Πάτμος… Υδροπλάνο… Ιούλιος 2019 ;

0
890

Γράφει ο Γεώργιος Καμίτσης, ο Πάτμιος.

Αδύνατον είναι τεχνικά να ξεκινήσουν οι οργανωμένες πτήσεις των υδροπλάνων τον Ιούλιο του έτους 2019 στην Πάτμο. Παραθέτω  τους λόγους με μόνο σκοπό να  επικρατήσει  η  αλήθεια.

Όλοι οι Πάτμιοι  είμαστε χαρούμενοι διότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου φρόντισε να έχουμε το πρώτο Υδατοδρόμιο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εύγε στην διοίκηση του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. για την πρωτοβουλία και το αποτέλεσμα. Στην Λιμενική Αρχή Πάτμου αξίζουν Ιδιαίτερες ευχαριστίες διότι αν και οι χρήσεις εντός του Λιμένα Σκάλας Πάτμου είναι πολλές (13+ )έπραξε τα μέγιστα για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε πονηρή προεκλογική εποχή καλό είναι να λέμε στους  πολίτες την αλήθεια για τις καταστάσεις που γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως θα ξεπεράσουν τα αρχικά  όρια του χρόνου.

Από πλευράς του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου  « Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στάλθηκε επιστολή στις 07/05/2019 προς τον κ. Ζαγοράκη Βαγγέλη καθώς είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της

« ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΜΟΣ ΙΚΕ » και την παραθέτω αυτούσια :

Αγαπητέ κ. Ζαγοράκη, καλησπέρα από την Πάτμο.

 

Από το διαδίκτυο λάβαμε γνώση της επιστολής που στείλατε, με την ιδιότητα σας ως νόμιμος εκπρόσωπος της » Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ «, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου στις 06/05/2019.

Τα υδατοδρόμια για την Ελλάδα είναι εγχείρημα δύσκολο κυρίως από πλευράς γραφειοκρατίας και νομοθετικού πλαισίου. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων .

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ, με την ιδιότητα του Προέδρου, τον   Σύλλογο  Επιτηδευματιών Πάτμου » Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Τα μέλη μας καθώς και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάτμου, επί συνόλου, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του Υδατοδρομίου στην Πάτμο.

 Την  Δευτέρα 8 Απριλίου  στο » Πάτμιον»  Πνευματικό Κέντρο ο Ελληνομεξικάνος επιχειρηματίας κ. Ρικάρδο Φαρία – Νικολόπουλος  παρουσίασε  το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτμου σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου.

Η χαρά μας, όπως καταλαβαίνετε, ήταν και συνεχίζει να είναι απερίγραπτη.

Αυτό που ειπώθηκε  έγινε κατανοητό  από όλους μας είναι ότι τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ του τρέχοντος έτους 2019 θα είναι έτοιμες οι υποδομές και οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις  στην προκαθορισμένη θέση  » Λιμάνι Πούντος του Πτέρη» από το MASTER PLAN  για να δεχθούν τα υδροπλάνα.

 

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, κυρίως από τα μέλη μας, σχετικά με το Υδατοδρόμιο και τα  Υδροπλάνα.

 

Με την ιδιότητα που έχετε και τα δεδομένα που υπάρχουν από πλευράς γραφειοκρατίας, νομοθεσίας και ύπαρξης υδροπλάνων  θα θέλαμε  να έχουμε την δική σας εκτίμηση για την ημερομηνία έναρξης των πτήσεων των Υδροπλάνων στην Πάτμο.

 

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία ή βοήθεια  που μπορεί είναι χρήσιμη στην ολοκλήρωση του έργου.

 

Μετά τιμής

Γεώργιος Καμίτσης

 

Η απάντηση που λάβαμε  στις 15/05/2019 είναι η παρακάτω και την παραθέτω αυτούσια :

 

Αγαπητέ κ Καμίτση,

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τα καλά σας λόγια αναφορικά με την δραστηριοποίηση του υδατοδρομίου στην όμορφη Πάτμο.
Απαντώντας στην ερώτησή σας είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι από πλευράς μας έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να κατασκευαστεί το Υδατοδρόμιο της Πάτμου ίσως και πριν την καθορισμένη ημερομηνία της 11ης Ιουλίου. Είμαι σίγουρος  ότι στον αγώνα μας αυτό θα έχουμε συμμάχους το σύνολο των κατοίκων και την υγιή διάθεση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Αναφορικά με το υδροπλάνο δεν έχω ιδία άποψη, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι υποδομές (υδατοδρόμια) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον ερχομό των υδροπλάνων, συνεπώς είναι βέβαιο ότι συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση θα θέλατε από πλευράς μας.

Με εκτίμηση

Για την ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΙΚΕ

 

Αθήνα, 15 Μαΐου 2019

Βαγγέλης Ζαγοράκης.

 

Η έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με την επιτροπή του ελέγχει τα Υδατοδρόμια και τα επιθεωρεί δεν έδειξε ότι αυτή υπάρχει και είναι έτοιμη.

 

Προφανώς εδώ τίθεται η ερώτηση προς την Διοίκηση του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π και τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς:

Έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες από το άρθρο 14 του Ν. 4568/2018 Αποφάσεις που αφορούν την Επιτροπή Υδατοδρομίων και αν όχι, ποιός είναι ο χρονικός ορίζοντας έκδοσής τους;

Συμπεράσματα :

Πρώτο : Η Πάτμος θα είναι το πρώτο νησί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα έχει Υδατοδρόμιο εγκατεστημένο προς έλεγχο και επιθεώρηση από την αρμόδια επιτροπή, αν όλα πάνε καλά τον Ιούλιο του 2019.

Δεύτερο : Η  Επιτροπή Υδατοδρομίωνεπιθεωρήσεις Υδατοδρομίων, που ακόμα δεν έχει συσταθεί , θα έρθει αμέσως μετά την εγκατάσταση να ελέγχει, να παραλάβει και να βγάλει το πόρισμα της. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η σειρά ενεργειών… Ένα μήνα; Δύο μήνες; Τρεις μήνες; Έξι μήνες; Ένα χρόνο; Θα ξεπεράσουμε στον χρόνο αναμονής τις Βουλευτικές εκλογές; Ποιος γνωρίζει;

Τρίτο : Ο επενδυτής έχει βρεθεί και όλοι θέλουμε να προχωρήσουν τα σχέδια του. Πρώτος εγώ επιθυμώ να ξεκινήσουν προγραμματισμένα οι πτήσεις των υδροπλάνων διότι έχω άμεσο ενδιαφέρον λόγω  θέσης. Μάλιστα ζητήσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο να ισχύει και για τις μετακινήσεις με τα  υδροπλάνα διότι 300,00 για ένα άτομο Πάτμο-Αθήνα- Πάτμο είναι κόστος απαγορευτικό για μία τριμελή οικογένεια. Ο επενδυτής θα ξεκινήσει τις πτήσεις μέσα στον μήνα Οκτώβριο που οι επισκέπτες έχουν λιγοστέψει ή θα περιμένει την νέα τουριστική εποχή , δηλαδή το Πάσχα του 2020;

Ερώτηση απευθύνω προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π και Αξιότιμο Δήμαρχο Πάτμου κ. Στόϊκο Γρηγόρη:

Τα αναφερόμενα είναι γνωστά μήνες τώρα είτε από την Διαύγεια είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν αυτά ενημερώνουν σωστά και όχι με διακριτικό-αφαιρετικό τρόπο.

Ποιος ο λόγος να έχετε αφήσει να εννοηθεί πως τον Ιούλιο του 2019 θα έχουμε στην Πάτμο Υδατοδρόμιο και Υδροπλάνα στην κοινή παρουσίαση (Επενδυτής- Δήμος Πάτμου) στο Πάτμιον στις 08/04/2019 ;

Εκλογές έχουμε και δικαιολογείται ο ενθουσιασμός … αλλά είναι σεβασμός προς τους πολίτες να λέμε την αλήθεια.

Ελπίζω το Υδατοδρόμιο Πάτμου να μην έχει την τύχη του Αλιευτικού καταφυγίου στην Νετιά που ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε και δεν λειτουργεί για τους λόγους που εσείς γνωρίζετε.

Ολοκληρώνω εδώ τις σκέψεις μου για να καταλήξω στο αρχικό  πόρισμα:

 

Αδύνατον είναι τεχνικά να ξεκινήσουν οι οργανωμένες πτήσεις των υδροπλάνων τον Ιούλιο του έτους 2019 στην Πάτμο, αν και είναι από όλους μας επιθυμητό.

Υ.Γ. Όταν θα τα έχουμε καταφέρει, Αξιότιμε κ.Δήμαρχε, θα αναρτήσω το ίδιο άρθρο και θα μετρήσω τον χρόνο που προλογίσατε σε σχέση με τον χρόνο που απαιτήθηκε… όχι απαραίτητα με δική σας ευθύνη.

Η δική σας ευθύνη είναι η παρουσίαση της αλήθειας στους πολίτες με τρόπο απλό και κατανοητό για κάθε ψηφοφόρο ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πάτμος 18/05/2019.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ