Στη Δικαιοσύνη 4 υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας (η μία στην Κω)

0
823

4 υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου τον Ιανουάριο του 2017.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απειλή είναι ένας 67χρονος Καλύμνιος, που φέρεται ότι επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του την 50χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, κάτοικο Παστίδας και τον 46χρονο σύντροφό της, κάτοικο Ρόδου, στον Αρχάγγελο.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Φέρεται να εντόπισε περί την 10:40 ώρα της 2ας Φεβρουαρίου 2015 τα δύο θύματα, που βάδιζαν πεζοί έξω από το υποκατάστημα του  Ο.Α.Ε.Δ.  Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, μοντέλο ALMERA, χρώματος βυσινί και κινούμενος αντίθετα προς την πορεία τους προσπάθησε να τους παρασύρει.
Η εν διαστάσει σύζυγός του, τον αντιλήφθηκε και  προειδοποίησε τον σύντροφό της, ο οποίος προφυλάχθηκε. Το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο 67χρονος κινήθηκε τότε με όπισθεν και ανέπτυξε εκ νέου ταχύτητα για να παρασύρει τα δύο θύματα, που προσέτρεξαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης προκειμένου να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου.
Ο 67χρονος προσέκρουσε εκ νέου πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από τα οποία είχαν καλυφθεί τα δύο θύματα, με αποτέλεσμα μόνο την πρόκληση υλικών ζημιών στα οχήματα.
Ακολούθως, ο κατηγορούμενος αποβιβάστηκε από το όχημά του και αποπειράθηκε να πάρει από το εσωτερικό του οχήματός του μια σιδερένια σωλήνα, όμως ακινητοποιήθηκε από τον 46χρονο, που φέρεται να του προκάλεσε σωματικές βλάβες.
Η αστυνομία ενημερώθηκε την 10:45 ώρα και λίγα λεπτά αργότερα συνέλαβε τον κατηγορούμενο.
Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του τους τελευταίους 3 μήνες είχε εγκαταλείψει το σπίτι τους χωρίς να του δώσει εξηγήσεις και σημεία ζωής.
Υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε έναν ελιγμό, δήθεν, ότι επιχειρούσε να πέσει πάνω τους με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια επιχείρησε να βγει από το όχημα αλλά εμποδίστηκε από τον 46χρονο, που του έκλεισε την πόρτα.
Ισχυρίζεται ότι ακολούθησε συμπλοκή.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Μίκα Δουβή.

-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απειλή είναι ένας 71χρονος, κάτοικος Μασάρων, που φέρεται να επιτέθηκε µε ψαλίδι κλαδέµατος σε θηροφύλακα, καταφέροντάς του ένα χτύπηµα στο στήθος, που ευτυχώς δεν απέβη µοιραίο διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο!!
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του, στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 39χρονος θηροφύλακας κατήγγειλε στις αστυνοµικές αρχές ότι ενώ εκτελούσε υπηρεσία την 19η Ιουλίου 2012 εντόπισε ένα λαθροθήρα και του ζήτησε να παραδώσει το όπλο του.
Ο λαθροθήρας σύµφωνα µε τη µήνυση του θηροφύλακα, αρνήθηκε, τον απείλησε ότι θα τον πυροβολήσει µε την καραµπίνα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη και αφού προηγήθηκε πάλη ο θηροφύλακας κατόρθωσε να του αποσπάσει το όπλο. Τότε ο λαθροκυνηγός φέρεται να έβγαλε από τη τσέπη του ένα ψαλίδι κλαδέµατος και να τον κάρφωσε στο δεξί µέρος του στήθους χωρίς να τον τραυµατίσει διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο 71χρονος, ισχυρίζεται όµως ότι έπεσε θύµα επίθεσης από τους θηροφύλακες. Οι θηροφύλακες υποστηρίζουν ότι τραυµατίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από ύψος τριών µέτρων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.
-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, κλοπή και απόπειρα κλοπής, είναι ένας Ροδίτης, ηλικίας σήμερα 56 ετών, που επιχείρησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης την 22α Μαϊου 2014 να εμβολίσει περιπολικό αυτοκίνητο με την όπισθεν.
Ο 56χρονος ακινητοποιήθηκε μετά από πυροβολισμούς στα λάστιχα του οχήματος που οδηγούσε  και συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαγγέλου.
Περί ώραν 03.30 της 22ας Μαϊου 2015 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ανταποκρινόμενοι σε κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν στις Καλυθιές για να διερευνήσουν διάρρηξη σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο, που οδηγούσε αυτοκίνητο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο.
Ο 56χρονος, αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, τράπηκε σε φυγή με επικινδύνους ελιγμούς και κατεύθυνση την έξοδο προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου από την κοινοτική οδό Καλυθιών.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο δράστης στάθμευσε προσωρινά το όχημά του κάθετα σε επαρχιακή οδό, ενώ όταν τον προσέγγισαν πεζοί δυο αστυνομικοί για να τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με την όπισθεν με σκοπό να τους παρασύρει και να εμβολίσει το περιπολικό αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί αντιδρώντας, έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, βάλλοντας προς τον μπροστινό αριστερό τροχό του οχήματος του δράστη.
Ο δράστης οδηγώντας με φθαρμένο λάστιχο τράπηκε εκ νέου σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Στο όχημά του βρέθηκαν δύο βλήματα ένα στο λάστιχο και ένα στον προφυλακτήρα.
Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν ένα κατσαβίδι μήκους 30 εκατοστών, μια μεταλλική βέργα (μπετόβεργα) μήκους 45 εκατοστών, ένα καπέλο, ένας φακός, ένα ζευγάρι γάντια και μια πλαστική τσάντα, με το χρηματικό ποσό των 42 ευρώ σε κέρματα.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 56χρονος στις 14 Μαρτίου 2014, πρώτες πρωινές ώρες, στην Ιαλυσό Ρόδου διέρρηξε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και αφαίρεσε από ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.
-Το ίδιο δικαστήριο θα εξετάσει και υπόθεση με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικό, έναν κάτοικο Κω.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κω, την 8η Φεβρουαρίου 2013 και περί ώρα 20.45, επί της οδού Ολυμπίας, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, αρνούμενος να συμμορφωθεί σε σήμα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και τον κάλεσαν να σταματήσει για έλεγχο, αύξησε την ταχύτητα πραγματοποιώντας ελιγμό, κινήθηκε προς το μέρος τους, με συνέπεια, να παρασύρει τον αστυνομικό κ. Χαράλαμπο Ανδρικόπουλο του Μιχαήλ, ο οποίος βρισκόταν στην άκρη του οδοστρώματος, προκαλώντας του εκδορές στις πρόσθιες επιφάνειες των κνημών των δύο κάτω άκρων και οίδημα/μώλωπα, στην αριστερή άκρα χείρα στο ύψος του σκαφοειδούς οστού (πηχεοκαρπική) με πιθανό κάταγμα σκαφοειδούς οστού του καρπού αριστερά, πλην όμως δεν επήλθε το σκοπούμενο εγκληματικό αποτέλεσμα, όχι από δική του βούληση, αλλά από λόγους εξωτερικούς και ανεξάρτητους της θελήσεώς του διότι δεν κατάφερε να τον πλήξει σε καίρια ζωτικά σημεία του σώματός του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ