Πυροσβέστες κλήθηκαν να απομακρύνουν φίδι που τρύπωσε σε κατάστημα στη Ρόδο

0
1089

Ένα φίδι των… αγρών, έχασε όπως φαίνεται τον δρόμο του και τρύπωσε μέσα σε κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μαλλιαράκη, αναστατώνοντας έτσι για τα καλά πολύ κόσμο.

Περισσότερο όμως απ’ όλους φαίνεται ότι αναστατώθηκε το ίδιο, αφού τρόμαξε τόσο πολύ, που χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα ώστε να μπορέσουν οι πυροσβέστες της περιοχής μας να το εντοπίσουν και να το απομακρύνουν από το σημείο εκείνο χωρίς να το τραυματίσουν, για να το επιστρέψουν λίγο αργότερα στο φυσικό του περιβάλλον.

Όλα ξεκίνησαν σε λιγότερο από 5 λεπτά της ώρας, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, όχημα της οποίας με 4 άτομα έφτασε στο σημείο από το κέντρο της Ρόδου και με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, κατάφερε να ξετρυπώσει τον… απρόσκλητο επισκέπτη, απομακρύνοντάς το  χωρίς να το  τραυματίσει.

Μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κος Σάββας, τόνισε ότι ενώ βρίσκονταν σε κοντινό χώρο και μαστόρευε, άκουσε τα παιδιά του έντρομα να φωνάζουν «φίδι, φίδι.» Έσπευσε αμέσως κοντά τους, αλλά εντωμεταξύ το φίδι είχε καταφέρει να κρυφτεί για τα καλά.

 

 

Κάτοικοι της περιοχής, είχαν προλάβει ταυτόχρονα να δουν το φίδι να μπαίνει στο κατάστημα και από κοινού έσπευσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του. Τελικά, δεν έγινε εφικτό κάτι τέτοιο από τους ίδιους και χρειάστηκε να καλέσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Πράγματι, σε 4 με 5 λεπτά από τότε που έγινε η κλήση, όχημα της Π.Υ. Ρόδου με 4 άτομα έφθασε στο σημείο και οι εκπαιδευμένοι πυροσβέστες έχοντας ειδικό εξοπλισμό, άρχισαν αναζήτηση μέσα στο κατάστημα.

Μετά από μία περίπου ώρα κι έπειτα από προσεκτικό έλεγχο, αφού χρειάστηκε να μετακινηθεί μεγάλος όγκος εμπορευμάτων, οι πυροσβέστες το εντόπισαν, το ακινητοποίησαν με το ειδικό κοντάρι και στη συνέχεια το έβαλαν σε ειδική σακούλα παίρνοντάς το μαζί τους προκειμένου να το απελευθερώσουν στο φυσικό του περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το φίδι είχε κάνει την εμφάνισή του στη γειτονιά και τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για μια γειτονιά (Στρατηγού Ζήση) η οποία είναι παραμελημένη εδώ και χρόνια, με ανύπαρκτο φωτισμό και με πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα σε ιδιωτικούς αλλά και κοινόχρηστους χώρους.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ