Πραγματικό σοκ προκαλεί η εικόνα του επιχειρηματία θύμα των ροπαλοφόρων Αλβανών (Προσωρινά κρατούμενοι)

3
2071

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία Αλβανοί, ηλικίας 18 και 25 ετών, που ομολόγησαν την ληστεία σε βάρος 50χρονου εστιάτορα τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2016.
Χθες ωστόσο σημειώθηκε, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά την διάρκεια της κυρίας Ανάκρισης, κι ακόμη μια εξέλιξη:
Η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε από το τμήμα φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ταχύτατα, σε βάρος της 44χρονης μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου και πρώην συντρόφου του θύματος για ηθική αυτουργία σε ληστεία!
Η 44χρονη, που αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, φέρεται από κατάθεση, που έδωσε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, ένας Πακιστανός υπάλληλος του θύματος, να τον είχε προσεγγίσει 4 φορές ζητώντας του, όπως και ο γιός της, να ληστέψουν τον 50χρονο.
Το θύμα κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ενώπιον της κ. Ανακρίτιας ότι από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι το τέλος Μαίου του 2016 με την 44χρονη, που εργαζόταν στην λάντζα του καταστήματος του, διατηρούσε ερωτική σχέση ενώ ο γιός της είχε εργαστεί στο ίδιο κατάστημα το καλοκαίρι, του 2016, ως μπάρμαν.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ενώ είχαν χωρίσει όταν η 44χρονη ασθένησε με σοβαρή νόσο την συνέδραμε. Γνώριζε, όπως είπε, ότι κουβαλούσε πάνω του χρήματα και εξέφρασε την άποψη ότι ήταν εκείνη που παρότρυνε τον γιό της και τον δεύτερο κατηγορούμενο, ανιψιό της, να τον ληστέψουν.
Ανέφερε εξάλλου ότι ο Πακιστανός υπάλληλος του είχε δεχτεί τηλεφώνημα από την 44χρονη, το οποίο άκουσε και ο ίδιος σε ανοικτή ακρόαση, στο οποίο τον παρότρυνε να κλέψει συσκευές από το κατάστημα ενώ υποστήριξε παραπέρα ότι ο γιός της του είχε κλέψει ένα ρολόι μάρκας «Rolex».
Τόνισε ακόμη ότι ο σύζυγος της 44χρονης ήταν στις φυλακές της Ιταλίας, για ναρκωτικά και πορνεία.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από την επίθεση σε βάρος του η 44χρονη και ο 18χρονος τον είχαν επισκεφθεί για να του εκφράσουν δήθεν την συμπάθεια τους!!

 

Πραγματικό σοκ προκαλεί η εικόνα του 50χρονου εστιάτορα, θύματος πρωτοφανούς βιαιότητας ληστείας από δύο Αλβανούς, ηλικίας 18 και 25 ετών, που θα απολογηθούν σήμερα, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία.
Ο 50χρονος, που δέχτηκε επίθεση με ξύλα από τους δύο Αλβανούς, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2016, έδωσε χθες κατάθεση ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεπράχθη το έγκλημα, στην συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Γρίβα.


Εξέθεσε συγκεκριμένα ότι διατηρεί δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την μητέρα του και την αδελφή του στην οδό Μανδηλαρά εκ των οποίων λειτουργεί αυτή την περίοδο μόνο το ένα.
Περί 01.00 ώρα της 18ης Δεκεμβρίου 16 αναχώρησε πεζός από το κατάστημα του μαζί με έναν Πακιστανό μάγειρα, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι την οδό Ιωνος Δραγούμη, πέταξε τα σκουπίδια και μετά κατευθύνθηκε στην οικία που του έχει παραχωρήσει για να διαμένει. Το θύμα, όπως ανέφερε, διαμένει σε ξενοδοχείο.
Στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Γρίβα, αντελήφθηκε δύο άτομα να τον πλησιάζουν και πριν ακόμη δει τι συμβαίνει δέχτηκε ένα γερό χτύπημα με ξύλο στο κεφάλι.
Είδε τις φιγούρες δύο ατόμων, που φορούσαν κουκούλα και ενώ έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον χτυπούν με απίστευτη βιαιότητα και του αφαίρεσαν το μπουφάν που φορούσε στο οποίο είχε 60.000 ευρώ περίπου.
Πρόκειται για εισπράξεις προηγούμενων ετών τα οποία δεν είχε καταθέσει σε τράπεζα λόγω των capital controls αλλά και για ώρα ανάγκης διότι η μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει χρέη παρά μόνο στη ΔΕΗ τα οποία έχει ρυθμίσει.
Τόνισε ότι γνώριζαν αρκετά άτομα ότι μετέφερε χρήματα, ενώ επεσήμανε ότι είχε έρθει σε ρήξη με την πρώην σύντροφο του και υπάλληλο στο κατάστημα, μητέρα του πρώτου κατηγορούμενου.
Τόνισε ότι ο δεύτερος, εξάδελφος του πρώτου, τον χτυπούσε με τέτοιο μένος που έσπασε το καδρόνι που κρατούσε, ενώ γλίτωσε από βέβαιο θάνατο διότι έτυχε την στιγμή της επίθεσης να περνά από εκείνο το σημείο ένα άτομο που τους είδε με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.


Σημειώνεται ότι βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών 37.000 ευρώ, ακόμη 18.000 ευρώ υποστηρίζει ο πρώτος ότι έδωσε  για την εξόφληση χρέους του από ναρκωτικά, ενώ ο 50χρονος, επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του σε συντάκτη της «δημοκρατικής» ότι έφερε μαζί του ακόμη 7000 ευρώ και 1200 δολάρια ΗΠΑ σε τσέπη του παντελονιού, που φορούσε που βρήκαν οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που τον περιέθαλψαν και του τα παρέδωσαν όταν συνήλθε.
Θυμίζουμε ότι από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου βρέθηκαν βουτηγμένα στο αίμα τα δύο αυτοσχέδια ρόπαλα που χρησιμοποίησαν τα οποία είχαν βρει σε παγκάκι σε παρακείμενο του σημείου της επίθεσης χώρο στάθμευσης.
Στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργήθηκε προσήχθη ένας Πακιστανός υπάλληλος του θύματος, που φέρεται να ανέφερε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, γιός πρώην συντρόφου και υπαλλήλου του 50χρονου, τον είχε παροτρύνει στο παρελθόν να τον ληστέψουν. Ο 18χρονος εργαζόταν μάλιστα και ο ίδιος περιστασιακά ως μπάρμαν στην επιχείρηση του θύματος.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κκ. Βάσια Παπαγεωργίου και Κώστας Ασλάνης.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυκλοφορούσε με τόσο χρήμα στην τσέπη που όλοι το ήξεραν; Παρέα με Πακιστανό. Τα «είχε» και με την μαμά του ενός δράστη. Και με άλλα λεφτά στην τσέπη. Και τα έκρυβε από την εφορία λόγω κάπιταλ κοντρόλ.
    Πολύ μυστήριο η υπόθεση ρε παιδιά…………

  2. Στους ……..ευχομαι ειλικρινα να μην βρεθει ποτε στη θεση του επιχειρηματια ο πατερας τους , ο γιος τους ή καποιος αλλος κοντινος συγγενης. Νυν υπερ παντων το πορτοφολι και καθε εννοια ηθικης και αξιοπρεπειας παει βολτα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ