ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» σε ηλικία 54 ετών ο πρ. Αστυνομικός Διευθυντής Κω Μανώλης Σηφάκης

2
4037

Απεβίωσε χτες το πρωί, μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένας εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης κι ένας άριστος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρέτησε στην περιοχή μας.

Πρόκειται για τον Μανώλη Σηφάκη, ταξίαρχο ε.α. ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου είχε μεταφερθεί.

Ο Μανώλης Σηφάκης, κατάγεται από την Κρήτη και ήταν παντρεμένος στη Ρόδο με τη δημοσιογράφο Μαρία Κυπριώτη.
Επρόκειτο για άριστο οικογενειάρχη και εξαίρετο αστυνομικό.

Ο Μανώλης Σηφάκης κατάγονταν από το χωριό Ψυχρό του Οροπεδίου Κρήτης και υπηρέτησε επί σειρά ετών σε νευραλγικές και σημαντικές υπηρεσίες της αστυνομίας της περιοχής μας (διοικητής Τροχαίας Ρόδου, διοικητής ΑΤ Ρόδου, διοικτής ΑΤ Αεροδρομίου) καθώς επίσης και διοικητής – αστυνομικός διευθυντής της Β Αστ. Διεύθυνσης Κω.

Άκρως συγκινητικό κι ανθρώπινο το μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το πρωί η σύζυγός του Μαρία:

«Καλο ταξιδι Μανώλη μου,ακομα και απο εκεί ψηλά εγώ και η πολυαγαπημένη σου Σεμίνα,ξέρουμε ότι,μόνο για εμάς θα νοιάζεσαι,όπως έκανες και μέχρι σήμερα.Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε…δύσκολη η μάχη…αλλά το παλέψαμε….καλέ μου άνθρωπε δεν άξιζες τέτοια τύχη..Με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι όπως έπραξες μέχρι σήμερα αντιμετώπισες και αυτή την μάχη που ήξερες ότι ήταν άνιση…Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας…αγαπημένε μου...

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα,  από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στη Σορωνή.

Πηγή: rodiaki.gr

Συγκλονίζει το μήνυμα της συζύγου του στο facebook:

«Καλο ταξιδι Μανώλη μου,ακομα και απο εκεί ψηλά εγώ και η πολυαγαπημένη σου Σεμίνα,ξέρουμε ότι,μόνο για εμάς θα νοιάζεσαι,όπως έκανες και μέχρι σήμερα.Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε…δύσκολη η μαχη…αλλά το παλαίψαμε….καλέ μου άνθρωπε δεν άξιζες τέτοια τύχη..Με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι όπως έπραξες μέχρι σήμερα αντιμετώπισες και αυτή την μάχη που ήξερες ότι ήταν άνιση…Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας…αγαπημένε μου…»

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

Η Ένωση μας για την απώλεια του Υποστρατήγου ε.α. Εμμανουήλ ΣΗΦΑΚΗ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε μέλος μας, υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Αξιωματικός σε νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου και διετέλεσε Διευθυντής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κυκλάδων και Β’ Δωδεκάνησου.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την προσωπικότητά του, ως συνάδελφο και φίλο.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου θα παραβρεθεί στην νεκρώσιμη ακολουθία και αντί στεφάνου το Σωματείο μας θα δωρίσει συμβολικό χρηματικό ποσό προς ενίσχυση φιλανθρωπικού ιδρύματος.

– Καλό παράδεισο σ’ έναν καλό άνθρωπο –

Δημήτρης Γάκης: «Ήταν υποχρέωση και έγινε πράξη»

Τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Μανώλη Σηφάκη, αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που πρόσφερε επί σειρά ετών και από διάφορες θέσεις τις υπηρεσίες του στη Ρόδο και στην Κω, εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης. «Ένας ακέραιος άνθρωπος και ένας ικανός και ευσυνείδητος αξιωματικός, ένας καλός σύζυγος και πατέρας μας άφησε σήμερα. Στη σύζυγό του, δημοσιογράφο Μαρία Κυπριώτη, και στην κόρη του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ 

-.-

Για την πρόωρη απώλεια του Μανώλη Σηφάκη, διακεκριμένου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας του Νοτίου Αιγαίου, o Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την σύζυγό του Μαρία Κυπριώτη και την οικογένειά του.
Συλλυπητήρια Δ. Κρεμαστινού για το θάνατο του Μανώλη Σηφάκη

Για την πρόωρη απώλεια του Μανώλη Σηφάκη, διακεκριμένου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας του Νοτίου Αιγαίου, o Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την σύζυγό του Μαρία Κυπριώτη και την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου,

για τον πρόωρο χαμό του Μανώλη Σηφάκη

Η είδηση του πρόωρου θανάτου του ιδιαίτερα αγαπητού φίλου Υποστρατήγου ΕΛΑΣ, Μανώλη Σηφάκη, μας γέμισε θλίψη.

Ο Μανώλης ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και άνθρωπος, που υπηρέτησε με ζήλο και ήθος σε πολλές θέσεις ευθύνης στα νησιά μας, από την Τροχαία Ρόδου, στη Διοίκηση Αστυνομικών τμημάτων στη Ρόδο και στην Κω ,αλλά και στις Διοικήσεις Β’ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Σε όλες αυτές, διακρίθηκε όχι μόνο ως άξιος αξιωματικός αλλά και ως ευαίσθητος Πολίτης.

Στην γυναίκα του Μαρία, την κόρη του Σεμίνα και τους οικείους τους, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Μ. Γλυνού

για την πρόωρη απώλεια του Μ. Σηφάκη

 

Η πρόωρη απώλεια του Υποστράτηγου ε.α. Εμμανουήλ Σηφάκη, μας γέμισε θλίψη.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός με ήθος και συνέπεια σε Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου και με την ευσυνειδησία που πάντα τον διέκρινε, ως Διευθυντής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κυκλάδων και Β’ Δωδεκάνησου, αποτέλεσε παράδειγμα για τους συναδέλφους του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρία, στην κόρη τους Σεμίνα και στους οικείους του.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου αποχαιρετά με θλίψη έναν άξιο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και καλό οικογενειάρχη, τον Ταξίαρχο ε.α  Μανώλη Σηφάκη που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών σε Ρόδο και Κω με ήθος και επαγγελματική επάρκεια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, ιδιαίτερα στην σύζυγο του, δημοσιογράφο Μαρία Κυπριώτη και την κόρη τους Σεμίνα.

Ας είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει. 

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανώλη Σηφάκη, πρώην Αστυνομικού Διευθυντή σε Ρόδο και Κω, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα.

Ρόδος 3/3/2019

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!Εξαίρετος αξιωματικός και άνθρωπος!Καλό Παράδεισο Μανώλη!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ