Δημήτρης Γάκης: «Συνεχίζουμε μαζί! Για τη Δωδεκάνησο της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης»

0
210

Δημήτρης Γάκης: «Συνεχίζουμε μαζί! Για τη Δωδεκάνησο της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης»

***

Ο Δημήτρης Γάκης, αποδεχόμενος την τιμή και την ευθύνη να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του δήλωσε:

«Σε μια ιστορική περίοδο για τη Χώρα μας, που οι αντιθέσεις στην κοινωνία δημιουργούν αυξημένες ευθύνες απέναντι στην ανάγκη σύνθεσης πολιτικών που να προσφέρουν ταυτόχρονα στους πολλούς ελαχιστοποιώντας τα οποιαδήποτε οικονομικο-πολιτικά, κοινωνικά, γιατί όχι ταξικά και πολιτισμικά χάσματα που η κρίση δυστυχώς, ανελαστικά, διεύρυνε, θεωρώ ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη να συμμετέχω εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εκλογές κρίσιμες για το μέλλον του τόπου. Για να συνεχίζουμε την ανοδική αυτή πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας που με θυσίες ο Ελληνικός λαός κατέκτησε.

Την προηγούμενη τετραετία, πορευθήκαμε μαζί με το Λαό, σαν Κυβέρνηση, σαν Αριστερά, συνομιλήσαμε ανοικτά μαζί του, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες του, εργαστήκαμε πάνω στα μικρά και στα μεγαλύτερα προβλήματά του. Με στόχο και με όραμα. Σε αυτή την πορεία κάναμε λάθη, αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να συγκεράσεις σε περίοδο δημοσιονομικής πίεσης όλα όσα θέλεις να κάνεις; Το έργο που κάναμε για τους νησιώτες, όμως, οφείλουμε να το συνεχίσουμε και σε αυτό το διπλό κοινωνικό και αναπτυξιακό στόχο για τα Δωδεκάνησα, υπόσχομαι, το ίδιο ανυποχώρητος απέναντι στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες τόσα χρόνια πορεύθηκα, με το βλέμμα στο διπλανό, στο συμπατριώτη μου, να συνεχίζω να αγωνίζομαι και στη νέα Βουλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους νησιώτες και με την εμπειρία μου, μαζί με τη δύναμη που ζητώ να μου δοθεί από τους συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιους, θα αφοσιωθώ στους νέους αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των νησιωτών.

Ζητώ τη ψήφος σας για μια νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ελλάδα που κοιτά μπροστά.

Ζητώ τη στήριξή σας για να προχωρήσουμε μαζί στη σύγχρονη Δωδεκάνησο της προόδου και της ευημερίας!».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ντάμα Κούπα» και τη δημοσιογράφο του Αιγαίο TV Άννα Σαρρή αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Για το προεκλογικό κλίμα στο Νότιο Αιγαίο και την υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τους νησιώτες

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Δωδεκάνησο, διαπιστώσαμε μια διάσταση ανάμεσα στη θερμή υποδοχή από τους κατοίκους και στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Διεξήγαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες, χωρίς προκατασκευασμένες συγκεντρώσεις και στημένες υποδοχές, εκφράστηκαν ελεύθερα, ακούσαμε τις απόψεις τους, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες τους, μιλήσαμε για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Καλούμε έτσι, τους πολίτες να κρίνουν και να αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές προτάσεις του κάθε κόμματος, του κάθε πολιτικού χώρου, με γνώμονα τη λογική και το έργο που έχει επιτελεστεί ως τώρα. Πιστεύω λοιπόν ότι το όποιο αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί. Βλέπω, αντίθετα, τον κόσμο να αντιδρά μέρα με τη μέρα στο αλαζονικό κλίμα που διαμορφώνεται στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, όπου ήδη αρχίζουν να «ράβονται υπουργικά κοστούμια». Ο κόσμος, όμως αποδοκιμάζει τέτοιες συμπεριφορές. Με την ψήφο του έστειλε ένα μήνυμα και σε μας, ένα μήνυμα ότι μας θέλει να βρισκόμαστε πιο πολύ κοντά του, δίπλα του, να ακούμε τα προβλήματά του. Πιστεύω ότι μια τέτοια στάση, σε συνδυασμό με το σημαντικό κυβερνητικό έργο της τετραετίας και με τις προγραμματικές μας προτάσεις, που δίνουν προοπτική στη Χώρα, θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το έργο και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Το έργο της Κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια ήταν σημαντικό και αυτό φάνηκε τόσο στα αποτελέσματα στους οικονομικούς δείκτες όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη. Αντιμετωπίσαμε την οικονομική κρίση, που απειλούσε άμεσα με περιθωριοποίηση τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού. Η πολιτική μας στο εξής πρέπει να κατευθυνθεί προς την ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων, που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα. Τώρα που η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, τα επιπλέον πλεονάσματα πρέπει να κατευθυνθούν σε ελάφρυνση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% σε 22%, όπως έχουμε εξαγγείλει για την επόμενη πενταετία. Η μείωση της φορολογίας είναι διακηρυγμένος στόχος μας, δεν μπορεί όμως να γίνει σε βάρος της Δημόσιας Υγείας ή Παιδείας.

Για την ανάπτυξη και τον τουρισμό στη Δωδεκάνησο:

Ο τουρισμός μας, που είχε εντυπωσιακές επιδόσεις πέρυσι, πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι έχει και κάποια όρια. Τα ρεκόρ επισκεψιμότητας δεν μπορούν να καταρρίπτονται εσαεί. Φροντίδα μας πρέπει να είναι η αειφόρα ανάπτυξη. Ο παγκόσμιος καταμερισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για τον τουρισμό στα Δωδεκάνησα. Και αυτό βέβαια είναι συνάρτηση του φυσικού κάλλους με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να μην εξαντλείται η επισκεψιμότητα το καλοκαίρι. Οι ορεινές διαδρομές, των νησιών αρχίζουν να ακούγονται ολοένα και περισσότερο. Επίσης η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, επιτρέπει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και βλέπουμε ορθόδοξοι λαοί, όπως οι Ρώσοι, να επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο τα νησιά μας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της αειφορίας θέλουμε να κινηθούμε. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι οι τουριστικές υπηρεσίες πρέπει να υποστηρίζονται και από άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως εκείνες του πρωτογενή τομέα. Τα αγροδιατροφικά προϊόντα των νησιών μας είναι εξαιρετικά. Δεν μπορούν βέβαια να καλύπτουν το σύνολο των επισκεπτών των νησιών. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν χώροι που θα προσφέρουν τα προϊόντα αυτά και θα τα κάνουν γνωστά παγκοσμίως. Έτσι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές;

Η κρίση των πολιτών σε αυτές τις εκλογές, που θα δώσουν την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας, θα πρέπει να γίνει με βάση τα πεπραγμένα και τις πολιτικές προτάσεις καθενός, με βάση τα προγραμματικά κείμενα κάθε κόμματος. Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για να υποστηρίξουν αυτές τις προτάσεις. Από μεριάς μου, αυτό που διαπίστωσα όλα αυτά τα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας είναι ότι πολλές φορές τα προβλήματα των πολιτών, του καθενός μας, πολλές φορές δεν επιλύονται, ακόμα και όταν υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εκείνο που θα προσπαθήσω να κάνω, είναι να επιχειρήσω να εντοπίσω και να δώσω λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των δυσκίνητων πολλές φορές δομών του Κράτους. Οραματίζομαι μια «ομάδα κρούσης» που θα δρα συντονισμένα για την υπέρβαση αυτών των δυσκολιών και θα συντελεί στην πιο «φιλική» σχέση του Κράτους με τον πολίτη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ