Τιμητική εκδήλωση για τους υποτρόφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη στο Caravia (ΦΩΤΟ)

5
1696

«Με αίσθημα ευθύνης και τιµής συνάµα υπηρετούµε τη βούληση ενός χαρισματικού ανθρώπου, του Σωκράτη Φανουράκη,  που με την ευαισθησία του και με βαθιά αισθήματα για τους νέους και τους παλαίμαχους της ζωής του τόπου του, της Χάλκης αλλά και της θετής του πατρίδας της Κω, δίνει παράδειγμα ήθους  σε όλους.»

Στο Caravia Beach Hotel στο Μαρμάρι της Κω έγινε την περασμένη Παρασκευή η ετήσια τιμητική εκδήλωση για τους υποτρόφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη (ΙΛΦ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Κω και Χάλκης, κος Νικηταράς και κος Φραγκάκης, οι τοπικές αρχές και περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα μέλη του ΔΣ ( οι πρώην υπουργοί Κ. Σφυρίου και Γ. Βαληνάκης και οι Ι. Καμπανής και  Β. Ηλιάδης), καθώς και πολλοί γονείς και συγγενείς των υποτρόφων.
Εκ μέρους του Ιδρύματος μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Απονέμοντας φόρο τιμής στον Ιδρυτή του Ιδρύματος Σωκράτη Φανουράκη, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι  «αφιέρωσε την περιουσία του για να μετατραπεί σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο για την πρόοδο των κοινωνιών της Κω και της Χάλκης, βάζοντας πάνω από τον εαυτό του τα κοινά».

Στην ομιλία του ανέλυσε το πλαίσιο της κοινωφελούς  προσφοράς του ΙΛΦ στην Κω και Χάλκη, με το κοινωφελές έργο να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ,  από την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος, έχοντας  δώσει πάνω από 70 υποτροφίες που ξεπερνάνε τα 700.000 ευρώ σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Με ιδιαίτερη χαρά το ΔΣ του ΙΛΦ υποδέχτηκε εξάλλου και τίμησαν την τελετή οι υπότροφοι Δημήτρης Αγγελής που ανέλυσε την διδακτορική διατριβή του με θέμα «Σενάρια εικονικών δικών», Νικολία Παρθενιάδη που ευχαρίστησε το Ίδρυμα για τη στήριξή του  και η κα Κρυσταλλία Δρόσου που με τη συγκινητική της ομιλία τιμήσε τη μνήμη του Ιδρυτή του Ιδρύματος, καθώς περιέγραψε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε με την υποτροφία που έλαβε από το Ίδρυμα, λέγοντας «Ελπίζω από κει πάνω ψηλά που είναι να βλέπει και να ξέρει πόσο τον ευγνωμονώ για την ευκαιρία που μου έδωσε».

Αρκετοί φοιτητές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω υποχρεώσεων των σπουδών τους και  έστειλαν χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και ειδικά οι υπότροφοι Σπυρίδων Χατζηπαυλής και Αντώνης Διαμαντής όπου και εκείνοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για την πορεία των σπουδών και να ευχαριστήσουν το ΔΣ του Ιδρύματος και τον Ιδρυτή για την αρωγή στην προσπάθειά τους.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε τέλος και το αθόρυβο έργο του Ιδρύματος στον τομέα της περίθαλψης της Τρίτης Ηλικίας με την ομιλία της νοσηλεύτριας Νικολέττας Καραγιώργου για το οποίο υπογραμμίσθηκε ιδιαίτερα η σεμνότητα με την οποία επιτελείται. Τα τελευταία 6 χρόνια δαπανήθηκαν κονδύλια πανω από 250.000 ευρώ για άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας κατ’ οίκον από την Κω και από τη Χάλκη. Καθημερινά, δεκάδες τέτοια άτομα περιθάλπονται από τις νοσηλεύτριες του Ιδρύματος στα δύο νησιά.

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο κύριος Βαληνάκης πρώτον δεν μίλησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και δεύτερον δεν είναι υποψήφιος.

  1. Για σταθήτε ρε παιδιά: οι υπότροφοι είχαν τον λόγο όπως έμαθα και όχι οι πολιτικοί. Και ο Κρεμαστινός, ο μόνος που μίλησε και είανι Πρόεδρος, δεν ήθελε να μεταδοθεί η ομιλία του….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ