ΔΕΙΤΕ Αντιδράσεις για τις… αγεωγράφητες δηλώσεις Τσιρώνη «Το Καστελλόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο…»

3
504

Γιώργος Χατζημάρκος: “ Η Γεωγραφία είναι προβολή της ιστορίας στον χρόνο. Το Καστελλόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο

Το timing της εκάστοτε δήλωσης, είναι όπλο στα χέρια μας. Σημασία έχει να ξέρουμε πως να το χρησιμοποιούμε ” απαντά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τσιρώνη, για το Καστελλόριζο.

Το Καστελλόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο. Η Γεωγραφία είναι προβολή της ιστορίας στον χρόνο.

Ειδικά για μας τους πολιτικούς, το timing της οποιασδήποτε δήλωσης, είναι όπλο στα χέρια μας. Είναι δική μας επιλογή. Σημασία έχει να ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε το όπλο αυτό και να εγγυόμαστε ότι δεν θα εκπυρσοκροτήσει. Αυτό θα πει στάση ευθύνης”.

Με την δήλωση αυτή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως το Καστελλόριζο γεωγραφικά δεν ανήκει στο Αιγαίο και ότι το Αιγαίο φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο και όχι κάτω από την Κρήτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημάρκος στο ραδιόφωνο του SKAI 100.3, πρόσθεσε:

Λυπάμαι που ο φόβος που είχα εκφράσει δημόσια στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε. Δυστυχώς, αμέσως μετά τις Πρέσπες, μιλάμε για το Αιγαίο”.

Το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΝΔ

Μετά τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού
Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα
τα θέματα που την αφορούν», ήρθε η ανεκδιήγητη δήλωση του πρώην
υπουργού Γιάννη Τσιρώνη για το ακριτικό μας Καστελλόριζο, οτι δεν
ανήκει στο Αιγαίο Πέλαγος!
Η ελαφρότητα των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπίτρεπτη
και αποτελούν δυστυχώς βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας.
Προσπαθούν κλιμακωτά να ανοίξουν την κερκόπορτα στις πάγιες ελληνικές
εθνικές θέσεις.
Τελικά σημερινή κυβέρνηση δεν είναι μόνο επιπόλαιη αλλά και όντως
άκρως επικίνδυνη για τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.
Οι Ελληνες σύντομα θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου πριν ζήσουμε
νέες εθνικές τραγωδίες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΦΑΝΕΡΩΣΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του Σύριζα κ. Γιάννη Τσιρώνη ειλικρινά μου προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Ο πρώην υπουργός ανερυθρίαστα δήλωσε ότι: «το ελληνικό Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο, το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι τη Ρόδο και την Κω».

Έμεινα εμβρόντητος στο αρχικό άκουσμα των πρωτοφανών και απαράδεκτων δηλώσεων ενός μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου και μέχρι πρότινος στελέχους της κυβέρνησης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά τον σάλο, απόλυτα δικαιολογημένο, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τσιρώνη δεν έχει ο ίδιος ούτε κάποιος από την κυβέρνηση προσπαθήσει να τις ανασκευάσει.

Το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη του στερούνται βασικών ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεων, είναι πλέον γνωστό σε όλους μιας και πάμπολλες φορές έχουν υποπέσει σε λάθη που σχετίζονται με τα γνωστικά αυτά πεδία. ‘Όμως και η άγνοια έχει τα όρια της.

Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του βουλευτή του Σύριζα μόνο τυχαίες δεν είναι. Αντίθετα έρχονται ως συνέχεια των ανήκουστων δηλώσεων που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Καματερός, ο οποίος είχε ζηλέψει τους Μακεδόνες συμπατριώτες μας και ένιωθε μειονεκτικά που δεν υπάρχει μια συμφωνία , όπως των Πρεσπών, για τα νησιά μας. Θα πρέπει να συνδέσουμε αυτές τις δηλώσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι : «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν».

Εύλογα αναρωτιέται κανείς έχουν δικαιώματα οι Τούρκοι και στα Ίμια; Υιοθετεί ο Υπουργός Εξωτερικών την άποψη αυτή του κ. Τσιρώνη ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και πρέπει να εξεταστεί χωριστά, όπως τόσα χρόνια επιθυμούν και αγωνίζονται οι γείτονές μας.

Τη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας τη βιώσαμε με το χειρότερο και καταστροφικότερο τρόπο με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση γιατί με τον μανδύα της επιπολαιότητας και της άγνοιας που εφαρμόζει ο Σύριζα μπορεί να βρεθούμε προ σημαντικών εκπλήξεων.

Μεθοδικά και σιγά –σιγά υψηλόβαθμα στελέχη του Σύριζα, υπουργοί, βουλευτές συνέχεια προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με το Αιγαίο, τα νησιά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που προκαλούν ακόμα και τον πιο μετριοπαθή συμπατριώτη μας αλλά παράλληλα φανερώνουν την επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που υιοθετούν οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες. Βγείτε θαρραλέα κύριοι της κυβέρνησης και πείτε, φανερώστε τι σχεδιάζετε για τα Δωδεκάνησα γιατί η ανοχή των νησιωτών έχει τελειώσει και απαιτούνται ειλικρινείς και ξεκάθαρες πολιτικές, για να αποφύγουμε μια Συμφωνία των Πρεσπών και για το Αιγαίο.

Δήλωση της

Ελευθερίας Φτακλάκη

Υποψήφιας Βουλευτή Δωδεκανήσου

Με το Κίνημα Αλλαγής

Ρόδος, 23.3.2019

«Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται επειγόντως ΚΑΙ μαθήματα γεωγραφίας..»

Τελικά φαίνεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται επειγόντως ΚΑΙ μαθήματα Γεωγραφίας… καθώς μετά τη διάκριση της Μυτιλήνης από τη …Λέσβο ως διαφορετικά νησιά δια στόματος πρωθυπουργού, έρχεται ο Αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης να μας ενημερώσει ότι το Καστελλόριζο ….δεν είναι στο Αιγαίο!!!!!

Κάτι που δεν διανοήθηκαν να πούν ποτέ καν ούτε οι Τούρκοι!!!! Και αναρωτιέμαι κι εγώ ως Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ως τ. Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ως υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου, όταν τόσα χρόνια πηγαίνω στο Καστελλόριζο, ποια θάλασσα διασχίζω. Προφανώς όχι αυτή που διασχίζει ο κ. Τσιρώνης, για τον οποίο αναρωτιέμαι εαν όντως γνωρίζει που βρίσκεται το Καστελλόριζο και τι είναι αυτά που λέει για το ακριτικό νησί μας. 

Θα ήταν πράγματι πολύ αστείο όλο αυτό το ζήτημα της …γεωγραφικής άγνοιας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν ήταν τραγικά επικίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα, καθώς αποδεικνύεται ότι τα χειρίζονται άνθρωποι τουλάχιστον ακατάλληλοι και επιεικώς απαράδεκτοι…

Όσο πιο γρήγορα προκηρύξει ο Τσίπρας εθνικές εκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους πλέον καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταστεί επικίνδυνοι ΚΑΙ για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας!!

Μαντικός Β. Μιχαήλ (*) : Μια επαίσχυντη επιστολή παραίτησης, ισάξια των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ

Μια δεύτερη ανάγνωση της επιστολής παραίτησης της κ. Μ. Λοϊζου δίνει για άλλη μια φορά το στίγμα της «αριστερής» κυβέρνησης κουρελού του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε λοιπόν. Αρχικά τα Μέσα Ενημέρωσης (ΜΕ) βρίσκονται σε σύγχυση και όχι η ίδια. Μπερδεύουν τα (ΜΕ) δύο ξεχωριστές υποθέσεις της. Η μια είναι η παράνομη λήψη σύνταξης της θανούσης μητέρας της για 69 μήνες μετά το θάνατό της, για την οποία πράξη έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη και έχει καταδικαστεί και η δεύτερη είναι φοροαποφυγή – εισφοροαποφυγή με χρέος ύψους 180.000€ στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Τί ακριβώς συγχέουν τα (ΜΕ); Είναι απλό. Συγχέουν το δράστη. Δράστης δεν είναι η ίδια. Δηλαδή, στην πρώτη περίπτωση δεν καταδικάστηκε η ίδια με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 σύμφωνα με δημοσίευμα, αλλά η γραφειοκρατία και απλώς επιβλήθηκε η ποινή στην ίδια μιας και έτυχε να περνάει απ’ έξω από τα δικαστήρια και είπε να πει μια καλημέρα. Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση, πάλι ο δράστης της φοροαποφυγής – εισφοροαποφυγής είναι ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει (sic!)-κανείς δε ξέρει πού;- ότι θα το αναλάβει να το αποπληρώσει.

Αυτά για τη σύγχυση των (ΜΕ). Συνεχίζει όμως. Έτσι, κάνει τη χάρη στην ελληνική πολιτεία να είναι στη διάθεσή της. Στο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, εάν θέλεις είσαι και εάν δε θέλεις δεν είσαι. Η πολιτεία είναι οι ίδιοι και κανείς άλλος!! Σιγά μην τολμήσει δικαστής – ίνα να καλέσει ΣΥΡΙΖΑΙΟ και να πάει. Θα περιμένει για πολύ εάν δε θέλει να πάει, έτσι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, υπάρχει και η Πολάκιος μέριμνα. Καθυβρίζουμε και απειλούμε τη δικαιοσύνη, μην το ξεχνάμε.

Επιπλέον, γνωστοποιεί ότι ο λόγος που συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσει «επείγοντα και σπουδαία ζητήματα», άλλωστε η καταδίκη, η φοροαποφυγή – εισφοροαποφυγή των 180.000€ είναι «μικροπολιτικά κουτσομπολιά».

Τα ωραία τα αφήνει για το τέλος. Για όλα αυτά φταίει η Νέα Δημοκρατία! Γιατί; Είναι απλό. Αυτοί στην Νέα Δημοκρατία είναι φασίστες, ανθρωποφάγοι, κακοί και πληρώνουν δημοσιογράφους για να προκαλέσουν σύγχυση. Δηλαδή, τί έκανε; Πρώτον, εισέπραττε παράνομα για 69 μήνες τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της, ήτοι 52.000 €. Δεύτερον, δεν κατέβαλλε φόρους και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία 180.000€ και η Νέα Δημοκρατία δεν την στηρίζει γιατί είναι φασίστες! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως ο ελληνικός λαός ξέρει. Τέρμα τα ψέματα. Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για άλλη μια φορά θα μπει μπροστά για μια Ελλάδα που μας αξίζει.

(*) Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου ΝΔ

KKE

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, βουλευτή και πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βαθιά πολιτικό και όχι “γεωγραφικό” νόημα, παραπέμποντας ουσιαστικά στο ότι το Καστελόριζο υπάγεται σε κάποιο άλλο καθεστώς από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Αν μάλιστα σ’ αυτές τις δηλώσεις προστεθούν και εκείνες του υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου, περί δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε έχουμε να κάνουμε με τροχιοδεικτικές βολές, που καλλιεργούν τη λογική της “συνδιαχείρισης” υπό καθεστώς επικυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

23/3/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ: ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Ο προδότης ξέρει ότι λειτουργεί εις βάρος της χώρας του κι ότι κινδυνεύει να τιμωρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν τα αργύρια της προδοσίας δεν είναι αρκετά, μπορεί και να μην προδώσει. Ο αριστερός θα παραδώσει ακόμα και τζάμπα στον αντίπαλο την πατρίδα του, πιστεύοντας ότι λειτουργεί υπέρ της “αδελφοσύνης των λαών”. Αυτό δηλαδή που έκαναν οι Τσίπρας – Κοτζιάς με τη συμφωνία των Πρεσπών και αυτό που κάνουν τώρα οι Τσίπρας – Κατρούγκαλος με την Τουρκία.

Δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ότι η τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα” των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων συμπεριλαμβάνει το Αιγαίο και την Κύπρο; Σπεύδει να τον επιβεβαιώσει ο Κατρούγκαλος! Πετάει και ένα πυροτέχνημα καλής θέλησης: «Στόχος να ακούσουμε τις ιδέες της Τουρκίας για τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας που θα αντικαταστήσει το καθεστώς των εγγυήσεων». Τόσο διαλλακτικοί άνθρωποι! Τόσο καλοπροαίρετοι! Λες και δεν ξέρουμε τις ιδέες της Τουρκίας για το σύνολο των θεμάτων που παρουσιάζονται ως ελληνοτουρκικές διαφορές ενώ είναι στην πραγματικότητα ωμές διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος μας. Λες και δεν είδαμε πώς έχει “σεβαστεί” η Τουρκία τις συμφωνίες καλής θέλησης και τις εγγυήσεις του παρελθόντος.

Η προοπτική της κατρουγκάλειας ελληνοτουρκικής “προσέγγισης” στο κυπριακό είναι ανατριχιαστική μολονότι διατυπωμένη στα γνωστά άθλια Ελληνικά των συριζαίων: «θέλουμε να επιλύσουμε τη διεθνή του διάσταση με πάγιες θέσεις να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων». Ακριβώς όπως «λύθηκε» η διεθνής διάσταση του σκοπιανού. Κι επειδή οι τουρκικές προθέσεις δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, φρόντισε ο Τσαβούσογλου να τις δείξει φόρα παρτίδα κατά της διάρκεια της συνάντησης. Για τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο έλεγε ο Κατρούγκαλος, στην ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο επέμενε ο Τσαβούσογλου. Για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη έλεγε ο ο Κατρούγκαλος, για τουρκική επέμενε ο Τσαβούσογλου. Θέσεις που οποιοσδήποτε σοβαρός διπλωμάτης θα τις επεσήμαινε, θα τις σχολίαζε και θα τις διόρθωνε επί τόπου, ο Κατρούγκαλος τις άφησε να περάσουν στο ντούκου για να μην χαλάσουν το «καλό κλίμα» και οι αναφορές του Τσαβούσογλου στον φίλο του τον Γιώργο (τον Κατρούγκαλο, όχι τον Παπανδρέου…) που αναγνωρίζει επιτέλους το… τουρκικό δίκαιο.

 

Και γιατί να μην το αναγνωρίσει; Στα θρανία της ΚΝΕ που μαθήτευσε μαζί με τον πρωθυπουργό του μάθαιναν πως «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας». Όταν λοιπόν έχεις εκπαιδευθεί με όραμα έναν νέον εμφύλιο για να κατακτήσεις την εξουσία νικώντας την αστική τάξη, ο Τσαβούσογλου κι ο Ερντογάν που είναι και οι δύο παιδιά του (τουρκικού) λαού, σού φαίνονται πολιτικοί συγγενείς. Ενώ όσοι φοβούνται πως ο ιδεοληπτικός θίασος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει ακόμα μία εθνική τραγωδία μετά το Σκοπιανό, τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από εθνίκια και φασίστες;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αποδεικνύεται οτι ο Καματερός δεν μίλησε τυχαία. Οι Συριζαίοι τα ξεπουλάνε όλα. Κάποια στιγμή το αντίτιμο θα μας το πει η ιστορία. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Έχουμε υποχρέωση να τους εμποδίσουμε να διαπράξουν νέο εθνικό έγκλημα.

  2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΡΕΛΟΤΣΙΡΩΝΗΣ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Κ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ Κ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ