ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΝΗΣ: Ευχαριστήριο Δήμου Νισύρου

0
180

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΝΗΣ

 

Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό εορτάσθηκε και φέτος η μεγαλύτερη εορτή της Νισύρου, η εορτή της Παναγίας που αποτελεί και την μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Χιλιάδες πιστοί έφτασαν στην Νίσυρο για να προσκυνήσουν την Παναγία Σπηλιανή. Φέτος καταρρίφθηκε για άλλη μια φορά το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών στο νησί μας.

Την παραμονή της γιορτής, 14 Αυγούστου, σερβιρίστηκε στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο η παραδοσιακή ρεβυθάδα και ανήμερα το παραδοσιακό κρέας με πατάτες. Ανήμερα της Παναγίας το βράδυ έγινε η Νισύρικη κούπα στο Ζωσιμοπούλειο.

Στην Θεία Λειτουργία την παραμονή και ανήμερα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Στους εορτασμούς παραβρέθηκε ο Έπαρχος Κω-Νισύρου κ. Χαλκιδιός Γεώργιος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Θεοδώρου Εμμανουήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας Κώ κ. Πιπέρης Ευάγγελος και ο λιμενάρχης Κώ κ. Παντελής Χαμέτης.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ευχαριστεί την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα για την άψογη μετακίνηση των επισκεπτών και το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου που κράτησε το νησί σε άριστη κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ