Αποδεκτή από τη ΝΔ η πρόταση Υψηλάντη για τροποποίηση του άρθρου 101 παρ4 για τη νησιωτικότητα

0
83

Αποδεκτή από τη ΝΔ η πρόταση Υψηλάντη για τροποποίηση του άρθρου 101 παρ4 για τη νησιωτικότητα

Ολοκληρώθηκαν χθες ουσιαστικά οι εργασίες της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης και μέλος της Επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος υπήρξε για μένα μια κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή.

Συνάμα ιδιαίτερα μεγάλη τιμή, γιατί είμαι ο πρώτος Δωδεκανήσιος Βουλευτής που συμμετείχε σε διαδικασία αναθεώρησης Συντάγματος.

Το σημαντικότερο είναι ότι η ΝΔ υιοθέτησε την πρότασή μου για τροποποίηση του άρθρου 101 παρ.4 του Σ για τη νησιωτικότητα.

Εφόσον ψηφιστεί στην Ολομέλεια αναβαθμίζεται (έστω εγγυητικά) και αλλάζει όλη η ένταση του νομοθετικού, διοικητικού και δικαστικού ελέγχου σε μέτρα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Δημοσιονομικά μέτρα, κοινωνικές ρυθμίσεις, δημόσιες πολιτικές έχουν φίλτρο ελεγξιμότητας ισάξιο με τον έλεγχο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Με τη διάταξη αυτή η νησιωτικότητα δεν θα είναι πλέον μια ευχή στη χώρα μας. Αλλά δικαίωμα και υποχρέωση.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον αγαπητό μου συνάδελφο νέο και εξαίρετο επιστήμονα Μιχάλη Θ. Παπαγεωργίου, Δικηγόρο Ρόδου, υπ. διδάκτορα του συνταγματικού δικαίου για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία. Οι έγκυρες και εύστοχες εισηγήσεις του βοήθησαν τα μέγιστα το έργο μου και του προσέδωσαν ένταση επιστημονικότητας.»

Το πλήρες κείμενο της πρότασης της ΝΔ, που εισηγήθηκε ο Βασίλης Α. Υψηλάντης είναι η ακόλουθη:

«4. Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ισόρροπη ανάπτυξη τους σε αιτιώδη συνάφεια με τις αρχές της αναλογικότητας και της επικουρικότητας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ