Δ. Κρεμαστινός από Κω: Αυτονόητη η στήριξη με όλες μας τις δυνάμεις σε Μ. Γλυνό και Γ. Νικητιάδη

6
502

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Πρόκληση για όλους χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο ξεν. Άστρον στην Κω πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Κ. Γαβαλά και Β. Χατζηγιακουμή, τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Κανταρζή, τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Κω Μ. Διαμαντή και το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Στέλλα Σούλη.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ορισμένα κόμματα όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να τις μετατρέψουν σε εθνικές εκλογές και να καταγράψουν δυνάμεις. Αυτό όμως, όπως είπε, δεν είναι σωστό γιατί αυτό θα πρέπει να γίνει στις εθνικές εκλογές.

«Εδώ πρέπει να συζητάμε για την Ευρώπη, τις αδυναμίες μας και τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ποιότητα ζωής που έχουμε οφείλεται σε αυτά που πήρε εκείνος από την ΕΕ. Εμείς θέλουμε η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαία εξωτερική πολιτική και ενιαία άμυνα και θέλουμε να διασφαλίζει την ειρήνη. Θέλουμε άριστες σχέσεις με όλους αρκεί να εφαρμόζουμε όλοι το διεθνές δίκαιο» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Σε ερώτησή τους για την στήριξη στην υποψηφιότητα του Υπ. Περιφερειάρχη Μ. Γλυνού και του Υπ. Ευρωβουλευτή Γ. Νικητιάδη απάντησε χαρακτηριστικά: «Με όλη την δύναμη που μπορούμε υποστηρίζουμε τον Μ. Γλυνό και δημόσια. Αυτονόητη είναι και η στήριξη στον Γ. Νικητιάδη. Είναι δυνατόν να υπάρχει Δωδεκανήσιος υποψήφιος και να μην τον στηρίξουμε;»

Σε ότι αφορά τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «στις περασμένες εθνικές εκλογές έλεγαν ότι είμαστε οριακά να μπούμε στη Βουλή, μας έδιναν ένα ποσοστό 3% και πήραμε 6,5%.

Οι δημοσκοπήσεις εκφράζουν μία συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν αναποφάσιστοι, υπάρχει η προεκλογική περίοδος που θα κρίνει τους πάντες, και το Κίνημα Αλλαγής ευελπιστεί να έχει ένα πολύ καλό ποσοστό στις εθνικές εκλογές. Οι αποχωρήσεις των στελεχών άλλων κομμάτων δεν είναι αρεστές αλλά δε φαίνεται επηρεάζουν ιδιαίτερα τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν».

Μιλώντας επίσης για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για συνέδριο μνήμης προς τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπόσχεσης ότι θα τηρηθούν οι αρχές του.

Αναφερόμενος και στην οικονομία της χώρας, τόνισε ότι με μία αναιμική ανάπτυξη δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Πρώτο μέλημά μας είναι οι τράπεζες να γίνουν… τράπεζες, δηλαδή να δίνουν και όχι μόνο να εισπράττουν. Επίσης αυτό το να είναι η χώρα για έναν αιώνα στα χέρια των δανειστών θα το ανατρέψουμε αν ο κόσμος θέλει να μας κάνει κυβέρνηση. Μας χωρίζουν πολλά από τα άλλα κόμματα καθώς εμείς θέλουμε ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος».

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο παρίας της Ευρώπης. Εμείς αντί να αναπτυχθούμε όλα αυτά τα χρόνια , ζούσαμε καλύτερα και χρεοκόπησε η χώρα. Την χώρα την χρεοκόπησαν όλοι, διότι δεν έγινε ανάπτυξη…»

«Εμείς , το ΚΙΝΑΛ πιστεύουμε στην Ευρώπη των Λαών και όχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων.. Αυτά μας δίδαξε ο Α. Παπανδρέου , αυτό πιστεύουμε».

«Πιστεύουμε σε μία ενιαία Ευρώπη η οποία να μην έχει μόνο το ευρώ, δηλαδή νομισματική ένωση, αλλά πολιτική ένωση. Να έχει ενιαία Υγεία, Παιδεία, Οικονομία, Εξωτερική πολιτική και ενιαίο στρατό.»

«Έχουμε ένα όραμα για την Ευρώπη και για αυτό ζητούμε να στηρίξει ο κόσμος εμάς που πιστεύουμε σε αυτά.»

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, ζήτησε να ισχύσει και πάλι για τα νησιά, καθώς το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αποτελεί αντιστάθμισμα στην κατάργησή του. «Μιλάμε για το μεταφορικό ισοδύναμο. Μα έχει αντικαταστήσει το μεταφορικό ισοδύναμο τον μειωμένο ΦΠΑ; Με τίποτα. Αυτά είναι ασπιρίνες στο μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και όχι η λύση του προβλήματος. Ο ΦΠΑ πρέπει να επανέλθει, όπως τον διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις» κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Η ΝΑ ΚΛΑΨΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ……. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΤΑ ……. ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

  2. Γιατρέ σοβαρεψου αν έινε δυνατόν έχει ακόμα ΠΑΣΟΚ τσουκατοσ ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΙ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΒΓΑΊΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΓΙΑΤΙ ΈΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΌ ΚΌΜΜΑ ΠΑΝΌ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΕ ΠΙΑ ΝΑ ΦΎΓΕΙΣ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΌΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΆΝΗΣΑ ΑΠΌΛΥΤΟΣ ΤΊΠΟΤΑ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΉ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΆΛΛΟΣ ΜΙΝ ΚΑΖΙΚΟΝΕΣΕ ΌΠΟΣ Ο ΠΑΥΛΊΔΗΣ .ΆΝΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΕ ΠΙΑ ΕΙΣΕ Κ 80 ΧΡΌΝΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ