ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ψηφίστηκε το Ν/Σ για τον ΑΙΓΙΑΛΟ | Επιτρέπονται τραπεζοκαθίσματα, καταργούνται τα 100μέτρα μεταξύ παραλιούχων. Εξετάζεται ρύθμιση για 12μετρη λωρίδα στην Δωδεκάνησο

4
397

 

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ψηφίστηκε το Ν/Σ για τον ΑΙΓΙΑΛΟ.

Επιτρέπονται τραπεζοκαθίσματα, καταργούνται τα 100μέτρα μεταξύ παραλιούχων. Εξετάζεται ρύθμιση για 12μετρη λωρίδα στην Δωδεκάνησο.

Τελικά οι προσπάθειες για επίλυση ζητημάτων που αφορούν όχι μόνο την περιοχή μας αλλά ολόκληρη την χώρα δικαιώθηκαν κατά την ψήφιση του σχετικού Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών.

 • Επιτρέπεται και η χρήση τραπεζοκαθισμάτων υπό όρους.

 • Επιβάλλεται ποσοστό 60% ελεύθερης παραλίας ισοκατανεμημένο «ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά« καταργώντας έτσι την υποχρεωτική απόσταση των 100 μέτρων μεταξύ των παραλιούχων που δημιουργούσε αυθαιρετούχους και δεν προστάτευε την παραλία.

 • Καταθέσαμε πρόταση – τροπολογία στο Υπουργείο για εξαίρεση από την 12μετρη λωρίδα που ισχύει στα Δωδεκάνησα των νόμιμων προ του 1948 ιδιοκτησιών όπως αυτές απεικονίζονται με κτηματολογικές μερίδες στους κτηματολογικούς χάρτες. Επειδή υπήρχαν διαφορετικές προτάσεις από άλλους συναδέλφους, το Υπουργείο θα φέρει σχετική ρύθμιση σε επόμενο Ν/Σ μετά από επεξεργασία των ζητημάτων που ανακύπτουν.

 • Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης κατασκευών από ΟΤΑ (π.χ. πρόχειρες προβλήτες – σκάλες σε παραλίες για προσέγγιση μικρών σκαφών όπως στην Σύμη).

Για άλλα ζητήματα που βάλαμε όπως π.χ. για την λειτουργία των θαλάσσιων σπορ, θα δοθούν λύσεις μέσα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί.

Κατά την τοποθέτηση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην ολομέλεια της Βουλής στηλίτευσε απαντώντας και στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Δένδια την υποκριτική στάση της δεξιάς που ενώ είναι υπεύθυνη για την ελλιπή νομοθέτηση ως τώρα προστασίας των ακτών, παρουσιάζεται σήμερα ως «προστάτης του περιβάλλοντος« διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο του Ν/Σ.

Μιλά για νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενώ αποκλείονται ξενοδοχεία, κατοικίες, καταστήματα, και αδειοδοτεί υπό όρους μόνο δίκτυα, δρόμους κ.α. Βάζει τάξη δηλαδή εκεί που υπήρχε ασυδοσία.

Αλλά όπως είπε είναι και αυτή μια προσπάθεια της δεξιάς να πλήξει το φιλοπεριβαλλοντικό πλεονέκτημα της αριστεράς όπως προσπαθεί να κάνει με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει καταξιωθεί η αριστερά στην συνείδηση του λαού, την κοινωνική πολιτική, την πάταξη της διαφθοράς, την δίκαιη κατανομή του πλούτου, την αξιοκρατία.

Για όλα αυτά η δεξιά αντί να απολογείται, προσπαθεί να πείσει ότι «όλοι ίδιοι είμαστε«.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι αλήθεια ότι ο κύριος Καματερός αγωνίζεται να αλλάξει μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών κάποια πράγματα που ταλαιπωρούν για χρόνια τους πολίτες. Μπορεί οι δυνατότητες του αφού δεν έχει κυβερνητικό έργο να είναι μικρές αλλά αποδεικνύεται ότι τα καταφέρνει. Ο κύριος Καματερός δέχτηκε επιθέσεις κυρίως για το μεταναστευτικό, όμως τελικά φάνηκε ότι η προσπάθεια του για την δημιουργία οργανωμένου χώρου συγκέντρωσης των προσφύγων απέδωσε τα καλύτερα για το νησί στις δύσκολες στιγμές. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να μην φαίνονται αλλά είναι σημαντικές για μεροκαματιάρηδες ανθρώπους Επειδή έρχονται εκλογές πρέπει συμφωνήσουμε ότι για το νησί μας η παρουσία ενός Βουλευτή στην Βουλή και μάλιστα ενός σεμνού και εργατικού ανθρώπου σε όποιο κόμμα και αν ανήκει είναι πολύτιμη.

  • Βρε κολασμένε σαπιοκοιλιά, βολεμένε κονδυλοφόρε του ΣφΥΡΙΖΑ με το θυμιατό , οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ λένε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

   Σιγά θιγόμενοι κομισάριοι Γερμανοτσολιάδες της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ορφανά και των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ σαν τον ΨΗΛΟ 1,5μ που προσπαθείς να τον ξεπλύνεις τον πανηλίθιο από τις ρουχάλες που του ρίχνουν από παντού για τις Εθνικά απαράδεκτες δηλώσεις του … ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ η κυβέρνηση της γιαλατζί αριστεράς τι έκανε για το Αιγαίο, τα νησιά της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου παρά μόνο να τους χώσει ΦΠΑ 24 % και να τα γεμίσει ΛΑΘΡΟ;;; Για το περιβάλλον, τις παραλίες και την προστασία του;;; Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στα δάση και στον κύμα της θάλασσας που μόνο μια δεξιά κυβέρνηση θα τολμούσε να φέρει στην βουλή και ο συνέταιρος του ΠΕΤΣΊΤΗ Αλέξης ΤΣΙΠρΑΣ … #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 2. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη ..τα 100 μέτρα απόσταση απ τους τσιφλικάδες..καταργήθηκαν με νόμο.

  Οι κατσαπλιάδες και οι ακτήμονες αιγιαλού ,που κυνήγησαν τους κολίγους δεκάμετρους κακομοίρηδες επαγγελματίες.Κρίμα που πολλοί είναι χρεωμένοι με πρόστιμα της δήθεν Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιαw Περιουσίας.Δεν υπήρξε πιο φασιστικό μέτρο,που επέτρεπε στους ξενοδόχους να καταλαμβάνουν χιλιόμετρα ακτής να κτίζουν λιμάνια,να κάνουν μπαρ όχι με τραπέζια,αλλά με ολόκληρους πάγκους και ξυλο-κατασκευές και να κυνηγούν τον φουκαρά που μίσθωνε επί 30ετία.Κάτι κόπροι που επιλεκτικά όνειρο τους ήταν οι ‘ελεύθερες ακτές’ από μεροκαματιάρηδες,και ας ήταν το 50% της ακτογραμμής του Νησιού καταπατημένο από All Inclussive και Beach Bars.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.