Στο Μικτό Ορκωτό Κω 3 υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων

0
1043

Τρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στις δύο προγραμματισμένες συνεδρίες του τον Ιανουάριο του 2017.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού, που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, είναι ένας κάτοικος Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος είχε καταγγελθεί, μεταξύ άλλων, από τους γονείς μιας ανήλικης, με την οποία είχε σχέση επί 4 έτη και με την οποία απέκτησε παιδί το 2011, ότι την είχε μυήσει στη χρήση ηρωίνης!
Εν πάση περιπτώσει ο κατηγορούμενος φέρεται από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2007, σε ηλικία 26 ετών περίπου, να διατηρούσε ολοκληρωμένη σεξουαλικά σχέση με την ανήλικη, ηλικίας τότε 13 ετών, ενώ το δικαστικό συμβούλιο έκρινε αδιάφορο το γεγονός ότι οι επαφές αυτές εγίνοντο με τη συναίνεσή της.
Οι σεξουαλικές σχέσεις του κατηγορουμένου με την ανήλικη συνεχίστηκαν και μετά τη συμπλήρωση των 14 ετών αυτής, αλλά και μετά την ενηλικίωσή της. Ο πατέρας  της ανήλικης, ήταν αντίθετος εξ αρχής στη σχέση της κόρης του με τον κατηγορούμενο, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, της μεγάλης διαφοράς ηλικίας αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, φοβούμενος για το λόγο αυτό ότι θα παρέσυρε και την ανήλικη κόρη του.
Εξαιτίας της αντίθεσής του με τη σχέση αυτή, διαρρήχθηκε και η σχέση του με την ανήλικη κόρη του, η οποία δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία με τον πατέρα της.
Αρχικά η ανήλικη διέμενε μαζί με τη μητέρα της, η οποία είχε αποδεχθεί τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, καθώς δήλωναν ότι αγαπιούνται και ότι είχαν σκοπό να παντρευτούν. Στη συνέχεια η ανήλικη συμβίωνε με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο απέκτησε ένα αγοράκι.
Ενώ ο αρχικός σκοπός του ζευγαριού ήταν να συνάψουν γάμο, αμέσως μετά την ενηλικίωσή της εγκατέλειψε τον κατηγορούμενο και το τέκνο τους και έτσι η σχέση τους έληξε χωρίς ποτέ να συναφθεί ο μεταξύ τους γάμος.
Σε μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της ανήλικης εξέθεσαν ότι εξαιτίας της σχέσης της ανήλικης κόρης τους με τον κατηγορούμενο, σταμάτησε, παρά την αντίθεσή τους, το νυχτερινό Γυμνάσιο.
Οι γονείς ισχυρίστηκαν, τέλος, στη μήνυσή τους ότι από πολλές αξιόπιστες και διασταυρωμένες πηγές, ανθρώπων σοβαρών, πληροφορήθηκαν ότι ο 31χρονος εξωθούσε την κόρη τους στην πορνεία στον Αρχάγγελο, κοντά στο Κέντρο, πλησίον της Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και στο χωριό Απόλλωνα.

 


-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό της πρώην συντρόφου του, εκπαιδευτικού, είναι ένας Καρπάθιος.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του την 1η και 15η μέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης συναναστροφής και επικοινωνίας με την φερόμενη ως θύμα.
Η πρώην σύντροφός του, εκπαιδευτικός, κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι του ζήτησε να χωρίσουν αλλά εκείνος, μη αποδεχόμενος την απόφασή της αυτή, κατέστρωσε σχέδιο για να την παγιδεύσει και να την βιάσει.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, την 11η Μαρτίου 2012, του ζήτησε να διακόψουν και ενώ έδειξε να αποδέχεται την απόφασή της αυτή, της ζήτησε να περάσουν το τελευταίο τους βράδυ μαζί. Της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά και όπως είπε, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την βιάσει, για να την εκδικηθεί!
Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες και κατέθεσε ήδη μήνυση σε βάρος της για τα αδικήματα της εξυβρίσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως.
Ο κατηγορούμενος, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, επεσήμανε ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη, έστω και για πταισματική παράβαση.
Ισχυρίστηκε ότι επί 5 και πλέον μήνες διατηρούσε μαζί της ερωτικές σχέσεις και ότι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της σχέσης τους, του έλεγε ότι έβρισκε βαρετή τη ζωή στην επαρχία, ότι το μέρος την έπνιγε και ότι ήθελε να πάρει την απόφαση να μετοικήσει μαζί της στην Αθήνα, προκειμένου να ζήσουν μόνιμα εκεί.
Με την πάροδο του χρόνου, όπως ισχυρίστηκε, γινόταν συνεχώς εχθρική με τον κόσμο και προσκολιόταν συνεχώς σε εκείνον, πιέζοντάς τον να μετοικήσει μαζί της στην πρωτεύουσα.
Όπως υποστήριξε, την 9η Μαρτίου 2012, σε ημερήσια εκδρομή εκπαιδευτικών, μια φίλη της τον προσέγγισε και αφού μιλούσαν όλο το βράδυ στο τέλος τον φίλησε.
Την επόμενη ημέρα, όπως κατέθεσε, του ζήτησε να την επισκεφθεί στο σπίτι της και εκεί την βρήκε να τελεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Μαζί τους ήταν και ένας κοινός τους φίλος και μετά την αποχώρησή του ήλθαν σε συνουσία χωρίς προφύλαξη. Στη συνέχεια της ανέφερε το περιστατικό με τη συνάδελφό της προκειμένου να το μάθει από τον ίδιο και όχι από τρίτους και τότε, όπως είπε, εξεμάνη.
Του ζήτησε να φύγουν από το νησί και ακολούθησε μεταξύ τους λογομαχία και την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο. Μετά, όπως λέει, τον μήνυσε για βιασμό.

 


–Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια, με θύμα μια ανήλικη, παράνομη βία και παράνομη παρακράτηση, είναι ένας 34χρονος κάτοικος Χάλκης.
Στον 34χρονο είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2011 μετά την απολογία του, οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της απαγόρευσης διαμονής του στη Χάλκη, της απαγόρευσης παραμονής στο ίδιον χώρο με ανεπιτήρητα ανήλικα παιδιά, της απαγόρευσης επικοινωνίας του με μια 10χρονη, που τον κατήγγειλε και τους οικείους της και της εμφάνισής του την πρώτη μέρα κάθε μήνα στον νέο τόπο κατοικίας του.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Σ. Χάλκης και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού, την 15η Ιουνίου 2011.
Ο 34χρονος φέρεται από κατάθεση που έδωσαν ενώπιον των αστυνομικών η ανήλικη και ο πατέρας της αλλά και από ανάλογες διηγήσεις της παιδίσκης σε κοινωνική λειτουργό και ιατροδικαστή, που την εξέτασε, να της έδεσε τα χέρια στην πλάτη με καλώδιο, να της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και να ασέλγησε σε βάρος της.
Ο πατέρας της 10χρονης βρισκόταν μαζί της σε καφετέρια στο λιμάνι της Χάλκης. Εκεί ένας ηλικιωμένος της ζήτησε να πεταχτεί στο σπίτι του γιου του, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πατέρας της, να πάρει ένα μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου και να του τα φέρει στο εστιατόριο.
Η κοπέλα εξυπηρέτησε τον ηλικιωμένο. Μετέβη πράγματι στην οικία του φίλου του πατέρα της, ο οποίος, αφού της έδωσε τα κλειδιά, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι για να της δώσει “κάτι”. Η μικρή παρέδωσε τα κλειδιά στον ηλικιωμένο πατέρα του κατηγορούμενου και επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί ο 34χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να υποβληθεί σε ένα τεστ και συγκεκριμένα της έδεσε τα χέρια και της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και στη συνέχεια της έδωσε να δοκιμάσει γεύσεις στα χείλη της.
Αρχικά, όπως είπε, δοκίμασε κάτι πικρό και στη συνέχεια κάτι γλυκό με γεύση κερασιού.
Όταν άνοιξε τα μάτια της είδε σε τραπέζι ένα ανοικτό βαζάκι με γλυκό του κουταλιού (κεράσι) το οποίο και της έδωσε για να πάρει στο σπίτι της, ο 34χρονος.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται εξάλλου ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ο 34χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.
Ο 34χρονος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ασέλγησε στην ανήλικη.  Θεωρεί ότι η ιστορία σε βάρος του στήθηκε από την ανήλικη καθ’ υποβολή του πατέρα της, προσθέτοντας ότι στις καταθέσεις της έχει πέσει σε αντιφάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ