Πού θα γίνουν 18.000 έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας | Κως – Κάλυμνος στις περιοχές ελέγχου

0
1413

Σαφάρι 18.000 στοχευμένων ελέγχων ξεκινούν από την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ με στόχο την αδήλωτη, υποδηλωμένη και ανασφάλιστη εργασία.

Την εντολή προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του υφυπουργού, Νότη Μηταράκη, του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζονται το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η περίοδος των ελέγχων επεκτείνεται μέχρι τέλη Οκτωβρίου και στο μικροσκόπιο μπαίνουν κυρίως οι τουριστικές περιοχές της χώρας αλλά και οι επιχειρήσεις με… ύποπτη συμπεριφορά.

Μεταξύ των περιοχών που θα δοθεί έμφαση είναι η Κως και η Κάλυμνος.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 βρέθηκε στην Κάλυμνο Κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε διάφορες επιχειρήσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία διαπίστωσε παραβάσεις και επέβαλε τσουχτερά πρόστιμα.

Στη εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκε:

α.  Η περαιτέρω στόχευση των προγραμματισμένων ελέγχων μέσω της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των αναγγελιών προσλήψεων και απολύσεων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ώστε να εντοπιστούν οι επιχειρήσεις με αποκλίνουσα συμπεριφορά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο.

β.  Η επέκταση της περιόδου εντατικοποίησης των ελέγχων μέχρι 31.10.2019 με στόχο οι έλεγχοι να ξεπεράσουν τους 18.000  με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

  • Παράλιες τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής
  • Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Θάσο και Ικαρία)
  • Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος)
  • Νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Νάξος, Κουφονήσια, Πάρος, Αντίπαρος, Άνδρος, Κέα, Σύρος, Τήνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κύθνος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Σύμη, Σαντορίνη, Ίος, Μύκονος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος)
  • Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Μάταλα, Ελούντα, Μάλια, Στυλίδα, Νεάπολη, Μοίρες, Αγ. Πελαγία, Πλακιάς, Κεραμόκαμπος, Τσούτσουρας, Στάλος, Αγία Μαρίνα, Τυμπάκι, Γούβες, Πάνορμο, Βάϊ, Καστέλι, Αρκαλοχώρι, Πισκοπιανό, Πλακιάς)
  • Νησιά Ιονίου (Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί)
  • Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας (παραλιακή ζώνη Λάρισας και Μαγνησίας), Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία,) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ