ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι ευρωεκλογές είναι πολιτική αναμέτρηση. Το αποτέλεσμά τους θα δρομολογήσει εξελίξεις»

0
118

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι ευρωεκλογές είναι πολιτική αναμέτρηση. Το αποτέλεσμά τους θα δρομολογήσει εξελίξεις»

«Το μήνυμα των πολιτών στις Ευρωεκλογές θα είναι ξεκάθαρο. Θα είναι μήνυμα αποδοκιμασίας και θα δρομολογήσει εξελίξεις», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας ότι η ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση είναι ατελής και δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα προϊόντα της εστίασης.

Επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας παρέλαβε το συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον αύξησε δύο φορές, μία τον Ιούλιο του 2015 στο 23% και μία τον Ιούνιο του 2016 στο 24%.

Για δύο λόγους:

1ον: Λόγω της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε τη χώρα σε ένα πιο επώδυνο και αχρείαστο μνημόνιο και…

2ον: Λόγω του ότι η υπερφορολόγηση είναι στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η κυβέρνηση έφερε μια περιορισμένη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που δεν ισχύει για όλα τα προϊόντα. Δηλαδή, αφού χάσαμε τέσσερα (4) και πλέον χρόνια, δεν κατάφερε να φέρει τον ΦΠΑ στην εστίαση ούτε εκεί που τον είχε παραλάβει το 2014.

Η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, δεν έχει αντιληφθεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή, καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικό τον τουρισμό μας, όπως και οι άλλες επιβαρύνσεις, που έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβληματιστεί και να υιοθετήσει τις απόψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) όπως αποτυπώνονται στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν στον Πρόεδρο της Βουλής».

Ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε ότι υπάρχει μία και μοναδική καθαρή λύση και ζήτησε να υπερψηφιστούν οι τροπολογίες της Νέας Δημοκρατίας για την ένταξη στον συντελεστή ΦΠΑ 13%, όλων των προϊόντων της εστίασης και για την κατάργηση του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ