5η ΝΙΣΥΡΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ: Ολοκλήρωση εργασιών

0
115

5η ΝΙΣΥΡΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Αμφικτιονίας που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου του 2019 στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των συλλόγων των απανταχού Νισυρίων.  Πρόεδρος και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Γνωμαγόρας Αθηνών-Πειραιά κ. Γιάννης Χαρτοφύλης. Παρών ήταν και ο Νισύριος ευεργέτης των Ελληνικών Γραμμάτων κ. Νίκος Ανδριώτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαρίστησε όλους τους Νισύριους που τον τίμησαν και επανεξέλεξαν την Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελέστηκε την πενταετία που λήγει την 31η Αυγούστου. Μεγάλο βάρος δόθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα περίοδο 2019-2023.

Στη συνέχεια δόθηκε τιμητική διάκριση στον κ. Ιάκωβο Χατζηνικολάου, Δημοτικό σύμβουλο και μέλος της επιτροπής της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σπηλιανής, για την πολυετή προσφορά του στην κοινωνία της Νισύρου. Τον Ιάκωβο προσφώνησαν ο Δήμαρχος, ο Πάτερ Στέφανος και ο κ. Ιωάννης Χαρτοφύλης. Η Εταιρία Νισυριακών Μελετών διά του προέδρου της κ. Κώστα Χαρτοφύλη απέδωσε τιμή στον κ. Χατζηνικολάου με τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησαν οι ομιλίες:

1 «Τεχνολογίες για την Κυκλική Οικονομία – Η περίπτωση της Νισύρου». Ο Θάνος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής στη σχολή χημικών μηχανικών του ΑΠΘ, και  πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), έκανε αναφορά στη σημασία της κυκλικής οικονομίας για την βιώσιμη ανάπτυξη.

  1. «Βιολογικός καθαρισμός». Ο Γιάννης Τριανταφύλλου, καθηγητής στη σχολή πολιτικών μηχανικών του CUNY (City University of New York), αναφέρθηκε στον κύκλο ζωής της χρήσης του νερού και την ανάγκη εκοικονόμησης νερού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.

 

Την Κυριακή το πρωί στον Ι. Ν. Παναγίας Ποταμίτισσας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο εις μνήμην των Νισύριων Αποδήμων και δωρητών του Δήμου, και ακολούθησε  τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο στην Πλατεία Καζαβήδων για τους απόδημους Νισύριους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ