Ανθούλα Κατσιματίδη: Από το »Νόμος και Τάξη» υποψήφια στον Δήμο Νισύρου

1
956

Ούσα μονίμως ερωτευμένη με τον τόσο ιδιαίτερο τόπο καταγωγής της, η πολυτάλαντη ηθοποιός και επικοινωνιολόγος Ανθούλα Κατσιματίδη μπορεί να ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά η σκέψη της είναι σε μια μικρή κουκκίδα κάπου στη… Μεσόγειο.

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας ότι κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Νίσυρο και το zougla.gr επεδίωξε να τη συναντήσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της.

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο συνέχεια στα χείλη της, η ηθοποιός, η οποία έχει ενσαρκώσει διάφορους ρόλους δίπλα σε ινδάλματα του Hollywood όπως η Μισέλ Φάιφερ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και αυτήν την εποχή τη βλέπουμε να υποδύεται  από την αυστηρή καθηγήτρια μέχρι τη μάχιμη ντετέκτιβ των υπερ-ηρώων σε κάποια από τις δημοφιλείς σειρές του Netflix κι αλλού (συμμετείχε επίσης στις ταινίες «Νόμος και Τάξη» και «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή), μας ανοίγει τα χαρτιά της και μας εξηγεί ότι πρόκειται για μια απόφαση «καρδιάς», την οποία σκοπεύει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.

 

Μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, γνώρισε την ιδιαίτερη πατρίδα της στα 19 της και έκτοτε την επισκέπτεται κάθε χρόνο. Ο νυν δήμαρχος της Νισύρου είναι ο ξάδελφός της Χριστοφής Κορωναίος και μαζί με τον συνδυασμό του θα επιδιώξει να βελτιώσει τη ζωή των 1.000 συμπατριωτών της αλλά και, με τις υψηλές γνωριμίες της, να προβάλλει το νησί στις ΗΠΑ κι αλλού.

Έμπειρη και στα πολιτικά πράγματα, αφού είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης George Pataki, είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τη διαμεσολάβηση μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου με τις Αρχές. Όταν αναφέρθηκε στο συμβάν, ήταν και η μοναδική φορά που σκοτείνιασε το πρόσωπό της: Ο ένας της αδελφός ήταν θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης, αφού βρισκόταν στους Δίδυμους Πύργους τη μοιραία στιγμή.

Μα πώς θα… κυβερνήσει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού; «Με πολλή θέληση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλα γίνονται» μας απαντάει με σαφήνεια, υπογραμμίζοντας ότι εάν εκλεγεί, θα έχει ακόμη έναν λόγο να επισκέπτεται τη Νίσυρο συχνότερα.

Δείτε τη συνέντευξη της Ανθούλας Κατσιματίδη στο zougla.gr:

zougla.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ