Η. Καματερός: Υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο για το λιμάνι της Κω

9
593

Υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο για το λιμάνι της Κω.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω από τις ζημιές του σεισμού του Ιουλίου 2017.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία «Αρχιμήδης» που ήταν και ο αρχικός μειοδότης μετά από περιπετειώδη διαδικασία αφού ο δεύτερος μειοδότης υπέβαλε δύο φορές ενστάσεις και στο τέλος προσέφυγε στο ΣτΕ χωρίς ωστόσο να δικαιωθεί.

Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου προβλέπεται 20 μήνες και φυσικά το σύνολο του κόστους είχε εξασφαλιστεί από το 2017.

Ο εργολάβος αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες αμέσως μετά το Πάσχα. Δίνεται έτσι απάντηση σε όσους με κακεντρέχεια και για μικροπολιτικούς λόγους υποστηρίζουν ότι το έργο καθυστερεί, ή ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών μελέτης, έγκρισης και σύμβασης με εργολάβο, θεωρείται ρεκόρ για ένα τόσο σύνθετο και μεγάλο έργο αλλά και των δικαστικών προσφυγών που προέκυψαν.

Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ, 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
    ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ? ΠΑΡTE……ΠΑΛΑΜΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΣΚΙΣΤEΣ

  2. Όνειρα θερινής νυκτός, δύο χρόνια μετά τον σεισμό και λίγο πριν τις εκλογές που θα τους στείλουν ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ πουλάνε φούμαρα ...

    Όλα είναι έτοιμα, ο εκλεκτός εργολάβος του ΣΠΡΙΤΖΗ θα εκτελέσει το έργο σε χρόνο ρεκόρ, άσχετα εάν υπέγραψε για 20 μήνες και τα εγκαίνια λίγες μέρες πριν τις εκλογές παρουσία του ΨΕΥΤΗ, ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΈΞΗ ΤΣΙΠρΑ αλλά ζωγραφιστό λιμάνι σε μουσαμά…. όπως έκανε στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης που θα αποπερατωθεί το 2022…#Αγαθίας ο Σχολαστικός #

    • Δηλαδη να καταλαβω τις ηλιθιοτητες του σχολιαστη,,Σε ποσο καιρο μετα τον σεισμο θα ητανε ευχαριστημενος αν αρχιζε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ;;;;;; Σε 5 μηνες, σε 10 μηνες σε 15 μηνες ;;;Σου λενε ρε ηλιθιε οτι ο δευτερος εργολαβος εφτασε …μεχρι το ΣΤΕ τι ηθελες να γινει ;;; Ειστε τελειως ΖΩΑ !!!! Μα τελειως….

  3. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κατηγορούμε κανέναν. Το λιμάνι όπως και η αποκατάσταση των ζημιών του Αγίου Νικολάου ήταν πολύπλοκα έργα που απαιτούσαν ειδικές μελέτες. Από εκεί και πέρα και το Υπουργείο και η Περιφέρεια σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα και προχώρησαν μελετών και μειοδοτικών διαγωνισμών. Φυσικά προφύλαξαν τον εαυτό τους και τις υπηρεσίες τους αφού οι ημέρες μας με τις μίζες και τις προμήθειες είναι δειλές. Οι χρόνοι για τα δύο έργα πραγματικά είναι ελάχιστοι. Όμως η αρχαιολογία καθυστερεί και αυτό πρέπει να το σημειώσουμε. Όσο για τα σχολεία τα τρία εκατομμύρια με τις απευθείας αναθέσεις και τις πρόχειρες μελέτες παραμένουν στην κρίση των πολιτών.

  4. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΚΤΙΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΩΕΤΕ ΣΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ. ΤΕΛΟΣ

  5. Τα τελευταία σας είναι απλυτοι εθνοπροδοτες θα κουβαλάτε την ρετσινια αυτή για μια ζωή στο καλο…. με τις ευχές μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ