Το ιδιοκτησιακό της Πάτμου και η απαγόρευση δόμησης της Χώρας στο επίκεντρο του Δήμου και των υπουργείων

1
53

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού , πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6  Μαρτίου στο υπουργείο Οικονομικών και πολιτισμού αντίστοιχες συσκέψεις για επίλυση ζωτικών θεμάτων του Δήμου Πάτμου.

Συγκεκριμένα:

Στο υπουργείο οικονομικών παρουσία της υπουργού ανάπτυξης κ. Κατερίνας Παπανάτσιου του κ. Ηλία Καματερού και αντιπροσωπείας του Δήμου Πάτμου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε το ιδιοκτησιακό της Πάτμου και των Αρκιών.

Καθώς και οι αγωγές που έχει κάνει το ελληνικό Δημόσιο κατά του Δήμου, της Ιεράς Μονής και ιδιωτών.
Αποφασίστηκε εντός των επόμενων ημερών όπως πραγματοποιηθεί στο ίδιο υπουργείο ευρεία σύσκεψη στο ίδιο υπουργείο ευρεια σύσκεψη παρουσία της υφυπουργού κ.  Παπανάτσιου των υπουργών κ. Φώτη Κουβέλη, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου , κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και κ. Ηλία Καματερού, αντιπροσωπείας του Δήμου και νομικών με σκοπό την κατάθεση Νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του ιδιοκτησιακού που απασχολεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια το Δήμο της Πάτμου.

 

Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ηλία Καματερού και στο υπουργείο πολιτισμού με θέμα : «Οικοδόμηση της Χώρας Πάτμου».
Κατά την πολύωρη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως το συντομότερο δυνατόν Επιτροπή υπουργείων να επισκεφθεί τη Χώρα Πάτμου πραγματοποιώντας αυτοψία και το πόρισμα της υποβληθεί στον αρμόδιο υπουργό για εξεύρεση λύσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχα επιτροπή είχε συγκροτηθεί και για το νησί της Ύδρας που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα το πόρισμα της οποίας ήδη βρίσκεται στο υπουργείο πολιτισμού με σκοπό να βρεθεί λύση για τον τρόπο οικοδόμησης του νησιού.

 

Σημείωση patmostimes 

Το θέμα του ιδιοκτησιακού είναι ένα δύσκολο θέμα και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τον  Δήμο Πάτμου   και πολλές συναντήσεις  του δημάρχου κ. Στόικου  με υπουργούς, υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει και αυτό.

Πηγή: https://www.patmostimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.