Πρόταση Μίκας Ιατρίδη για την άμεση κατάργηση του τέλους διαμονής στα Δωδεκάνησα

0
267

Περαιτέρω, είναι γνωστό ότι η Thomas Cook, είχε συνεργασία με αρκετά ξενοδοχεία, χωρίς να είναι κάτω από την «ομπρέλα» της, όπως στην Κω που υπάρχουν 32 ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με τη συγκεκριμένη εταιρεία, και στη Ρόδο όπου υπάρχουν 60 ξενοδοχεία.

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως και η Ρόδος και η Κως έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα και μεγάλες ζημιές από την κατάρρευση της Thomas Cook και, πάντα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, θα ήθελα κ. Υπουργέ να σας προτείνω να εξετάσει το Υπουργείο την άμεση κατάθεση τροπολογίας/ρύθμισης, ώστε η κατάργηση του τέλους διαμονής να ισχύσει άμεσα για όλα τα Δωδεκάνησα, με δεδομένο ότι αυτά πλήττονται και από την έξαρση του μεταναστευτικού ζητήματος, γεγονός που δημιουργεί δυσανάλογη πίεση στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό των νησιών. Η πρόταση αυτή είναι σύμφωνη και με το άρθρο 101, παρ. 4 του Συντάγματος.

Περαιτέρω, να αναφέρω και ένα ζήτημα που αφορά αυτή τη στιγμή που μιλάμε τη Ρόδο. Από σήμερα μέχρι και την Τρίτη δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις Αθήνα-Ρόδο-Αθήνα ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ υψηλές. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το δει η κυβέρνηση το θέμα, ενδεχομένως και σε συνεννόηση με την αεροπορικές εταιρείες, ώστε να γίνουν περισσότερες πτήσεις για το διάστημα που υπάρχει μεγάλη εσωτερική ζήτηση και, βέβαια, να υπάρξει εξορθολογισμός στην τιμή των εισιτηρίων.

Σας ευχαριστώ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ