Δ. Γάκης: «Ο λαός πρέπει κρίνει με την ψήφο του συγκρίνοντας πραγματικά προγράμματα και πολιτικές και όχι επηρεασμένος από επικοινωνιακά τεχνάσματα»

0
54

Δημήτρης Γάκης: «Ο λαός πρέπει κρίνει με την ψήφο του συγκρίνοντας πραγματικά προγράμματα και πολιτικές και όχι επηρεασμένος από επικοινωνιακά τεχνάσματα»

***

Το link της συνέντευξης:

Σε συνέντευξή του στο Αιγαίο TV και στην δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και δήλωσε:

Για τις σχετικές με τα Δωδεκάνησα κοινοβουλευτικές δράσεις:

Η αναγνώριση της θυσίας των Κασιωτών με την ανακήρυξη της νήσου ως Ηρωικής, ήταν ένα καθήκον της Πολιτείας και είναι τιμή μου που η υπόθεση αυτή φέρει την υπογραφή μου. Η επίτευξη του στόχου έγινε εφικτή με τη συνεργασία πολλών ακόμη. Σημαντική ήταν η εκδήλωση της 6ης Ιουνίου στη Βουλή, καθώς αναδείξαμε και συζητήσαμε μέσα από τη μελέτη του Αγαπητού Ξάνθη, τις δυνατότητες και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης των μικρών νησιών με υπόδειγμα το Καστελλόριζο. Το Καστελλόριζο, βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση που το κάνει εκ των πραγμάτων ξεχωριστό και μοναδικό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Είναι ένα από τα μαργαριτάρια της Δωδεκανήσου, που δυστυχώς ταυτίστηκε στη μνήμη του κόσμου παλιότερα, με την είσοδο της Χώρας στα Μνημόνια. Ελπίζουμε με τη νέα επίσκεψη Μητσοτάκη και την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας από εκεί, να μην αποτελέσει μια νέα αρχή δεινών για τη Χώρα.

Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς:

Ο πολίτης απαιτεί, πολύ περισσότερο από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να είναι η Αριστερά στο πλάι του. Όταν έστω και λίγο «ξεστρατίζει» από αυτόν το δρόμο, αυτό στοιχίζει πολύ περισσότερο. Τα λάθη της Αριστεράς ο λαός τα αξιολογεί πολύ αυστηρότερα γιατί έχει και πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις. Γι’ αυτό δεν ήταν πολιτικά ορθό να γίνουν προεκλογικά οι οποιεσδήποτε κινήσεις και τοποθετήσεις, ακόμη κι αν ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

Για τις εθνικές εκλογές:

Βλέπω ότι μετά τις Ευρωπαϊκές εκλογές ο κόσμος θεωρεί ότι έστειλε ένα μήνυμα. Για τις επόμενες, όμως, τις εθνικές εκλογές, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ψήφος σ’ αυτές θα καθορίσει το πολιτικό μέλλον της Χώρας και την καθημερινότητα του πολίτη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό θα πρέπει όλοι να το σκεφτούμε. Γιατί καμιά φορά «το γινάτι βγάζει μάτι», λέει ο λαός. Οφείλει λοιπόν ο πολίτης να επιλέξει το κόμμα που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Καλό θα είναι όλοι πριν από τις κάλπες να αναλογιστούν πράγματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Να θυμηθούν και την επέκτασή του στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Να λάβουν υπόψη τους επίσης το παράδειγμα της ύδρευσης της Κάσου. Να θυμηθούν πριν από την ψήφο τα νέα δρομολόγια που συνδέουν Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, μία νέα γραμμή, που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική στα μικρά νησιά. Δίνουμε επιπλέον, πέρα από τις συγκοινωνίες, μια μεγάλη μάχη στα θέματα της Υγείας.

Για τη «μεσαία τάξη» και τη 13η σύνταξη:

Τα βάρη που επιβλήθηκαν στη μεσαία τάξη ήταν πραγματικά δυσανάλογα. Και δεν προλάβαμε, αυτά τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας να προχωρήσουμε σε μέτρα για την ανακούφισή της. Αλλά η Νέα Δημοκρατία τι υπόσχεται; Τους δύο φορολογικούς συντελεστές, που σημαίνει ότι βασικά αγαθά, όπως τα φάρμακα και η Ενέργεια θα ανέβουν από το 6% στο 11%. Στο εξής όλοι με την ψήφο τους πρέπει να έχουν στο νου τους τι θα γίνει αύριο. Η δέκατη τρίτη σύνταξη έγινε, με τον τρόπο που προβλήθηκε από ΜΜΕ ένα επικοινωνιακό μπούμερανγκ. Δόθηκε πραγματικά 100% αύξηση στις χαμηλές συντάξεις και 70% σε εκείνες ως τα 1000 ευρώ, ενώ για τις συντάξεις άνω των χιλίων ευρώ ήταν πραγματικά μικρότερη. Παρ’ όλη την επικοινωνιακή «αστοχία», ωστόσο, ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν με την ψήφο του αποφασίσει να ακυρώσει την επαναφορά της, όπως υπόσχεται η ΝΔ. Θα πρέπει να μην επηρεαστεί μόνο από επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά να δει πραγματικές πολιτικές και προγράμματα. Για τον κόσμο που δουλεύει στον Τουρισμό, για παράδειγμα, ο Κ. Μητσοτάκης «υπόσχεται» ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν ποια Κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει προοπτική στη Χώρα.

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ