Οι Λειψοί και τα μονοπάτια τους προβάλλονται μέσα από τα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα»!

0
850

Οι Λειψοί και τα μονοπάτια τους προβάλλονται μέσα από τα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα»!

Λειψοί, 5 Αυγούστου 2019

Δυναμικά έχει εισέλθει Ο Δήμος Λειψών στη νέα Τουριστική σεζόν με τρία νέα εργαλεία ενημέρωσης του ταξιδιωτικού κοινού.

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία νέας εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphone) με την ονομασία «LipsiGuide«. Η νέα μοντέρνα εφαρμογή αποτελεί μία ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής των Λειψών στον τομέα της Τουριστικής πληροφόρησης, η οποία παρέχει την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη των Λειψών να λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση απευθείας από την συσκευή του κινητού του για μια σειρά θεμάτων Τουριστικού ενδιαφέροντος, προβάλλοντας παράλληλα τις μοναδικές δυνατότητες του προορισμού. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορεί τον επισκέπτη για το γραφικό χωριό, τους πόλους έλξης και το πλήθος των εξωτικών παραλιών που μπορεί να επισκεφτεί κανείς, τα μέρη που μπορεί να διαμείνει, τους τρόπους μετακίνησης στην περιοχή, τα αξιοθέατα ποικίλου ενδιαφέροντος και το εύρος επιλογών για φαγητό, διασκέδαση, εκδηλώσεις και δραστηριότητες. «Διατηρούμε το πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό απόθεμα του νησιού της θεάς Καλυψούς και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τις άρτιες Τουριστικές υπηρεσίες και την αυθεντική φιλοξενία μας, επιλέγοντας τον δρόμο της καινοτομίας και της τεχνολογίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λειψών, κύριος Φώτης Μάγγος σχετικά με την χρησιμότητα των δράσεων ενημέρωσης.

Η εφαρμογή «LipsiGuide« που έχει αναπτυχθεί σε δύο γλώσσες – στα Ελληνικά και τα Αγγλικά – με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες στο μέλλον, είναι διαθέσιμη δωρεάν στο:

(α) AppStore του iTunes για iOS, μέσω του link
https://itunes.apple.com/gr/app/lipsi-guide/id1202868716?mt=8

(β) PlayStore του Google Play για Android, μέσω του link
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.citymobile.apps.app581db79e3c5e1

Εναλλακτικά, προτείνεται η χρήση QR κωδικού του LipsiGuide σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο διαθέτει λογισμικό ανάγνωσης QR κωδικών (code).

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Λειψών για την πληρέστερη πληροφόρηση των ταξιδιωτών, ξεκίνησε παράλληλα η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Δήμου για τον προορισμό http://www.lipsi.gov.gr. Μέσα από το μοντέρνο σχεδιασμό, τις ελκυστικές εικόνες και τα περιεκτικά πληροφοριακά κείμενα, ο νέος διαδικτυακός τόπος προσφέρει ένα νοερό ταξίδι στη μαγεία των Λειψών. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να «περιηγηθεί» στις δεκάδες παραλίες του προορισμού, να «ξεχαστεί» στο γραφικό χωριό του νησιού, να ανακαλύψει μυστικά της ιστορίας και των παραδόσεων καθώς και να ενημερωθεί για τις αξιόλογες εκδηλώσεις, τα τοπικά προϊόντα και τα ιδιαίτερα πανηγύρια του τόπου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Λειψών ανέπτυξε επιπλέον εφαρμογή (app) για την πεζοπορία, με χάρτη διαδρομών και πληροφορίες για τους φίλους του περιπατητικού Tουρισμού. Το απαραίτητο αυτό εργαλείο για κάθε περιπατητή, διατίθεται δωρεάν μέσω της εμπλουτισμένης ιστοσελίδας του Δήμου http://www.lipsi.gov.gr. «Αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με το αληθινό, προσδοκούμε τα νέα εργαλεία να αποτελέσουν μία πρώτη επαφή γνωριμίας μας με όσους δεν έχουν επισκεφθεί ακόμη τους Λειψούς μέχρι σήμερα, αλλά και μια αφορμή να θυμηθεί κανείς τις μοναδικές διακοπές του στον όμορφο νησί μας -μέχρι την επόμενη φορά-. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους, καλό καλοκαίρι!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος σχετικά με τις νέες δράσεις που ανέπτυξε ο Δήμος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ