Δήμος Νισύρου: Η επίσκεψη του Επάρχου Ι. Καμπανή στη Νίσυρο και τα θέματα που συζητήθηκαν

0
83

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Τη Νίσυρο επισκέφθηκε ο Έπαρχος Κώ-Νισύρου κ. Γιάννης Καμπανής την Δευτέρα 30 Σεπτεβρίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου. Ο Έπαρχος επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου όπου είχαν σύσκεψη για θέματα που αφορούν την Νίσυρο, στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα στον Έπαρχο και τους συνεργάτες του και το απόγευμα σε ανοιχτή στο κοινό συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό ξενώνα μίλησε για τα σχέδια του και για την πρόθεση του να βοηθήσει τη Νίσυρο. Έδωσε μεγάλη σημασία στον τομέα της ασφάλειας στην οδήγηση και ήταν πολύ ξεκάθαρος στην πρόθεση του να εφαρμοστούν οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μαζί με τον έπαρχο ήταν και ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών μικρών Νήσων της περιφέρειας κ. Γερασκλής Αντώνιος, ο κτηνίατρος της περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Κώ-Νίσυρο κ. Πρέκας Αντώνιος, η γεωπόνος της Περιφέρειας κα. Νικολή Νίκη, ο Διευθυντής του γραφείου συγκοινωνιών ο κ. Παρασκευάς Διονύσιος και τέλος ο εκπρόσωπος τμήματος πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας κ. Χρίστου Γεώργιος.

Στην ανοικτή στο κοινό συγκέντρωση ο κ. Γερασκλής αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί για την Νίσυρο, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η ύδρευση οικισμών Εμπορειού -Νικειών, η ύδρευση και αποχέτευση του οικισμού των Πάλων, η ύδρευση και αποχέτευση του Μανδρακίου και η επέκταση του λιμανιού στο Μανδράκι. Ο κ. Γερασκλής ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Νίσυρος τα επόμενα χρόνια θα είναι εργοτάξιο.

Ο κ. Πρέκας έκανε αναφορά στο σφαγείο το οποίο πλέον είναι αδειοδοτημένο και στην επέκταση των σφαγείων με νέα γραμμή βοειδών. Επίσης έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νησί με τα ανεπιτήρητα και αδέσποτα ζώα.

Ο κ. Παρασκευάς έκανε αναφορά στα θέματα ασφάλειας που αφορούν τα οχήματα του δήμου, στα λεωφορεία που κυκλοφορούν στο Νησί, και στα ενοικιαζόμενα οχήματα.

Η κα. Νικολή αναφέρθηκε σε γενικά θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Έπαρχο και το επιτελείο του για την επίσκεψη τους στο νησί και συμφώνησαν στη συνεχή επικοινωνία τους για τα θέματα όπου αφορούν την ανάπτυξη της Νισύρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ