Ο Γ. Κρητικός στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

6
508

Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γκίκα

και υπηρεσιακά στελέχη

Στις 1/11/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσα από τις οποίες είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει σε θέματα Παιδείας, να προωθήσει την άμεση αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να ενημερωθεί για όσα προγραμματίζει το Υπουργείο για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία Σίσσυ Γκίκα, συζήτησαν για λειτουργικά θέματα των σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δρομολογήθηκαν λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα,  αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και την εκπαίδευση ευάλωτων ομάδων και ο κ. Κρητικός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα.


Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όσα προγραμματίζει το Υπουργείο σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα, το Εθνικό Δίκτυο, τις δομές και τα προγράμματα αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης και συμφώνησαν σε μια στενή συνεργασία για τον προγραμματισμό δράσεων στο Νότιο Αιγαίο.

Τέλος, συναντήθηκε με το μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Πεππέ και ανέλυσαν θέματα που αφορούν τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς (υπηρεσιακές μεταβολές, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μοριοδότηση, κτλ.).

Μετά τη συζήτηση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: »Είχα την ευκαιρία να βρεθώ με φίλους, φίλες και συναδέλφους σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία Σίσσυ Γκίκα για το ενδιαφέρον και την άμεση αντιμετώπιση μίας σειράς θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ευχαριστώ και τον καλό φίλο και μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Πεππέ για τη στήριξή του σε θέματα που αφορούν συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Έχουμε υποχρέωση, μέσα από την εκπαίδευση, να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας όσα μπορούμε και οφείλουμε και η άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για θετικά μελλοντικά αποτελέσματα.»

Το Γραφείο Τύπου

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι.... και μάλιστα οι ΨΩΡΟΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ κουρκούβιαλοι ...

      Πρέπει να το παραδεχτούμε, αυτοί οι

        φελλοί της Περιφέρειας ξεπέρασαν τον ΤΡΙΏΦΛΟΡΟ σε φωτογραφίες και ανακοινώσεις χωρίς λόγο και αποτέλεσμα… .
  1. Εκτός από τη ΔΑΚΕ δευτεροβάθμιας είδες κάποιον χρήσιμο; Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ