Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Συλλυπητήρια του Δημήτρη Γάκη για τον θάνατο του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου

Συλλυπητήρια του Δημήτρη Γάκη για τον θάνατο του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου

0
426

Συλλυπητήρια του Δημήτρη Γάκη για τον θάνατο του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου

Τη θλίψη του εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης για τον θάνατο του διακεκριμένου σκιτσογράφου, Γιάννη Ιωάννου. Ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη ένα σημαντικό πολιτικό σκιτσογράφο, τον Γιάννη Ιωάννου, που με το μοναδικό, καυστικά χιουμοριστικό πενάκι του σημάδεψε εικαστικά τη Μεταπολιτευτική πορεία της Χώρας. Ο Γιάννης Ιωάννου καταξιώθηκε στην πολιτική γελοιογραφία μέσα από τις εφημερίδες και τα έντυπα που συνεργάστηκε και τις εκθέσεις που συμμετείχε. Τίμησε με τα σκίτσα του αρκετές εκθέσεις που διοργανώθηκαν από την Βουλή, συμμετέχοντας ενεργά στις πρόσφατες εκθέσεις της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων που πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Βουλής στο Μετρό Συντάγματος και στην έκθεση σκίτσων «Μετέωρο Βήμα» για το προσφυγικό, που ταξίδεψε στη Δωδεκάνησο. Όσοι γνωρίσαμε τον ίδιο και έργο του, νιώσαμε τη δύναμη της κοινωνικής σάτιρας μέσα από το πολιτικό σκίτσο. Πόσο θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να σκιτσάρω τον πόνο μας και το κενό που άφησε πίσω του ο Γιάννης Ιωάννου… Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου | in.gr 

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.

Ο Γιάννης Ιωάννου ασχολήθηκε με την πολιτική γελοιογραφία σε αθηναϊκά περιοδικά και εφημερίδες ήδη από τη δεκαετία του ’70. Ο καταξιωμένος γελοιογράφος έπασχε από καρκίνο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε και το πτυχίο αρχιτεκτονικής του το 1968. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72.

Το 1975 εργάστηκε στο Παρίσι σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ» (1976). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» (1982).

Επίσης υπήρξε μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και τα σκίτσα του δημοσιεύονται καθημερινά στο blog του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ