Απάντηση Λ. Παπακαλοδούκα στον Γ. Κρητικό: «Η Σύμη δεν θα γίνει Κως ή Μόρια ή Λέρος»

29
4100

 

Την δική του σκληρή απάντηση στον Γιάννη Κρητικό και όσα αναφέρει για την Σύμη και το μεταναστευτικό έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας στο Ράδιο Πρώτο 91.5.

Ο δήμαρχος μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή της Τετάρτης 09 Οκτωβρίου και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Σύμη δεν επιθυμεί να γίνει ούτε Κως ούτε Μόρια.

Σε ότι αφορά την διαχείριση του προβλήματος και την απομάκρυνση των μεταναστών είπε: «Το νησί αυτή τη στιγμή δεν έχει μετανάστες. Έφυγαν όλοι με το αρματαγωγό. Το θεωρούμε μία μεγάλη επιτυχία για την δημοτική αρχή παρόλο που ήταν μόνη της. Η Σύμη κατάφερε το ακατόρθωτο να φύγουν όλοι οι μετανάστες από το νησί και δεν ήταν λίγοι. Το τελευταίο τετράμηνο πέρασαν 1.700 μετανάστες και το θεωρούμε επιτυχία ότι δεν έμεινε ούτε 1 εδώ. Παρόλο που δεν είχαμε στο πλευρό μας κανέναν. Όταν λέω κανέναν εννοώ κανέναν».

Ο κ. Παπακαλοδούκας σχολίασε με σκληρή γλώσσα στα όσα έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης και το πως διαχειρίστηκε η περιφέρεια την κρίση το 2015. « Διαβάζω σήμερα τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη σας. Ο Γιάννης Κρητικός ο οποίος θεωρεί επιτυχία ότι στην Κω έχει αυτή τη στιγμή Χοτ Σποτ. Πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε Μόρια και Κω. Εγώ να επιλέξω. Εγώ λοιπόν δεν επιλέγω ούτε Μόρια ούτε Κω και κουμάντο στο νησί μου κάνω εγώ και κανένας Κρητικός.

Ο Κρητικός αφού εσείς τον ανέχεστε και τον έχετε ακόμη εκεί πέρα και δεν το έχετε πιάσει ακόμη στις ντομάτες τι να πω; Συγχαρητήρια. Είναι δυνατόν να βγαίνει αυτή τη στιγμή και να διαφημίζει την επιτυχία του κ. Χατζημάρκου, το Χοτ Σποτ; Το Χοτ Σποτ που έγινε στην Κω το 2ο μεγαλύτερο νησί σε τουρισμό στη Δωδεκάνησο.

Είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει ότι είναι επιτυχία αυτό που έγινε στην Κω και να το δέχεστε και ακόμη να μην έχετε πάει να το ρίξετε κάτω από το μπαλκόνι; Είναι ντροπή να βγαίνει αυτός ο Γιάννης Κρητικός και να κρίνει τον δήμαρχο ο οποίος αυτός ο δήμαρχος εκλέγεται 5 τετραετίες και έχει στο πλευρό του όλους τους Συμιακούς και αυτούς που δεν τον ψήφισαν και συμφωνούν μαζί μου ότι οι μετανάστες στη Σύμη δεν χωρούν.

Αν το θέλει ο κ. Κρητικός, ας σας κάνει 2ο Χοτ Σποτ στην Κω να τους φιλοξενήσει και αυτούς. Αν το δέχεστε εσείς αυτό που μου λέει να επιλέξω ανάμεσα σε Μόρια και Κω , ντροπή του. Είναι και καινούργιος. Αφού δεν ξέρει ας μάθει τουλάχιστον 5 πράγματα και μετά να βγαίνει να κρίνει τον δήμαρχο της Σύμης».

Ο κ. Παπακαλοδούκας έδωσε απάντηση και σε όσα του καταλόγισαν ότι έβγαινε στα κανάλια για να διαφημιστεί. «Δεν έχει ανάγκη ο δήμαρχος της Σύμης το μπαλκόνι της Δημαρχίας , το πρόβλημα του μεταναστευτικού για να προβληθεί και να διαφημιστεί. Τον ξέρει όλος ο κόσμος ποιος είναι ο δήμαρχος.

Είναι δυνατόν να βγαίνει αυτός ο άνθρωπος ο κ. Κρητικός να λέει στη Σύμη να επιλέξει αν θα γίνει Μόρια ή Κω και θεωρεί επιτυχία ότι αυτή τη στιγμή στην Κω υπάρχουν 3.500 μετανάστες.

Για τον κ. Ευσταθίου τι να πω τώρα; Βγήκε και αυτός να κρίνει τον δήμαρχο της Σύμης. Αυτός που είναι από πίσω ( από τις παρεμβάσεις) δεν έχει το θάρρος και τον τσαμπουκά να με κρίνει;  Πρώτη φορά βλέπω περιφερειάρχη να κρύβεται πίσω από αντιπεριφερειάρχες.

Το μήνυμα της Σύμης, των Συμιακών και του δημάρχου είναι ότι ούτε Κω θέλει να γίνει ( δεν μιλάω για τα καλά της Κω που είναι πολλά), ούτε Μόρια , ούτε Λέρος. Δεν θέλουμε το νησί μας να γίνει Χοτ Σποτ. Αν το θεωρεί επιτυχία αυτό ο κ. Χατζημάρκος λυπάμαι».

Σάντυ Λαδικού
Ράδιο Πρώτο – Βήμα της Κω

29 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΑΞΙΟΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑ…..ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΣΑΝΟ.

  • Πάντα λέγαμε ότι ο Ροδίτης Περιφερειάρχης θέλει υποτακτικούς με λίγο μυαλό, μεγαλομανή που να το παίζει ξερόλας...

   Και μην ξεχνάμε ότι οι σοφοί μας πρόγονοι φώναζαν… Ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι…. Που τους βρήκαμε αυτουσδά;;;;

 2. Μ…..ΚΡΗΤΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΗ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΠΑΠ….ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ…

 3. Μπράβο στο Δήμαρχος στο ύψος σου Η διαδρομή του καθενός είναι γνωστή οι κοινωνίες μας είναι μικρές Ο Συμιακος λαός ξέρει καλύτερα

 4. Στην Σύμη κάνει κουμάντο ο δήμαρχος. Άνθρωπε μου μάλλον πήρες ψηλά τον αμανέ. Φιλάρα αν έκανες εσύ κουμάντο η Σύμη δεν θα είχε αυτά τα χάλια. Χωρίς γιατρούς, χωρίς βιολογικούς, χωρίς νερό χωρίς υπηρεσίες και με το χέρι ανοικτό για κανένα ψίχουλο ή κάποιο έργο από την Κυβέρνηση. Εντάξει φύγανε οι μετανάστες όχι γιατί φώναζες εσύ αλλά γιατί δεν πρόβλεψαν τις αυξημένες ροές και δεν έκτισαν και στην Σύμη ένα χοτσπότ. Και μην ψέγεις την Κω ή την Λέρο ή την Μυτιλήνη. Σηκώνουν και αυτοί τον σταυρό του μαρτυρίου των μεγάλων συμφερόντων και των πολέμων. Ξέρεις τα μεγάλα λόγια δεν αρμόζουν σε μεγάλο άνδρα. Γιατί και εσύ όπως και ο κ. Κρητικός δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένα πιόνι στη σκακιέρα της εξουσίας που αν το αποφασίσει μπορεί να σε ποδοπατήσει.

 5. Ειχε δικιο που φωναζε αλλα που να το βρησκε?? Τον λεγαε φασιστα!!οι αρχιφασιστες που μας κυβερνουσαν!!!

 6. Μπράβο δήμαρχε. Συνέχισε έτσι μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος. Όσο για τον δικό μας τον Κρητικό … ποιος του δίνει σημασία ? Πάντα περιπλανόμενος δημόσιος υπάλληλος ήταν. Έργο μηδέν. Τώρα να πάθει μη κακό κάτι δάσκαλος αυτός ο περιφερόμενος θίασος πιστεύω ότι αντικαταστάτη δε θα έχει. Και κρατάνε τέτοιοι άνθρωποι στα χέρια τους το μέλλον των παιδιών μας 😢😠

  • ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΠΟΣ? ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ?? ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 500 ΕΦΥΓΑΝ , ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ !!!

 7. Παρτε το χαμπαρι ο ερντογαν εχει 3.5 εκατομυρρια πρόσφυγες να μας στειλει οποτε θελει οποτε μην καμαρωνεται τα νησια ειναι χαμένα ερχονται δύσκολες μερες το σχεδιο ειναι να ενσωματωθούν στον εθνικο κορμό κατι που ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις το εχουν υπο γράψει, πάμε για επέκταση hot spot εως το στεπ στο πύλι συντομα.

 8. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΙ ΝΔ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ , ΑΝ ΚΑΙ … ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΑΝΤΟΥ.

 9. Πάω στοίχημα ότι την άλλη φορά θα τους αφήσουν στη Σύμη κάνα μήνα όσους μαζευτούν για να μάθει το Λευτερακη να το παίζει μάγκας. Μιλά εκ του ασφαλούς βέβαια γιατί αν είχε το μέγεθος της Κω θα παιρνε βαθιές εισπνοές και θα βουταγε στο λιμάνι. Δεν είμαι Νεοδημοκράτης αλλα καλά του τα είπε ο Κρητικός. Καλά του τα γραψε και η Ελπίδα. Όχι τίποτα άλλο αλλά να μη το παίζει μάγκας

 10. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΔΩ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ.. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!!! ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΣΑΝΤΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ , ΕΑΝ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ!!!! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΥΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ, ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ , ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!! ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ HOT SPOT ΣΤΗΝ ΚΩ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΧΥΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ : ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!

  • Ρε συ φιλε μπακλαβα εαν σκεφτοταν οι ΗΡΩΕΣ μας ετσι,φανταζομαι οτι ξερεις τι θα ειχαμε ακομα…και εσενα δεν θα σε ελεγαν μπακλαβα αλλα καζαν ντιπι!

 11. Δεν είναι τελείως μαντρωμενοι φίλε για κανε μια βόλτα στον Άι Γιώργη στο Πυλι να δεις τι γίνεται! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Πακιστάν!

 12. Μπες και στα μαγαζιά των πολιτών να δεις ότι όλες οι πινακίδες είναι στα πακιστανικά. Οι καλύτεροι

 13. ΔΩΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΣΤΑ??? ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝΕ? ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ? ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΙΝΑΝΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ Ή ΣΤΗΝ ΚΩ….ΑΝΤΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ HOT SPOT , META??? ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ??? ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • Αγαπητε φιλε να φυγουν ολοι σιγα σιγα κλειστα κεντρα χοτ σποτ(οχι κατασκηνωση διακοπων οπως τωρα)και ασυλο μονο σε αυτους που μπαινουν στην χωρα ΝΟΜΙΜΑ θα σου πω εγω μετα πως εξαφανιζονται ολοι οι λαθρο μουσουλμανοι.Αλλα ξερεις φιλε μου τα λεφτα ειναι πολλα για να ειναι καποιος πατριωτης.Στην μορια μια μια(1)εβδομαδα φαγητο για 13χιλ απο δαυτους 500χιλ ευρω!εχεις να πεις κατι αλλο;εκτος απο το αντε στο ….. ολοι σας καθικια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.