Δημήτρης Γάκης από την Κω: «Απαντούμε με σχέδιο και έργα στις προκλήσεις της επομένης μέρας στη νησιωτική Υγεία»

0
185

Δημήτρης Γάκης από την Κω: «Απαντούμε με σχέδιο και έργα στις προκλήσεις της επομένης μέρας στη νησιωτική Υγεία»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 1ης ΤΟΜΥ στην Κω, δήλωσε:

«Τα σημερινά εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κω αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην πορεία για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Κω, στη Δωδεκάνησο, στη νησιωτική Ελλάδα εν γένει. Με τη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση που προωθεί σταθερά το Υπουργείο Υγείας, δίνουμε απάντηση στα προβλήματα των κατοίκων των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, αναβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τη δημιουργία ενός θεσμού που πρόκειται να βελτιώσει εντυπωσιακά την παροχή υπηρεσιών Υγείας στα νησιά μας. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουμε και σταδιακά υλοποιούμε το σχέδιο και το όραμα μας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έτσι που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Ενός συστήματος Υγείας που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στην πολιτική Υγείας και που παράλληλα μας δίνει αισιοδοξία για ένα κοινωνικό κράτος, αποτελεσματικό στη λειτουργία του, ενός κράτους διαρκούς προσφοράς στον πολίτη. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός θεσμού στην πρωτοβάθμια Υγεία ισάξιου των ΚΕΠ της Δημόσιας Διοίκησης.

Έγινε σήμερα στην Κω μία πολυεπίπεδη παρέμβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας που εκφράζεται με:

  • Τη λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ στα νησιά η οποία θα προσφέρει άμεση και αποτελεσματική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

  • Την αποσυμφόρηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου με ταυτόχρονη ενίσχυση του με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καλύπτοντας τις κρίσιμες ειδικότητες που εδώ και χρόνια μένουν ακάλυπτες, όπως παιδίατρος και καρδιολόγος.

  • Την αυτονομία που αποκτάει το Νοσοκομείο της Κω. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσει την δράση του ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

και τέλος, με την κατασκευή νέου κτηρίου του Νοσοκομείου, οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση – μελέτη – χρηματοδότηση του οποίου, προχωράνε με γρήγορο ρυθμό.

Θα συνεχίσουμε, ακολουθώντας αυτόν το δρόμο, της ουσιαστικής ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας, με την πρόθεση να ιδρυθούν τοπικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κάθε νησί μας. Σύντομα, θα λειτουργήσει και η δεύτερη ΤΟΜΥ στην Αντιμάχεια, ενώ ετοιμάζεται και η Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κάλυμνο.

Ταυτόχρονα, τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να στοχαστούμε ευρύτερα με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος και το μέλλον του . Αγαθά όπως η Υγεία, που οφείλουμε όχι μόνο να διαφυλάξουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε. Να θωρακίσουμε και να αναβαθμίσουμε τη Δημόσια Υγεία και όχι να την παραδώσουμε, όπως ονειρεύεται η Νέα Δημοκρατία, «προς βρώσιν και πόσιν» στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των πολιτών στο δικαίωμα της Υγείας, σε αντίθεση με άλλους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των αδύναμων.

Εύχομαι σ’ όλο το προσωπικό καλή δύναμη στο έργο τους.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ