Ν. Σαντορινιός: Μάτι και Πρέσπες, οι δυο αντιπολιτευτικές αιχμές της ΝΔ, αποδεικνύονται μικροπολιτικά παιχνίδια

0
191

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Μάτι και Πρέσπες, οι δυο αντιπολιτευτικές αιχμές της ΝΔ, αποδεικνύονται μικροπολιτικά παιχνίδια»

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί του Αντ1 με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Αλεξάνδρα Καΰμένου ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

https://www.youtube.com/watch?v=tjkvzsdiVuc&feature=youtu.be

Σε Μάτι και Συμφωνία των Πρεσπών τα γύρισε η ΝΔ από την πρώτη κιόλας μέρας Κυβέρνησης

«Η τραγωδία στο Μάτι και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν τα δυο κύρια θέματα που η ΝΔ στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της ρητορική».

«Ειδικά για το Μάτι η ΝΔ ζητούσε άρον-άρον την καθαίρεση του τότε Αρχηγού της ΕΛΑΣ, του κ. Τσουβάλα. Αυτοί στηλίτευαν τις αποφάσεις που είχε πάρει ο κ. Τσουβάλας αναφορικά με την εκκένωση, αυτοί τον κατηγορούσαν για τους λάθος χειρισμούς του στην κατάσταση, λέγοντας ότι έστελνε τους ανθρώπους μέσα στην φωτιά. Και μετά από όλα αυτά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Τσουβάλα. Αυτή είναι η μικροπολιτική λογική της ΝΔ για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι και τώρα φάνηκε καθαρά ότι η στάση της εκείνες τις μέρες είχε μόνο αντιπολιτευτικό σκοπό».

«Επίσης η ΝΔ σήκωσε όλο το βάρος της αντίδρασης στη Συμφωνία των Πρεσπών, στελέχη της συμμετείχαν στα συλλαλητήρια- όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος, νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας που έβγαζε selfie στις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας στην Θεσσαλονίκη- και τώρα τόσο ο κ. Βαρβιτσιώτης, όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλάνε για μια επωφελή Συμφωνία μεταξύ των δυο Κρατών. Ποια είναι λοιπόν η θέση της ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών; Δεν οφείλουν μια απάντηση στον ελληνικό λαό;»

Πλεονάσματα, Συμφωνία, Οικονομία

«Η Συμφωνία που εμείς φέραμε το 2015 προέβλεπε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και από κει και πέρα 2,2%, αυτό για την χώρα, τότε, ήταν μια ανάσα καθώς η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 είχε δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 4,5 και 4% μέχρι το 2030. Εμείς είμαστε θετικοί να καταφέρει η χώρα να μειώσει κι άλλο τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, αρκεί να μην τεθεί σε αμφιβολία η βιωσιμότητα του χρέους και η δυνατότητα της χώρας να βγει στις αγορές».

«Τέλος, σε όλη αυτή την συζήτηση για τα πλεονάσματα, η ΝΔ οφείλει μια απάντηση στον ελληνικό λαό: Πως θεωρούσε βιώσιμους τους στόχους για 4,5% πλεόνασμα το 2014 και δεσμεύτηκε σε αυτούς, ενώ τώρα, τους χαμηλότερους στόχους που πετύχαμε εμείς, τους θεωρεί ανελαστικούς; Πότε ήταν σωστές οι εκτιμήσεις του κόμματος που σήμερα κυβερνά, το 2014 όταν είχε φέρει ένα νέο Μνημόνιο με στόχους που ποτέ δεν έπιασε ή τώρα;».

Για τον ΕΝΦΙΑ και τα σενάρια για μείωσή του

«Εμείς είχαμε ανακοινώσει την μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% τον πρώτο χρόνο και μέχρι το 30% συνολικά. Επίσης στη δική μας λογική για περιουσίες μέχρι 60.000€ η μείωση έφτανε το μέγιστο, θέλοντας έτσι να ενισχύσουμε τα χαμηλά στρώματα, ενώ για περιουσίες άνω των 200.000€ δε θα υπήρχε καμία μείωση. Η ΝΔ, στα σενάρια που ακούγονται, προσανατολίζεται στο να κάνει τις ίδιες περικοπές σε όλους και μεγάλους και μικρούς δηλαδή. Αυτό σημαίνει, πως για την νέα Κυβέρνηση είναι δίκαιο ένας που πληρώνει 100€ ΕΝΦΙΑ να πληρώσει 70€ και ένας που πληρώνει 10.000€ ΕΝΦΙΑ να πληρώσει 7.000€. Αυτή είναι η ταξική της αντίληψη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ