ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΚΥΠΡΟ -ΚΩ | Συνάντηση με Θ. Νικηταρά

0
120

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΚΥΠΡΟ -ΚΩ

 

Στο πρώτο του ταξίδι μετά την επανεκλογή του ο δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος επισκέφθηκε την Λευκωσία στην Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμο Κοτσαπά, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τον Νισύριο κάτοικο της Κύπρου κ. Αποστόλη Μαστρομιχάλη και τον Λαπηθιώτη καθηγητή του πανεπιστημίου της Κύπρου Φρέδερικ, κ. Πάρι Φωκαίδη. Μέσα σε κλίμα φιλικό αποφασίστηκε να πυκνώσουν οι επαφές των δημοτών των δύο δήμων με επισκέψεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Η Νίσυρος και η Λάπηθος που βρίσκεται στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της Κύπρου, υπέγραψαν σύμφωνο αδελφοποίησης το 1995. Ο Δήμαρχος βρέθηκε στην Κύπρο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων ως μέλος επιτροπής εξέτασης διδακτορικού.

Στο δρόμο για την Κύπρο πέρασε από την Αθήνα όπου είχε συναντήσεις στο υπουργείο εσωτερικών και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός ΥΠΕΘΑ κ. Αποστολάκης υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Νισύρου για τη συνέχιση του έργου τσιμεντόστρωσης του δρόμου από το Παλιόκαστρο στο ηφαίστειο. Στο υπουργείο εσωτερικών οι συναντήσεις είχαν στόχο την δημοπράτηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού.

Στην Κώ είχε συνάντηση γνωριμίας με τον νέο-εκλεγέντα δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά, τον νέο-εκλεγέντα σύμβουλο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Αβρίθη και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Νισύρου κ. Μανόλη Χατζηάμαλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ