1ο ΓΕΛ Καλύμνου: 2η θέση στο Πανελλαδικό Διαγωνισμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

0
60

Οι επιτυχίες για τους μαθητές του

1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ συνεχίζονται

2η θέση στο Πανελλαδικό Διαγωνισμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ο Πανελλαδικός Διαδικτυακός Τελικός του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας-Social Innovation Relay του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, συμμετείχε στον τελικό με  τέσσερις ομάδες.

Η ομάδα ΔΗΜΑΤ με έργο « Kids And Old Men Happy» με τις μαθήτριες Ματούλα Κουκουβά και Δήμητρα Βλάμου , η ομάδα ΜΑ.ΣΕ.ΓΙ.ΣΑ με έργο «KAΛΥΜΝΟΣ – ΒΟΤΑΝΑ» με τους Εμμανουήλ Κουλλιά, Γιώργο Κάππα, Σεβαστή Γιαβάση, και Σαββίνα Κοκκίνου, η ομάδα KATHA με έργο «KΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ» με τους Γεώργιο Γιαμαίο , Μαρία Γεωργαρά , Άννα Ηλιού,και Καλαφάτη-Ματθαίου Θεμελίνα.

Στο τελικό συμμετείχαν οι 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και το εκπληκτικό είναι ότι οι 4 ομάδες από τις 10 ήταν του 1ου Λυκείου Καλύμνου.

Η ομάδα Crew, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ατσά Μαρία, Μαγκλή Πετρούλα και Κουτσουράη Μαρία και έργο το << ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ >>,κατέλαβε την 2η θέση Πανελλαδικά και θα λάβει ως βραβείο, το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο, αφού ως << αντίπαλοι >> στον τελικό ήταν το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα, Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης , Β’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει θερμά στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και στον δραστήριο εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, Οικονομολόγο κ. Πολυκανδριώτη Ιωάννη, ο οποίος οργάνωσε τις ομάδες αφιερώνοντας πολύ χρόνο για την προετοιμασία τους.

Ο Διευθυντής

Κορφιάς Νικόλαος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ