Στην Αστυπάλαια, την Λέρο, στους Λειψούς και την Κάλυμνο, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Τζάνου -Ψαρομπά

0
376
Στην Αστυπάλαια, την Λέρο, στους Λειψούς και την Κάλυμνο, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Τζάνου -Ψαρομπά
 

Στην Αστυπάλαια βρέθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος «, Κωνσταντίνα Τζάνου Ψαρομπά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, συναντήθηκε με αρχές του τόπου, φορείς και επιχειρηματίες.

 

Στη συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο  κ. Βλάσση Λαπατά, η υποψήφια ευρωβουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα ανάπτυξης του νησιού. Παράλληλα η κα. Τζάνου Ψαρομπά συνομίλησε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αστυπάλαιας κ. Ανδρέα Καλή, αναφορικά με τα προβλήματα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, λόγω των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο ζωικό κεφάλαιο, την έλλειψη μόνιμου κτηνιάτρου, τον περιορισμό των υδάτινων πόρων, τις δυσκολίες αδειοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μαζί με τον ποιοτικό τουρισμό, αποτελούν κλειδί για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και την μείωση της ανεργίας, ώστε να υπάρξει ταυτόχρονα φραγμός στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας που πλήττει το νησί, όπως προέκυψε από την ενημέρωση του Διευθυντή του Δημοτικού κ. Περδίκη.

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής της υποψήφιας ευρωβουλευτή στην Λέρο,  είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού όπου άκουσε τα προβλήματα για την ανάπτυξη της Λέρου και την τουριστική πορεία του τόπου, καθώς και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού. Επιπλέον τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα που αφορούν τη νησιωτικότητα  με έμφαση στις μετακινήσεις, τις υπηρεσίες υγείας, την πρόσβαση σε πόσιμο νερό καθώς και σημαντικά θέματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις του νησιού, όπως η ανάγκη μετάβασης στην Κω προκειμένου να τακτοποιηθούν υποθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ). Εποικοδομητική  ήταν η συνάντηση με τον Έπαρχο κ. Ι. Θεμέλαρο όπου συζητήθηκαν προβλήματα όλων των νησιών της διοικητικής του περιφέρειας. Η κα Κωνσταντίνα Τζάνου – Ψαρομπά, παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέρου, όπου απεύθυνε χαιρετισμό. Κατά την επίσκεψή της, παραχώρησε συνέντευξη στο περιφερειακό κανάλι Αιγαίο TV και τον δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Ιγνατίδη. Τέλος επισκέφθηκε το γηροκομείο της Λέρου, όπου συνομίλησε με τον Θεοφιλέστατο κ.κ. Στέφανο.

 

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, αναχώρησε για Λειψούς, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λειψών κ. Φώτη Μάγγο,.Περιηγήθηκε στο νησί και συνομίλησε με κατοίκους. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του πατριαρχικού θρόνου στην Αθήνα, πατέρα Ελευθέριο.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, παραβρέθηκε στο χώρο διανομής τροφίμων του κοινωνικού παντοπωλείου στην Κάλυμνο, το οποίο στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εκεί συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον Ιερέα που συντονίζει την δράση,  πατέρα Χριστόφορο Μελά, όπου και διαπιστώθηκε η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις τόσο στην Κάλυμνο όσο και στα γύρω νησιά, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

 

Επισυνάπτεται το βίντεο της συνέντευξης:

https://youtu.be/68TcvGWiFcE?list=PLPubC5mJxy1HBiaGiO8G6FgG6JodxvzC5

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ