνεκμετάλλευσης («καζάν-καζάν», δηλαδή «μισά-μισά») του ενεργειακού πλούτου του Ανατολικού Αιγαίου. Την οποία προφανώς έχει σκαριά ο Τσίπρας, γι’ αυτό και μεταβαίνει επί τριήμερο τον Φεβρουάριο στην Τουρκιά!
  Κάτω η κυβέρνηση των προδοτών, πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο!

 8. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ?

  ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΚΕΜΑΛ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ.

 9. Απλα τραγικος….ελεος ρε πατριωτες ποιον ψηφισατε;Για να σας δωσει αυξησεις τον βγαλατε;Να καταργησει τον ΕΝΦΙΑ;Δεν τον ξερατε;Εδω ζει απλα ελεος.100 φορες καλυτερα Τσοχατζοπουλοι από αυτά τα μιασματα.

 10. Προφανώς ο κ. Καματερός πεθύμησε τα χρόνια που κατέβαινε για δήμαρχος και δεν έβρισκε ούτε την ψήφο του στην κάλπη… Μια μικρή γενιά πολιτικών ανδρών που βρέθηκε στα πράγματα λόγω της κρίσης, αλλά πρέπει να καταλάβει ο κάθε Καματερός ότι για λίγους μήνες ακόμα είναι βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος και όχι του Συνασπισμού τη δεκαετία του 90 ώστε να λέει τετοιες ανοησίες για εθνικά θέματα και να περιμένει από πάνω να ακούσει και μπράβο…

 11. Ηλία κάτσε φρόνιμα και μη λες κουταμάρες.
  Με τις βλακείες που λέτε, τα Φασιστάκια θα κάνουν περίπατο στις εκλογές, ο κόσμος σας βαρέθηκε, δεν σας εμπιστεύεται.
  Ότι καλό και να κάνετε, χάνεται μετά την κάθε αρλούμπα που ξεστομίζετε.

 12. Ουρανιο Τοξο Βοσκοπουλος διάβασε χθεσινες δηλωσεις. Πριν ακομη η βουλη επικυρωσει τη συμφωνια.

 13. Ηλια οσο και να προσπαθεις να το σωσεις εισαι η ντροπη της Κω… Να δω με τι μουτρα θα κυκλοφορεις μετα απο αυτα που ειπες.. οσες συνενυευξεις και να δωσεις ο Κωακος λαος θυμαται… αυτο μονο να ξερεις, θυμομαστε!!!

 14. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!! ΑΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΕ!! ΔΕΝ ΤΗ ΣΩΖΕΙΣ ΤΗ ////ΚΙΑ ΣΟΥ!!ΠΑΨΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!

 15. ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΕΤΆ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΣΕ ΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΑΣΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.