Λιμεναρχείο – Πολιτική Προστασία Κω: Έκτακτο δελτίο καιρού | Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα -Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου [χάρτης]

0
1104

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2019/11/ΔΕΛΤΙΟ-ΚΑΙΡΟΥ-41119.pdf» title=»ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 41119″]

ΘΕΜΑ: «Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών συνθηκών».

  1. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο 04-11-2019, ημέρα Δευτέρα, στην περιοχή μας αναμένονται Νότιοι Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 και τοπικά στα βόρεια έως 8 μποφόρ.

  2. Κατόπιν τούτων, οι ιδιοκτήτες σκαφών, όλων των κατηγοριών και τύπων (ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αλιευτικών, ταχυπλόων, ιστιοπλοϊκών, θαλαμηγών κ.λπ), παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους, ενώ, επίσης, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται όπως αποφεύγουν την άσκοπη μετάβαση και παραμονή τους σε λιμενικές εγκαταστάσεις, προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

  3. Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο στην Υπηρεσία μας (τηλέφωνο 2242026594), καθώς και στους Λιμενικούς Σταθμούς Καρδάμαινας ( τηλέφωνο 2242091553) και Νισύρου ( τηλέφωνο 2242031222), ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ ( www. emy .gr ).

Εκ της Λιμενικής Αρχής

ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα -Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου [χάρτης]
Κακοκαιρία στην Αθήνα

Ενα γερό «σφυροκόπημα» από την κακοκαιρία αναμένεται να δεχθεί η χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το προσεχές 48ωρο.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), κατά το κύμα κακοκαιρίας τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Παρά ταύτα, από τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα «χτυπηθεί» και η Αττική, κυρίως το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο χάρτης του meteoalarm για την αυριανή κακοκαιρία:
Ο χάρτης του MeteoAlarm για την κακοκαιρία
Με πορτοκαλί επισήμανση οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν αύριο καταιγίδες / Πηγή: METEOALARM.EU

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρία θα ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα από τα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά από τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν:

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) μέχρι το βράδυ της
Δευτέρας (04-11-2019), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα
βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και
σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.
Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-11-2019) μέχρι και το
πρωί της Τρίτης (05-11-2019) η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τη Δευτέρα (04-11-2019) από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές
ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Σε ανάρτηση για την κακοκαιρία που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τους «κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, σε θάλασσα αλλά και σε ξηρά, πριν και κατά τη διάρκεια των φαινομένων (βροχής ή καταιγίδας) που αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

Εν όψει της κακοκαιρίας, ο γνωστός μετεωρολόγος καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν «αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς», καθώς και να αποφεύγουν «τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία:


Πηγή: iefimerida.gr –

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ