Τσιρώνης: Το Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! Τι να κάνουμε τώρα… Το Αιγαίο φτάνει μέχρι την Κω & τη Ρόδο!

8
321

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά – Οξύτατες αντιδράσεις – Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης – Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο». Σε αυτή τη δήλωση προέβη σήμερα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά (!) ο πρώην υπουργός είπε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Να σημειωθεί, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο… επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και των αμφισβητήσεων που προβάλλει σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την επέκταση της Αιγιαλείτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη του και παρά την παγωμάρα που προκλήθηκε στο στούντιο πρόσθεσε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο… δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Οι απόψεις Τσιρώνη προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό οξύτατες αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: Και που ανήκουμε στην Τουρκία;

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση .

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Τσιρώνη  και τις αντιδράσεις:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Καστελλόριζο γράφεται με δύο λάμδα όπως και η Ελλάδα…
    Ο Τσιρώνης δεν είναι Έλληνας ούτε η καταγωγή του είναι Ελληνική …
    Αν έπιμένει σ΄αυτήν την άποψη για το Καστελλόριζο , υπάρχει λύση. Να πάει στο νησί να το ανακοινώσει !!!! (Αν τολμήσει ! )

  2. Ετυμολογία της λέξης Τσιρώνης : Από το διαλεκτ.(Ηπειρ.) τσιρώνι-τσιρόνι, είδος μικρού ψαριού ή τσιρόνι, ο γρύλος, το τριζόνι.{ΤΟΖ} Αυτός είναι σκατ@@@@ψαρος…

  3. Αϊ σιχτίρ οι ψυχανώμαλοι του Σύριζα….Τρίζουν τα κόκαλα της κυρά της Ρω, μ΄αυτόν τον ηλίθιο

  4. Ρε τι κελεπούρια είναι αυτά. Στο ώμο τους βρήκαμε όλους;

  5. Κάθε μέρα αποδεικνύονται , όχι απλά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, αλλά μάλλον σε διατεταγμένοι υπηρεσία απεμπόλησης εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων! Δεν είναι σύμπτωση που τΕλευταία ,τόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά με τον δικό μας Καματερό, αναφέρονται στην περιοχή μας ,δίνοντας καλυμμένα ή φανερά δικαιώματα στην Τουρκία!

  6. Προετοιμάζουν την Ελληνική κοινή γνώμη για αυτά που θέλουν να υπογράψουν ή που ήδη έχουν υπογράψει. Πρώτα ο Ηλίας τώρα ο βλακαμάς. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι το ελικόπτερο δεν θα έχει καύσιμα. Τσιρώνη κάνε μια βόλτα απο δω να σου πούμε που ανοίκει το Καστελλόριζο και να απολαύσεις κι εσύ την αγάπη του Ελληνικού λαού, όπως ο Παππάς στη Βέροια. Ότι υποστήριζαν για χρόνια οι Σκοπιανοί τα υποστήριξαν οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν τις Πρέσπες. Ότι υποστηριζουν οι Τούρκοι, τα υποστηρίζουν σιγά, σιγά και αυτοί για να δικαιολογήσουν την επόμενη εθνική προδοσία. Ντρέπομαι γι αυτά που ζω.

  7. Κύριε Τσιρώνη το Καστελλόριζο πάντα ανήκε στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στο Ελληνικό Αιγαίο.Διάβασε προσεκτικά Ιστορία και μην πέφτεις στο πηγάδι των νεο-γεωπολιτικών συμφερόντων των Αμερικανών, Γερμανών και λοιπών Ευρωλιγούριδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ