Ιωάννης Παππάς για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου

0
41

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά.

Στην συνάντηση έγινε αναφορά στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν Ρόδου που καλύπτει τις ανάγκες όλου του Νομού Δωδεκανήσου και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα , καθώς έχουν απομείνει πλέον μόνο δύο ειδικευμένοι παιδίατροι και τρείς ειδικευόμενοι για να καλύψουν τις εφημερίες, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, τα εξωτερικά ιατρεία καθώς και το νεογνολογικό τμήμα. Η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη και είναι άμεση η ανάγκη πρόσληψης ή απόσπασης από άλλο νοσοκομείο τουλάχιστον ενός ειδικευμένου παιδιάτρου κι ενός ειδικευόμενου με την διαδικασία του κατεπείγοντος ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα.

Επιπλέον συζητήθηκε και η αναβάθμιση της ογκολογικής κλινικής του Γ.Ν.Ρ ,ώστε να μην απαιτείται οι ασθενείς να φεύγουν από τον τόπο διαμονής τους για την θεραπεία που απαιτείται. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ιωάννης Παππάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ