Δημήτρης Γάκης: «Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν» | «Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση για το αύριο της Ελλάδας!»

0
155

Δημήτρης Γάκης: «Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν»

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στη Δωδεκάνησο:

«Σε ένα κρεσέντο αοριστολογίας και υποσχέσεων επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που θα περίμενε κανείς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας. Μιλώντας γενικά για μείωση φόρων και νέες θέσεις εργασίας, χωρίς γνώση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων των νησιών μας, των βημάτων που έχουν γίνει, του αναγκαίου σχεδιασμού για τη συνέχεια, και με μια γενική ατζέντα περί ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Όμως η «ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει έργα τομής για τα νησιά, μακρόπνοο σχεδιασμό, ειδικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες και το χαρακτήρα του κάθε νησιού μας. Οι ελλείψεις αυτές σε προγραμματικό επίπεδο καταμαρτυρούν την άγνοια του κ. Μητσοτάκη και την ευκαιριακή προεκλογική του παρουσία. Και ταυτόχρονα, την προσπάθειά του να αποκρύψει το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του που δεν περιλαμβάνει τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, της άρσης των ανισοτήτων, της φροντίδας στην υγεία και την εκπαίδευση. Ζητήματα – προκλήσεις για τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας και βάση της κοινωνικής συνοχής για τα οποία έως σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει πολύπλευρο έργο.

Δεν μπορεί αυτοί που έφεραν τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο ως κυβέρνηση και εγκατέλειψαν την περιοχή μας να έρχονται σήμερα να παριστάνουν τους τιμητές και να τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου γνωρίζουν πόσα έχουν γίνει στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια, τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί και ταυτόχρονα την ενίσχυση της παρουσίας του κοινωνικού κράτους στη δύσκολη νησιωτική μας περιοχή. Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Δημήτρης Γάκης: «Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση για το αύριο της Ελλάδας!»

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου:

«Ένα Κράτος που να υπηρετεί την κοινωνία, δίκαιη ανάπτυξη για όλους ή μικρότερο κράτος και πισωγύρισμα στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν; Αυτό είναι το δίλημμα για την επιλογή της πορείας της χώρας μας, αυτό είναι το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου.

Μετά από μια δύσκολη τετραετία, που με σημαντικές θυσίες βγήκαμε από τα μνημόνια, οφείλουμε να προστατέψουμε όσα έχουμε χτίσει για την ελληνική κοινωνία. Δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον. Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, καλούμε όλους να αποφασίσουν για την Ελλάδα που θέλουμε.

Την Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της δίκαιης ανάπτυξης για όλους.

Εμείς τους προτείνουμε να συνεχίσουμε όσα με επιμονή πετύχαμε. Να διαγράψουμε μια για πάντα το παρελθόν. Με αιχμή το όραμα μας για μια Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή. Την Ελλάδα της νέας εποχής, που να βασίζεται στους πέντε κεντρικούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζουμε την επόμενη μέρα για την κοινωνία και την οικονομία: Ανάπτυξη για όλους, με αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, με δικαιότερη φορολογία, με δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος και κυρίως, με αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Για να κάνουμε τη Δωδεκάνησο γέφυρα ανάπτυξης και πολιτισμού, υπόδειγμα αειφορικής ανάπτυξης.

Καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευθούν γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουμε δυναμικά την κοινωνία στο μέλλον.

Ζητούμε την ανανέωση της λαϊκής εντολής γιατί ΑΠΑΝΤΑΜΕ με ρεαλισμό στις προσδοκίες του λαού ν’ αλλάξει μια για πάντα το κράτος προς όφελος του πολίτη.

Έχουμε τη δύναμη. Θέλουμε την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για τα έξη χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ

«Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που ακούστηκε η παγερή φωνή του Σίμου Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡT». Ρίχνοντας έτσι «μαύρο» στην ενημέρωση, «μαύρο» στη δημοκρατία, ανοίγοντας το δρόμο στην παραπληροφόρηση και στις ψεύτικες ειδήσεις, στην επικοινωνιακή τρομοκρατία… Παράλληλα όμως, ξεκίνησε η απαρχή μιας νέας περιόδου για τη χώρα, με πρωταγωνιστή τον ελληνικό λαό. Μετά από έξη χρόνια, επιθυμεί κανείς να ξανακούσει αυτή την παγερή φωνή;»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.