Προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Κω κατά αποφάσεως του Περιφερειάρχη για τις 3 νέες άδειες

10
1604
Eνώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ασκήθηκε χθες ειδική διοικητική προσφυγή του σωματείου «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΩ» κι ενός αυτοκινητιστή ατομικώς για την ακύρωση της από 8/2/2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με την οποία αποφασίστηκε ο καθορισμός του μέγιστου αριθμού αδειών κυκλοφορίας ΑΕΔΧ αυτοκίνητων για το έτος 2019, καθώς και κάθε άλλης συναφούς με την προηγούμενη πράξης.
Παράλληλα με την ως άνω απόφαση, όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέων αδειών ΑΕΔΧ αυτοκινήτων ή μετατροπή υφιστάμενων σε άλλο τύπο, σύμφωνα με τον Ν. 4070/2012 στις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.
Ειδικότερα για την νήσο Κω, καθορίστηκαν οι νέες άδειες σε 3.
Οι προσφεύγοντες διατείνονται ότι η απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου είναι παντελώς αόριστη και αναιτιολόγητη, καθώς δεν αναφέρονται λεπτομερώς επί του σώματος αυτής οι λόγοι, που οδήγησαν στην έκδοσή της.
Μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζουν, δεν αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση από πότε δημοσιεύτηκαν στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και ποια απογραφή του πληθυσμού αφορούν, καθώς και σε ποιο ΦΕΚ αυτά δημοσιεύτηκαν.
Ειδικότερα επισημαίνουν ότι για το έτος 2018 δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία διανυκτερεύσεων για την νήσο Κω, οπότε καθίσταται αδύνατος ο υπολογισμός των αδειών ταξί.
Δεν αναφέρεται ακόμη στην προσβαλλόμενη απόφαση ότι ελήφθη υπόψη για την έκδοσή της ο υφιστάμενος αριθμός αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ανά Διοικητική μονάδα – Έδρα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου / Κω, σύμφωνα με την εφαρμογή του ειδικού μηχανογραφικού συστήματος κωδικοποίησης εδρών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων στο διαδικτυακό περιβάλλον του αρμόδιου Υπουργείου.
Δεν αναφέρεται ότι για την έκδοση της αποφάσεως ελήφθησαν υπόψη οι σημερινές ανάγκες εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της νήσου Κω
Οι λόγοι, που αναφέρονται επί του σώματος της προσβαλλομένης ως λόγοι που καθιστούν αναγκαία την έκδοσή της, ήτοι οι ανάγκες της περιφέρειας της νήσου Κω δεν αιτιολογούνται και δεν προκύπτουν από τα στοιχεία της προσβαλλόμενης αποφάσεως, τονίζουν οι προσφεύγοντες, εξειδικεύοντας ότι θα έπρεπε να αναφέρεται ότι με βάση τον σχετικό τύπο οι ανάγκες προσδιορίζουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ΕΔΧ οχημάτων, ενώ σήμερα στην περιφέρεια αυτή κυκλοφορεί μικρότερος αριθμός από αυτόν, οπότε και καθίσταται ανάγκη προσδιορισμού νέου, μεγαλύτερου αριθμού.
Αλλά και επί της ουσίας της αποφάσεως τα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη, όπως ισχυρίζονται, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθόσον και σε σχέση με τις διανυκτερεύσεις της νήσου Κω, τα υφιστάμενα στοιχεία προέρχονται από τις αφίξεις στο νησί δια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αφίξεις ωστόσο που δεν αντιστοιχούν σε διανυκτερεύσεις, καθόσον, με τα ίδια μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα και πλοία) μεταφέρονται όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της νήσου Κω, αλλά και άλλων νησιών που εξυπηρετούνται από τις δομές αυτές (π.χ. νήσος Κάλυμνος), όσο και εποχικών εργαζομένων, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τσακίστε τον που τόλμησε να δώσει παραπάνω άδειες. Προστασία στους ταξιτζήδες. Δικαιώματα που κέρδισαν με αγώνες. Όχι σαν κάτι άλλα επαγγέλματα που ανοίγει όποιος θέλει μαγαζί και ανταγωνίζεται τον γείτονα του.

    • Φιλε ταξιτζη,

      Καλα κανεις και υπερασπιζεσαι το συμφερον σου, ομως σκεψου τον τουριστα που για 6 μηνες περιμενει απο 30 λεπτα εως και 2 ωρες στην ουρα του αεροδρομιου. Η πρωτη εικονα για το νησι ειναι αυτη που περιμενει με τις ωρες στον ηλιο.
      Γνωριζεις πολυ καλα οτι το νησι χρειαζεται τουλαχιστον αλλες 30 αδειες και οι 3 που εδωσαν δεν θα κανουν καμια διαφορα. Η Κως εχει καθε χρονο 1,5 εκατομμυριο τουριστες και εχει 70 ταξι.

    • Η ΦΆΡΑ ΤΗΣ ΤΑΡΙΦΑΣ που για χρόνια μονοπωλιακά ταλαιπωρεί τουρίστες και μόνιμους κατοίκους σε διαμαρτυρία...

      Βρε καλόπαιδα εσείς δεν είστε αυτοί που χρόνια τώρα στηρίζεται τον εχθρό της Κω Περιφερειάρχη ΧΑΤΖΗΠ… ;;;; Μάλλον μαϊμού είναι η διαμαρτυρία σας, το νησί έχει ανάγκη από 30-40 νέες άδειες ταξί και τα βρήκατε μετά διαμαρτυρίας σε μόνο τρις για τα μάτια του κόσμου… Να μην χαλάσει το μονοπώλιο και η εκμετάλλευση με την διπλή ταρίφα… Θα μας σώσει μόνο η UBER που έρχεται λίαν συντόμως…. -Αλεξίκακος-

  2. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑΞΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΟΤΖΙΔΙΚΑ.

  3. Πρώτα κάνεις διάλογο με τον περιφερειάρχη και μετά κάντε προσφυγή. Ανοίγεις πόλεμο από το πουθενά. Δεν ήξερες ας αρωταγες κρίμα εύχομαι να δικαιώθηκε!

  4. δεν εγινε?? Με 500 ε περνει οποιος θελει αδεια δημοσιας χρησεως από το κρατος!!!!Γιατι δηλαδή να θελει 340000 να παρει ταξι?

  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΩ?
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  6. αστική συγκοινωνία στα χωριά, ας είναι καλά ο δήμαρχός μας!

    Έκανε και τη ραδιοτηλεόραση κλειστό επάγγελμα, δεν επιτρέπεται σε θεατρώνηδες και κτηνιάτρους, εξαιρείται και η εντοπιότητα Κούμπουρνο. Σε λίγο θα έχουμε και ξεφωνημένο αστέρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ