Ομάδα μεταναστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Σύμη!

3
728

Ομάδα μεταναστών προκάλεσε επεισόδια και επιτέθηκε σε αστυνομικούς χθες το μεσημέρι στη Σύμη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που έχουν φτάσει στο νησί τις προηγούμενες μέρες από τα τουρκικά παράλια, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους και απαιτώντας να φύγουν από το νησί, προκάλεσαν επεισόδιο.

Μια μικρή ομάδα από αυτούς, φέρεται να πέταξε φαγητά σε αστυνομικούς και να επιτέθηκε σε έναν εξ αυτών, με αποτέλεσμα να προκληθούν έκρυθμες καταστάσεις.
Ευτυχώς, πάντως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.
Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στη Σύμη 200 περίπου μετανάστες, την εποπτεία των οποίων έχουν 8 αστυνομικοί!

Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στη “Ροδιακή” επισημαίνοντας το πρόβλημα ο δήμαρχος Σύμης κ. Ελ. Παπακαλοδούκας στις 9 Αυγούστου (λόγω των διαμαρτυριών του ενισχύθηκε το τμήμα Σύμης με 4 αστυνομικούς).

Το “προφητικό” ρεπορτάζ της “Ροδιακής” είχε ως εξής: «Την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, ζητάει ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου!
Λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο και η Σύμη, ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της περιοχής μας «αδυνατεί» να υποδεχτεί, όπως πρέπει τους επισκέπτες της, εξαιτίας του μειωμένου αριθμού αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, «οι τουρίστες –κυρίως αυτοί που έρχονται από Τουρκία- περιμένουν με τις ώρες να εξυπηρετηθούν από τον έναν  αστυνομικό που βρίσκεται στον έλεγχο διαβατηρίων , γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για τον ημερήσιο τουρισμό»!
Ήδη,  σύμφωνα με τον δήμαρχο, χθες το πρωί βρίσκονταν στην «ουρά» περί τα 300 άτομα που ακόμη και ένα λεπτό (πράγμα αδύνατο) να απαιτούνταν για τον έλεγχό τους, πάλι η αναμονή θα διαρκούσε αρκετές ώρες!

Την ίδια ώρα, αρκετοί αλλοδαποί που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας «φιλοξενούνται» στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, ενώ το χειρότερο από όλα, είναι πως μεταξύ των αλλοδαπών αυτών βρίσκονται και Τούρκοι που ήρθαν στη χώρα μας ζητώντας άσυλο διότι διώκονται από το καθεστώς της πατρίδας τους.

Ο δήμαρχος κ. Παπακαλοδούκας τονίζει στη «Ροδιακή» ότι έχει επανειλημμένα τονίσει τα προβλήματα αυτά τόσο προς τη φυσική όσο και προς την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ζητήσει, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες, την ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού προκειμένου να μην δημιουργείται αυτή η κατάσταση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει αναφερθεί τόσο γραπτώς όσο και προφορικά στα ζητήματα αυτά προς τους αρμοδίους, όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση!

Ερωτηθείς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχει απόλυτο δίκιο ο δήμαρχος και ήταν θέμα χρόνου να «σκάσει» το θέμα! Και εμείς κατ’ επανάληψη και έγκαιρα είχαμε ενημερώσει τους υπεύθυνους αλλά «σφύριζαν» αδιάφορα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις μεταθέσεις τις τακτικές που έγιναν πρόσφατα, δεν πήγε κανένας στη Σύμη.  Έχουν αφήσει τους συναδέλφους μας απροστάτευτους να «κρέμεται» η δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους και με τη πρώτη στραβή θα τους «πάρουν» τα κεφάλια! Αυτό είναι ανήθικο σε ανθρώπους που βρίσκονται στην εσχατιά της Ευρώπης και παλεύουν καθημερινά να σταθούνε όρθιοι και έχουν να αντιμετωπίσουν μεταναστευτικό, τουρισμό και τοπικές κοινωνίες κ.α.» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ομάδα μεταναστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Σύμη!

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ήταν για καμιά απόδειξη τυροσαλάτας,ή λουκανόπιττας θα έλεγαν θριαμβευτικά ότι πάταξαν την φοροδιαφυγή..για τέτοιες εγκληματικές παραβάσεις από ανθρώπους που παραβιάζουν σύνορα και χωρίς να έχουν καν αληθινή ταυτότητα…υπάρχει η αλληλεγγύη σ ότι και να κάνουν !!!!Οι κυβερνήσεις πέφτουνε,μα οι μαυρίλες μένουν !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ