Γ. Χατζημάρκος: Οι εκλογές ήταν τοξικές. Το επίπεδο ήταν χαμηλό. Τα ξεχνάμε προχωράμε μόνο μπροστά

0
947

Τοξικές χαρακτήρισε τις περιφερειακές εκλογές ο Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η συνέντευξη ήταν εφ όλης της ύλης αφού μίλησε για όλα τα θέματα που επιθυμούσε αλλά απάντησε και σε ερωτήσεις που του προκάλεσαν δυσαρέσκεια την οποία δεν έκρυψε όπως για παράδειγμα εκείνη που αφορούσε τις μετακινήσεις με ελικόπτερα. Ούτε λίγο ούτε πολύ μετέφερε την άποψη πως το ελικόπτερο πληρώθηκε με δικά του χρήματα και φυσικά αυτό θα ελεγχθεί με την πρώτη ευκαιρία. Αφησε πολλά να εννοηθούν κι άλλα τόσα δήλωσε χωρίς περιστροφές. Σίγουρα η νέα του θητεία στην περιφέρεια, θα είναι πλούσια σε θμεατολογία, είτε πολιτική είτε στην σφαίρα των παραπολιτικών!

Δεν δίστασε να επιτεθεί χρησιμοποιώντας γνωστές ατάκες κάτι που έγινε κατά κόρον και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τις γνωστές επιθέσεις μέσω του Facebook. Αυτό έγινε μετά το ερώτημα για τις μετακινήσεις του με ελικόπτερο ζήτημα που ετέθη από τον SKY.

Έτσι η απάντηση και το λογοπαίγνιο έγινε σε προσωπικό επίπεδο!…
Λίγη ώρα πριν όμως είχε υπογραμμίσει πως σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έπαιζε … στην άμυνα και δεν πέρασε στην επίθεση. Το ίδιο όπως είπε έπραξαν και τα στελέχη της παρατάξεως του.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αξιοποιήσει μέλη άλλων παρατάξεων σε θέσεις κλειδιά δήλωσε πως οι αποκαλύψεις θα γίνουν με την έναρξη της νέας θητείας.

Αναλυτικότερα ο κ. Χατζημάρκος ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ως ποσοστό εμπιστοσύνης που έδωσαν οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στην παράταξη του. Ευχαρίστησε τους πολίτες μάλιστα χρησιμοποιώντας τον όρο απερχόμενος περιφερειάρχης…

«Οι εκλογές τελειώνουν και σχεδόν πάντα αφήνουν τραύματα. Αυτές άφησαν πάρα πολλά γιατί ήταν πάρα τοξικές. Το επίπεδο ήταν χαμηλό. Τα ξεχνάμε προχωράμε μόνο μπροστά. Για μήνες πολλούς μιλούσαν οι παράγοντες της πολιτικής ζωής. Οι πολίτες ομιλούν μια ημέρα. Απέναντι σε αυτή την απόφαση και ετυμηγορία οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε με πολύ σεβασμό. Αυτό πράξαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Για το λόγο αυτό μας τίμησαν. Με τον ίδιο σεβασμό στους πολίτες και μόνο θα συνεχίσουμε να διοικούμε. Οι παράγοντες έχουν το ρόλο τους. Επικεντρώνω την ενέργεια μου στους πολίτες και μόνο», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και υπερασπίζοντας την πολιτική του τόνισε πως στη διάρκεια της θητείας που πέρασε ήρθαν νίκες σε πολλούς τομείς.

Στο πλαίσιο της υπεράσπισης της πολιτικής του ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως οι κορυφές που κατακτήθηκαν θα διατηρηθούν. Μίλησε και για τον αγώνα που έκανε όπως είπε για όλα τα μεγάλα θέματα.

«Επιπλέον τόνισε πως ένας από τους στόχους του ήταν η εκπαίδευση της κοινωνίας στην αλήθεια. Το να κάνεις πολιτική στη χώρα μας με αλήθειες είναι επικίνδυνο. Zήτημα του καθενός είναι το που θα βαδίζει. Βούληση μου είναι να προχωρώ με την αλήθεια. Χαίρομαι που επιβραβεύθηκε. Θα δείξουμε την επιμονή στην αλήθεια στη δουλειά και στην υπευθυνότητα. Με σεβασμό στον πολίτη και στο κάθε ευρώ με λογοδοσία. Τις κορυφές που πιάσαμε να είναι βέβαιοι όλοι οι συμπολίτες μας ότι θα τις διατηρήσουμε . Θα είναι ψηλά ο αγώνας σε όλα τα πολιτικά θέματα που προκύπτουν στη ζωή μας. Γίναμε καθαρή και περήφανη φωνή-εκπροσώπηση των νησιωτών .Αυτό το ξέρουν οι πολίτες και δεν χρειάζεται να τους διαβεβαιώσω», είπε.

Ο περιφερειάρχης μίλησε και για τα χαλκεία αλλά και για παρακμή υπογραμμίζοντας ότι:
Η πολιτική προσωπικότητα του καθενός διαμορφώνεται μέσα από την πολιτική του πορεία και όχι μέσα από τα χαλκεία. Μίλησαν τα χαλκεία και ότι είχαν να πουν το είπαν. Δυστυχώς με ένα πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Αλλά είπαμε αυτή είναι η εποχή έχει στοιχεία παρακμής. Το αν θα γυρίσει ή όχι από την παρακμή έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί ο καθένας από μας.

Επίσης ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως μέχρι τις 31 Αυγούστου το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας θα παραμείνει ως έχει.

«Η επόμενη θητεία ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου. Για μας δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα. Για μας υπάρχουν στόχοι που έχουν συνέχεια. Για μας δεν υπάρχουν αρχηγίσκοι ή φατρίες. Η ομάδα θα συνεχίσει. Από την 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση. Το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ μακριά από την πεπατημένη του πολιτικού συστήματος με ένα τρόπο που είχε αιμορραγία αλλά δεν με πτόησε ποτέ. Και το Μάρτιο του 2017 ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα «προβλήματα μου» στα μάτια τρίτων. Και προβλήματα – ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που έψαχναν ευκαιρίες για να πλήξουν . Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις με καθαρό τρόπο και δεν φοβάσαι κανένα έλεγχο πας με ψηλά το κεφάλι, λες στον κόσμο την αλήθεια και προχωράς», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακολούθησε την απλούστερη στρατηγική.

«Ακούστηκαν πολλά. Μόνο ο κόσμος είναι συνομιλητής μας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν θα γίνουν συνομιλητές ούτε και στην επόμενη θητεία μου. Ενώ είχαμε την πιο απλή στρατηγική. Όταν τα αποτελέσματα είναι σαν τα χθεσινά μπορείς να πεις ότι πολιτικά έχεις πετύχει γιατί η χώρα πολιτικά έχει πτωχε’ύσει και όχι δημοσιονομικά. Για αυτά υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Η απάντηση βρίσκεται στην πολιτική», είπε ο κ. Χατζημάρκος που δεν παρέλειψε αρκετές φορές να δώσει τα εύσημα στους συνεργάτες του κοντινούς και λιγότερο κοντινούς.
Για τα μέλη του ψηφοδελτίου του δήλωσε περήφανος.

«Είμαι περήφανος και για τους συνεργάτες μου στο ψηφοδέλτιο. Είναι μια υπέροχη ομάδα με κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμα. Όλοι έδωσαν τη μάχη με ευπρέπεια. Όλοι ήταν πάντα αμυνόμενοι. Αυτό είναι στάση ζωής. Δεν έχω ακριβή εικόνα για τους σταυρούς. Για μένα είναι σαν να έχουν εκλεγεί όλοι. Αυτοί που προσπάθησαν να το αμαυρώσουν αυτό είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν στη λογική μιας ομάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε ως ομάδα και ως παρέα στο όμορφο ταξίδι», είπε ο κ. Χατζημάρκος που ευχαρίστησε και τα ΜΜΕ.

Πιο πολύ ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν για την περιφέρεια που την σηκώσαμε στην πιο κρίσιμη στιγμή της και δώσαμε για αυτή όλες τις μάχες. Την οδηγήσαμε σε νίκες και θα την πάμε πιο ψηλά ακόμη. Το αύριο το καλύτερο το κτίζουμε με τις αποφάσεις μας. Στην πρώτη θητεία μας το αποτύπωμα πάνω από όλα είναι πολιτικό και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθεί με κανένα τρόπο. Να το προστατεύσουμε και τα νησιά μας να έχουν αξιοπρεπή πορεία», τόνισε.
Σε ερώτηση για το νέο πρόγραμμα ο κ. Χατζημάρκος απάντησε πως δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα αλλά σχέδιο.

«Εμείς έχουμε σε εξέλιξη ένα σχέδιο. Το απέφυγα το πρόγραμμα το 2014 και το 2019. Τα προγράμματα πιστεύω πως είναι εργαστηριακά κατασκευάσματα. Εμείς πάμε με το σχέδιο που καταθέσαμε το 2014. Το υλοποιούμε και τα αποτελέσματα είναι διάχυτα. Η επικαιρότητα προσθέτει νέες παραμέτρους αλλά η βάση του σχεδίου είναι μεγάλο. Το διαπίστωσαν οι πολίτες σε όλους τους τομείς. Είναι συγκροτημένο . Σε εξέλιξη υπάρχουν πολλά θέματα. Πιστεύω στη δεύτερη θητεία μας θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε με την κοινωνία την επίτευξη όλων των στόχων. Δώσαμε μεγάλο βάρος σε τεχνικά έργα. Και για αυτό ειπώθηκαν απίστευτα ψέματα. Είναι και οι στόχοι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς», τόνισε.
Όσο για το αν θα κηρύξει εκεχειρία ο κ. Χατζημάρκος είπε δεν θα κάνει πίσω σε συγκεκριμένες πρακτικές. Όμως άφησε ανοικτό παράθυρο σε κάποιους από τις άλλες παρατάξεις που μιλούσαν για συνεργασία!

«Για να κηρύξεις εκεχειρία πρέπει να έχεις κηρύξει τον πόλεμο. Δεν ήμουν επιτιθέμενος αλλά σε άμυνα. Με μεθόδους δόλιες πάντα είχαμε πόλεμο. Σε αυτές τις πρακτικές και τις αντιλήψεις δεν θα κηρύξω εκεχειρία ποτέ και δεν θα κάνω βήμα πίσω. Οι εκλογές τελείωσαν. Θα απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα θέματα του τόπου να συνεργαστούμε. Αν είναι αλήθεια η πίστη τους στη συνεργασία θα δοθεί από εμάς η δυνατότητα να αποδείξουν αν αυτό που έλεγαν είναι αλήθεια», δήλωσε ο κ, Χατζημάρκος.

«Περιμένω ακόμη το τηλεφώνημα όμως για τα συγχαρητήρια. Μπορεί να έμειναν από … μπαταρία», μονολόγησε.

Σε ερώτηση αν περίμενε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τόνισε :

«Δεν περιμέναμε τίποτε. Δεν ίσχυσε αυτό. Εμείς για ότι θέλαμε δουλέψαμε σκληρά. Και για τις εκλογές την ηρεμία μας τη διαπίστωσαν όλοι. Όλοι κατάλαβαν τα ψέματα που έλεγαν και έγραφαν. Όποιος είναι σε επαφή και να δουλεύει το μυαλό του καταλάβαινε τι έγινε. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις μια διαφορά 40 μονάδων. Αν το καταλαβαίνεις δεν κάνεις για αυτό. Κάνε άλλη δουλειά. Το να χάνεις τώρα με την ενσωμάτωση που έχουμε με 24 % το καταλαβαίναμε. Το γνωρίζαμε ότι η μάχη ήταν μάχη μιας Κυριακής».
Όσο για τις θέσεις που θα δοθούν σε στελέχη άλλων παρατάξεων δήλωσε πως αυτό δεν μπορεί να αποκαλυφθεί την επομένη των εκλογών.

«Θα δώσουμε σε όλους της δυνατότητα να αποδείξουν ότι εννοούν τη ρητορική περί συνεργασίας. Για να είναι αυτοί αξιόπιστοι στην κοινωνία. Εμείς είμαστε», τόνισε.

Σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του για αυτές.

«Είναι ένα εργαλείο μια φωτογραφία της στιγμής. Από τον Δεκέμβριο και μετά είδα πέντε δημοσκοπήσεις τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών. Τις μελέτησα. Στις τέσσερις έφερναν μπροστά την παράταξη μας με σημαντικά ποσοστά. Ούτε σχόλια έκανα ούτε και πανηγύρισα. Είπα και στους συνεργάτες μου πως είναι εργαλεία. Σε μια από αυτές ήμασταν πίσω. Όποτε ένα ΜΜΕ ανέφερε πως ήμαστε μπροστά ακολουθούσαν ανακοινώσεις ότι ήταν Fake και στημένες από εμένα. Υπήρχε υστερία στο θέμα. Αλλά επιχειρήματα δεν υπήρχαν. Δεν είχαν επιχειρήματα και αποδείξεις. Αμφισβητούσαν δημοσκοπήσεις κεντρικών ΜΜΕ. Τόση παρακμή».

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως και το 2014 πάλι υπήρξαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν πως η παράταξη του ήταν 17 μονάδες πίσω.
«Το ποιοι εμπλέκονται είναι τα ΜΜΕ και οι εταιρείες. Είναι δικό τους θέμα. Δεν θα κάνω κριτική για αυτό».

Ο περιφερειάρχης εξέφρασα την ικανοποίηση του για το μεγάλο ποσοστό που είχε στην πόλη της Ρόδου από την πρώτη Κυριακή.
«Το αποτέλεσα για μας είναι πολύ αισιόδοξο και ευχάριστο. Γιατί στη Ρόδο δεχθήκαμε τη μεγαλύτερη πολεμική. Επίσης είναι πολύ δύσκολο πεδίο», δήλωσε.

Ο κ. Χατζημάρκος μίλησε και για την …ανεκτικότητα του που είναι σε δύο επίπεδα. Ουσιαστικά μίλησε για τις αντιπαραθέσεις που είχε με στελέχη σε θέματα αρχών.

«Στο ένα επίπεδο είναι αυτά που δεν αξιολογώ ψηλά είμαι ανεκτικός πολύ. Σε βασικά θέματα αρχών που ορίζουν το πλαίσιο έχω γωνίες. Σε αυτές όποιος δεν προσέξει μπορεί μα πέσει εκεί και να τραυματιστεί. Αυτό έγινε στην πρώτη θητεία μας . Κάποιοι κτύπησαν στις γωνίες τραυματίστηκαν. Τους έχουμε καλή ανάρρωση. Οι γωνίες θα διατηρηθούν», τόνισε/
Σε ερώτηση σχετικά με το αποτέλεσμα για το Δήμο της Ρόδου ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
« Η κοινωνία μιλάει. Την ακούς. Το μήνυμα των πολιτών την πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι δύσκολο να το αποκωδικοποιήσεις. Σεβασμό στο τι λέει η κοινωνία. Ακούγοντας την προχωράς» .

Σε δεύτερη ερώτηση σχετικά με τις θέσεις που προτίθεται να δώσει σε στελέχη άλλων παρατάξεων ο κ. Χατζημάρκος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.
«Είναι πρόωρη η συζήτηση. Αυτό θα γίνει στις 3 με 4 Σεπτεμβρίου. Εχουμε εκλογές τα μπάνια του λαού το ΦΠΑ τους δασικούς χάρτες», είπε.

Σχετικά με τις μετακινήσεις του με ελικόπτερο απάντησε με ερώτηση και προσωπική επίθεση.

«Η χυδαιότητα όλης αυτής της προεκλογικής περιόδου πάνω σε αυτό ήταν. Δικά μου λεφτά ήταν. Ούτε ένα ευρώ δεν δαπάνησα από το ελληνικό δημόσιο. Όσο δεν πληρώνει αυτό δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανένα. Οι φωτογραφίες του ελικοπτέρου την βγάλαμε μόνοι μας. Τα τιμολόγια είναι αναρτημένα δεν μας τα πληρώνει κανείς τρίτος . Άλλος υποψήφιος καταδικάστηκε γιατί έκλεβε χρήματα από το δημόσιο για τις μετακινήσεις τους. Εκεί οι καθηγητές της ηθικής τσιμουδιά. Έχω κάνει εκατοντάδες ταξίδια. Δεκάδες από αυτά τα έχω πληρώσει από την τσέπη μου. Για τα ταξίδια με 7 και 8 μποφόρ κανείς δεν είπε κάτι. Θα συνεχίσω να μετακινούμαι  με όλους τους καιρούς και με όλα τα μέσα. Είναι και η άλλη χυδαιότητα για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη πήγα ως καλεσμένος. Δεν το χρέωσα στο δημόσιο, οι υποκριτές δεν αγαπούν την αλήθεια και το δημόσιο χρήμα. Αν το αγαπούσαν και το σεβόντουσαν δεν θα αγκάλιαζαν άνθρωπο που έχει καταλογισμό από το ελεγκτικό 1,5 εκατομμύριο. Αν είχα τέτοιο άνθρωπο στην παράταξη μου θα ντρεπόμουν. Αρκετά με αυτά απάντησε ο λαός ο ίδιος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ