Συνάντηση Δημάρχου Νισύρου με εκπροσώπους Νισύρικης ομογένειας Ν. Υόρκης

0
201

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

 

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Νισυριακού συλλόγου Αμερικής απαρτιζόμενη από τους κ Φώτη  Παπαμιχαήλ, κ. Γεώργιο Ξανθό και κ. Νίκο Φραντζή.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά της ομογένειας στη Νίσυρο και στον Ελληνισμό γενικά με τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και  των Νισύρικων ηθών και εθίμων. Έγινε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα που αφορούν την Νίσυρο και σε θέματα που αφορούν την σύνδεση των Νισυρίων της Αμερικής με τον τόπο τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Νισύρου.

Μέσα σε πολύ ένθερμο κλίμα αποφασίστηκε η τακτική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών και η ανταλλαγή απόψεων για το καλό της Νισύρου. Ο Δήμαρχος  έκανε αναφορά στην ανάγκη τοποθέτησης  μνημείου στο λιμάνι του Μανδρακίου αφιερωμένο στους Νισύριους μετανάστες.

Η αντιπροσωπεία των Νισύριων της Αμερικής έδωσαν στο Δήμαρχο αναμνηστικό δώρο και ο ίδιος ανταπόδωσε προσφέροντας τους το ανάγλυφο της Νισύρου με το σήμα το Δήμου μας για να το τοποθετήσουν στα γραφεία του Συλλόγου στην  Νέα Υόρκη.

Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για την Νέα Υόρκη στα τέλη του έτους με την επικείμενη επίσκεψη του Δημάρχου εκεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ