Στην εκπομπή «3 στο Αιγαίο» o Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

0
63

Δωδεκάνησα, 6 Φεβρουαρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 25

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου

Ο ΔΡΑ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΑΙΓΑΙΟ»

Στην εκπομπή «3 στο Αιγαίο» της τηλεόρασης «Αιγαίο» με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Χαλκίτη, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος. Ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στο σοβαρότατο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καλύμνου, καθώς και στην επικείμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία της ονομασίας των Σκοπίων, που προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 70% του Ελληνικού λαού αντιτίθεται σε αυτή, σημείωσε πως: «Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με τρόπο όχι δημοκρατικό, ενάντια στις απαιτήσεις και τα καλέσματα της κοινωνίας. Η απερχόμενη κυβέρνηση, φόρτωσε τον Ελληνικό λαό με μέτρα που θα ισχύουν και μετά την ολοκλήρωση της θητείας της, όπως φόροι που καλούμαστε να πληρώσουμε ακόμη και μετά το 2022 και μέχρι το 2060. Όλα αυτά που έχουν υπογραφεί χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό».

Ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, συμπλήρωσε πως: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει παταγωδώς σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, εντός και εκτός, ενώ έφθασε να επιβουλεύεται και την ιστορία του έθνους».

Σε ότι αφορά στη στάση της Ν.Δ., επισήμανε πως αυτή είναι ξεκάθαρη και ότι όπως τόνισε και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι στη Ν.Δ. κινούνται με νηφαλιότητα, ομοψυχία και κοινή γραμμή για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και την ιστορία του τόπου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ακόμη μόνο με τη στήριξη κάποιων προθύμων. Η στάση της είναι υποκριτική απέναντι στο λαό, ενώ υποστηρίζει ότι δήθεν έχουμε βγει από τα μνημόνια και έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα, ενώ ουσιαστικά έχει υπογράψει μνημόνιο βαρύτερο από τα προηγούμενα, κατά το οποίο μάλιστα δεν έχουμε λάβει χρήματα για την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων ή χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν στην Ελληνική κοινωνία και στην Ελληνική οικονομία, παρά μόνο φόρους που επωμιστήκαμε για τα επόμενα χρόνια», ξεκαθάρισε ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος.

Ερωτηθείς σχετικά για τις παρεμβάσεις του αναφορικά με την επίλυση των ζητημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καλύμνου και τη σχετική του επιστολή προς τον υπουργό υγείας και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, σημείωσε πως: «οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ είναι μαχητές και ήρωες της καθημερινότητας. Ζητούν εδώ και πολύ καιρό την ενίσχυση τη δύναμης τους για να εξυπηρετήσουν ουσιαστικά τους ανθρώπους που ζουν στα νησιά. Έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα, προκειμένου να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα η βραδινή βάρδια. Αιτούνται την αύξηση της δύναμης κατά εννέα (9) άτομα, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας με σημαντικότερο γνώμονα να ενταχθεί και να νομιμοποιηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για τη στελέχωση των θέσεων. Πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να δημιουργηθεί ένα άθραυστο υπηρεσιακό μοντέλο, προκειμένου να μη μένει γυμνή η υπηρεσία. Να λειτουργεί ορθά και να ζώσει ζωές».

Ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, καταλήγοντας επισήμανε πως το πολιτικό του γραφείο είναι πάντοτε ανοιχτό στους Δωδεκανήσιους και προσωπικά ο ίδιος διαθέσιμος, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.

Το link της συνεντεύξεως: https://youtu.be/O6YuhMeSbOs

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ