Ελευθερία Φτακλάκη-Περιοδεία στη Λέρο (ΦΩΤΟ)

0
127

Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Ελευθερία Φτακλάκη στα πλαίσια των περιοδειών της με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

Η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε με το δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του.

 

Το μεγαλύτερο προβλήματα  του νησιού είναι το μεταναστευτικό. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος στην κα Φτακλάκη, στο κέντρο υποδοχής του νησιού «φιλοξενούνται» 1.328  παράτυποι μετανάστες  και πρόσφυγες, αριθμός πολύ μεγάλος για τη Λέρο των 8.500 κατοίκων.

 

Αίτημα της Δημοτικής αρχής Λέρου είναι η γρήγορη ταυτοποίηση τους και η άμεση προώθηση τους σε άλλες χώρες κάτι που δεν γίνεται μέχρι σήμερα. Μείζον ζήτημα αποτελεί  και το θέμα της διασύνδεσης των μειωμένων συντελεστών  του ΦΠΑ  με τους υπεράριθμους μετανάστες. Επίσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής νέου αεροδρομίου καθώς και έργων πνοής για το νησί ( οδοποιΐα, αφαλάτωση, φράγμα, κα).

 

Η κα Φτακλάκη συναντήθηκε και με τη διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού κ. Λήδα Σαρίκα όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και την αναγκαιότητα κινήτρων για να έρχονται γιατροί στο νοσοκομείο.

 

Στη συνέχεια είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες του νησιού που  αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί της Λέρου καθώς  στενάζουν από την υπέρμετρη φορολόγηση όπου σε συνάρτηση με την όχι καλή τουριστική σεζόν, οι επιχειρηματίες  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Ζητούν καλύτερη φορολογική μεταχείριση και κίνητρα για να μπορούν να λειτουργούν.  Η κα Φτακλάκη  επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνουν πράξη οι πολιτικές για τη νησιωτικότητα, με δράσεις που όχι μόνο θα δώσουν ανάσα στους πολίτες αλλά θα τους κρατήσουν στα νησιά.

 

Η υποψήφια βουλευτής είχε συνάντηση με πολίτες του νησιού καθώς και με στελέχη της ΤΟ του Κινήματος Αλλαγής στη Λέρο και συζήτησε μαζί τους για τις εκλογές και τον μεγάλο αγώνα που  θα δοθεί ώστε το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων… στην πολιτική σκακιέρα.

 

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της κας Φτακλάκη είναι η Κάλυμνος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ