Υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γιώργος Νικητιάδης | Συνάντηση με Φώφη Γεννηματά

10
663

Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με την Προέδρο του ΚΙΝΑΛ κα. Γεννηματά σε σχέση με τις επόμενες Ευρωεκλογές, ο πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου αποδέχτηκε την πρόταση να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά την συνάντηση ο κ. Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Με το βλέμμα και την καρδιά μονίμως στα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά να συμμετάσχω ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας αφορούν άμεσα, εξαιτίας των πολλαπλών εκλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς δεν θα τεθούν και δεν θα συζητηθούν στο βάθος και την έκταση που θα έπρεπε. Οι επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές πρόκειται να κρίνουν σημαντικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας μας. Η αγροτική πολιτική, η κοινή εξωτερική πολιτική, η πολιτική άμυνας της Ένωσης, και κυρίως η κοινωνική πολιτική, θα καθοριστούν από τις δυνάμεις που θα επικρατήσουν στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα για εμάς τους Νησιώτες, θέματα όπως ο ΦΠΑ και το μεταναστευτικό, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές των Βρυξελλών και θα μπορούσαν να αποβούν θετικά υπέρ μας, αν οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο αναδείξουν τις δυνάμεις εκείνες που θα ψήφιζαν προς το συμφέρον της χώρας μας. H έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών από την Ε.Ε για τον τουρισμό αποβαίνει σε βάρος των χωρών του νότου και της χώρας μας, και θα πρέπει να αναστραφεί για να αξιώσουμε τη χάραξη μιας στρατηγικής από την Ευρώπη που θα προστατεύει με ειδικά προγράμματα τους τουριστικούς προορισμούς και θα ενισχύει της υποδομές τους.

Στις Ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου οι Λαοί της Ευρώπης οφείλουν να μην παρασυρθούν από τον Λαϊκισμό. Οφείλουν με νηφαλιότητα να ψηφίσουν τα κόμματα εκείνα που εγγυώνται μια Ευρώπη που θα αγωνίζεται για την διεύρυνση και την ενοποίηση, αλλά ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει το κοινωνικό κράτος και το κράτος Δικαίου. Θα διασφαλίζει όσα μεγάλα κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, που δυστυχώς αργά αλλά σταθερά χάνουμε. Θα διασφαλίζει όσα μπορούμε και αξίζουμε.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα αγωνιστώ μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας και να διασφαλίσουμε μια Ευρώπη δικαίου της οποίας οι πολιτικές θα ενισχύουν τα συμφέροντα του Λαού μας».

 

Ακολουθεί το βιογραφικό του:

Ο Γιώργος Νικητιάδης διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού από το 2010 έως το 2012 και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την διάρκεια της Βουλευτικής του θητείας ως Βουλευτής Δωδεκανήσου. Στο χώρο του τουρισμού σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τη χώρα, βοήθησε σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη με πολιτικές που οδήγησαν σε τεράστια αύξηση του τουρισμού από την Ρωσία, και σε μεγάλα άλματα στην κρουαζιέρα, τον ερχομό των εταιρειών χαμηλού κόστους και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το 2002 ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συνέβαλε αποφασιστικά με υπουργούς τους κ. K. Σκανδαλίδη και Σ. Μπένο μεταξύ άλλων, στη δημιουργία των ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα και στην ολοκλήρωση των επιχειρησιακών προγραμμάτων όλων των Υπουργείων για το σχέδιο «Πολιτεία». Yπήρξε ιδρυτικό μέλος και ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με έντονη δραστηριότητα ως Γραμματέας της Οργάνωσης των Δικηγόρων Αθήνας, ως Γραμματέας της Τομεακής Νομικών- Οικονομολόγων και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Την περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ασκεί με επιτυχία δικηγορία στην Αθήνα από το 1981 και είναι ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Νικητιάδης και Συνεργάτες». Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος τίτλου Master’s από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και κάτοχος αδείας παράστασης στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ για θέματα Ελληνικού Δικαίου. Έχει συγγράψει δύο βιβλία , το «Τουρισμός Δώδεκα Θέσεις Δωδεκάνησος Δώδεκα Όνειρα» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ) και το «Μαύρο και Δαγκωτό-Σταυρός Προτίμησης ή Λίστα» (εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ).

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφυγε από τα μνημόνια και το ΔΝΤ. Από τους Τσοχατζόπουλους και την διαπλοκή και πάει στην Ευρώπη να μας σώσει!!!

  2. ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ» ΣΥΧΝΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΝΙΣΥΡΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟ. ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΦΗΜΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΚΩΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΩΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ… για περισσότερα αρμόδιος είναι ο #ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ#

  3. Σας παρακαλώ θερμά. Μην με βάζετε να ασχοληθώ και με τις Ευρωεκλογές γιατί έχω πολλή δουλειά με τις δημοτικές. Αλλά μια και ρωτάτε θα σας πω ότι σε μια τελευταια έρευνα πριν από χρόνια είδα ………. σε τουριστικό συγκρότημα.

  4. Ψεύτο υποθήκες για το μέλλον
    Σε προδίδει η άκρατη δίψα για εισδοχή στην ΝΔ ικετεύουντας για μια θέση ξεγελώντας το περιβάλλον των φίλων σου στην Ν Δ
    Διψασμένε δημοκράτη!!
    Ο Σκανδαλιδης κ η σκιά του σε κυνηγούν

  5. ξεπεσμενοι παλιοι φθαρμενοι. ο λαος θελει νεους φρεσκους υγιεις εντιμους. οχι παλια υλικα πεταμενα στα αζητητα που εκλιπαρουν για καμμια καρεκλα.

  6. Το ΚΙΝΑΛ παραγωγος του sequel Jurassic Park - Στο δρόμο για την Ευρωβουλή

    Δεινόσαυροι στην Κω αλλά και στην Ευρώπη, είναι η καινούργια ιδέα του σεναρίου του sequel Jurassik Park – Στο δρόμο για την Ευρωβουλή!
    Μια εκπληκτική ταινία επιστημονικής φαντασίας με σκελετούς που πετιούνται απο τις Ντουλάπες!!!! Συντομα κοντά σας……
    Τι εγινε ρε παιδιά??? Πάνω που είπαμε πως εκεί στο ΚΙΝΑΛ ανακαλύπτετε την νέα γενιά, μας ξαφνιάζετε δυσάρεστα! Καλά κρασιά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ