Μ. Κόνσολας: Θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε Κω – Ρόδο

3
1877

«Δεν ήταν υπαιτιότητα της κυβέρνησης η ανακοίνωση της για την έκδοση της τροποποίησης της ΚΥΑ όπου εξαιρούνται η Ρόδος και η Κως από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όμως τελικά δεν θα ισχύσει αφού μετά τη Ρόδο και η Κως θα δώσει το πράσινο φως για την δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου.
O υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου είπε πως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου θα έπρεπε να είχαν λειτουργήσει τα τμήματα. Προφανώς στη Ρόδο και Κω δεν υπήρχε η σχετική διαβεβαίωση. Τελικά δρομολογήθηκε μια βιώσιμη λύση αφού βρέθηκαν ο εξοπλισμός και τα κτήρια και έτσι θα λειτουργήσουν τα τμήματα με το διορισμό των εκπαιδευτικών. «Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε στην αυτοδιοίκηση ούτε στην Κυβέρνηση».
*Να μην ανησυχούν οι γονείς των 250 προνηπίων για την ένταξη των παιδιών τους στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση ,γιατί είμαστε έτοιμοι σαν δήμος ,δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του δήμου Κω Μανόλης Ζερβός .
΄Εναλλακτικά και μέχρι να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός έχουμε αίθουσες που αγόρασε ο δήμος ,καινούργιες ,τις οποίες άμεσα μπορεί να τοποθετήσει και έχει ήδη σταλεί η πρόταση στη Α/ ΘΜΙΑ Εκπαίδευση και στο υπουργείο ΄εξήγησε ο κ Ζερβός .
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για τρεις αίθουσες στη πόλη της Κω, δύο στο Ζηπάρι ,στο πρώην χώρο του Λυκείου ,που θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο καθώς και κατάλληλο χώρο για να καλυφθούν οι προσχολικές ανάγκες στο Πυλί .
Ενημέρωσε ότι οι εγγραφές που έγιναν στα Νηπιαγωγεία δεν ισχύουν γιατί συμπεριλαμβάνουν νήπια και προνήπια ,οπότε θα γίνουν εκ νέου μόλις θα εκδοθεί ανακοίνωση και προτεραιοτητα θα έχουν τα νήπια.
΄Αν όμως δεν ισχύσει για φέτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, υπογράμμισε ο κ Ζερβός υπάρχει εναλλακτική για τα προνήπια ΄΄σημείωσε,
δεσμευόμενος για εγγραφή 75 προνηπίων καταρχήν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και παράλληλα να δοθούν VOUCHER για να εγγραφούν προνήπια και στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς .
Δεσμεύτηκε επίσης ο κ.Ζερβός να απορροφήσει ο δήμος στους δημοτικούς σταθμούς όσα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν δικαιούνται VOUCHER.

πηγή ert.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτοί νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Και αυτοί είναι η κυβέρνηση και οι απερχόμενοι. Δεν φταίω εγώ. Δεν φταις εσύ. Φταίει ο Χατζηπετρής. Αφού οι μεν της Κυβέρνησης απέκλεισαν την Κω και οι του Δήμου δεν ενδιαφέρθηκαν για τα παιδιά μας και τους γονείς τώρα τα μασάνε και τρέχουν και οι δύο να φτιάξουν την αδιαφορία τους. Κύριοι της Κυβέρνησης είσαστε νέοι αλλά εάν συνεχίσετε έτσι δεν θα πάτε καθόλου καλά. Ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια και σταράτες κουβέντες. Πέστε μας με μια λέξη ποιος φταίει. Και εσείς κύριοι απερχόμενοι με ξένα κόλλυβα της νέας δημοτικής αρχής κάνετε το μνημόσυνο σας. Υποσχέσεις που θα πληρώσουν άλλοι. Όμως εσείς κύριε Ζερβέ μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλειποβαρείς.

  2. ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις. Αγαπητέ κύριε Κόνσολα μπορείς να μας πεις ποιος φταίει για αυτήν την ξευτήλα. Σταράτες κουβέντες αν θέλεις επιβράβευση. Μέχρι τότε η Κυβέρνηση σας είναι αυτή που πήρε την απόφαση και διέγραψε την Κω.

  3. Μετά την μεγάλη γαργάρα που έκαναν οι μακεδονομάχοι έρχεται τώρα και η σειρά των λαθρομεταναστών και των άλλων που όπως έλεγαν τους είχε προσκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να γεμίσουν την χώρα. Μόλις χθες διαπίστωσαν ότι τα προσφυγικά ρεύματα θα αυξάνονται εξ αιτίας των γεωπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην ανατολή και στην αφρική. Μάλιστα λαουμζίκο τώρα που πήραμε την Κυβέρνηση και βλέπουμε ότι οι προσφυγιά συνεχίζεται αν και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να σας πούμε ότι φταίνε τα γεωπολιτικά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.