Περιοδείες σε νησιά του Βορ. συγκροτήματος από Υποψήφιους Βουλευτές του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

0
64

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την Πάτμο, τους Λειψούς και τη Λέρο επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές νομού Δωδεκανήσου του ΚΚΕ Γουρλά Δέσποινα και Κριαράς Στέλιος στα πλαίσια των προγραμματισμένων πλούσιων δραστηριοτήτων, περιοδειών και συγκεντρώσεων από τις κομματικές οργανώσεις στα νησιά.

Στην Πάτμο την Παρασκευή 28/06 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους δυο υποψηφίους βουλευτές στον νομό περιόδευσε στο Λιμεναρχείο και στο Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου, συζήτησε με τους εργαζόμενους εκεί καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές της 7ης Ιούλη, βεβαιώνοντάς τους ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να παλέψει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, ώστε να βρουν λύση τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και γενικότερα όλου του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκεί, οι οποίοι μετέφεραν την εικόνα της τραγικής κατάστασης στη λειτουργία και τη στελέχωση των μονάδων υγείας. Λειτουργούν με λιγότερο από το 50% του προσωπικού που προβλέπουν τα οργανογράμματα και οι δυνατότητες λειτουργίας τους και είναι πολύ πίσω από να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών. λείπουν ειδικότητες (πχ Ακτινολόγου, Μικροβιολόγου, Χειρουργού Ορθοπεδικού, Γυναικολόγου κλπ.), το προσωπικό αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες του κέντρου υγείας, ενώ περίπου το μισό από το παραϊατρικό προσωπικό εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και συμβάσεις κάθε είδους που λήγουν τους επομένους μήνες.

Από πλευράς τους οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν πως : «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Κρίνεται το πόσο ισχυρό θα είναι το Κ.Κ.Ε, για να δυναμώσουν η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

Το απόγευμα της Παρασκευής οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γουρλά Δέσποινα και Στέλιος Κριαράς μίλησαν στη γεμάτη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα του «Πάτμιον», όπου έγινε η προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Απάντησαν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς που τέθηκαν και κάλεσαν τους παρευρισκόμενους με αποφασιστικότητα και μαχητικά, τις ημέρες που απομένουν μέχρι την 7η Ιούλη να δώσουν στο πλάι του κόμματος τη μάχη ενίσχυσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 29/06 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το νησί των Λειψών, του οποίου οι κάτοικοι θερμά υποδέχτηκαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ, συζήτησαν για τα προβλήματα του νησιού, τα αίτια εγκατάλειψης και απομόνωσης των μικρών νησιών αλλά και τις ανησυχίες τους για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολ. Μεσογείου και του Αιγαίου. Το απόγευμα του Σαββάτου σε τοπικό café μίλησαν στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην όποια το παρών έδωσαν πολλά νέα παιδιά, μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου αλλά και νέοι εργαζόμενοι στο νησί τ οποία δήλωσαν περήφανα που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ στις εκλογές της 26ης Μάη, και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κόμματος αποφασιστικά και μαχητικά, δίνουν τη μάχη της περαιτέρω ισχυροποίησης των ψηφοδελτίων του κόμματος ειδικά από τους νέους του νησιού.

Την Κυριακή 30/06 και Δευτέρα 1/07 η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο νησί της Λέρου. Το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λέρου μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές πραγματοποίησε περιοδεία στα στέκια νεολαίας στην «Αγία Μαρίνα». Συνάντησαν και συζήτησαν με νέους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού, νέους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, αλλά και εργαζόμενους από τις δομές του προσφυγικού(hotspots) και ανέδειξαν το πόσο σημαντικό είναι ειδικά οι νέοι και οι νέες να κάνουν κριτήριο της ψήφου τους την Κυριακή την ίδια τους της ζωή, τις ανάγκες και τα όνειρα τους, να ψηφίσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσουν εκείνη τη δύναμη που θα μάχεται την επόμενη μέρα μέσα και έξω από τη βουλή για τα δικαιώματα της νεολαίας σε μόρφωση, δουλεία, ζωή με αξιοπρέπεια.

Το απόγευμα οι δυο υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία του «Πλάτανου», καλώντας και τον λαό της Λέρου να στείλει και από αυτήν την γωνιά της Ελλάδας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που μας έφτασαν έως εδώ, σε όλους αυτούς που ψήφισαν εφάρμοσαν και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν μνημόνια, αλλά και στους φασίστες της ΧΑ, ρίχνοντας το κόκκινο ψηφοδέλτιο στις κάλπες της Κυριακής, δίνοντας δύναμη στη δύναμη τους!

Τη Δευτέρα το πρωί όπως και στα υπόλοιπα νησιά το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό τμήμα Λέρου καθώς και στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου.

Αποφασιστικά και με αισιοδοξία η μάχη της ισχυροποίησης του ΚΚΕ δίνεται μέχρι την τελευταία μέρα, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο παντού. Για να δυναμώσει ο λαός.

Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

3/07/2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ